20 مهر 1393
شماره خبر: 130439

قرآن مهجور است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

قرآن مهجور است


نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج گفت: هر چند بعد از پیروزی انقلاب به قرآن و مفاهیم قرآنی توجه زیادی شده لیکن هنوزاین کتاب آسمانی مهجور مانده و باید در این حوزه فعالیت های بیشتری صورت بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید 'محمد مهدی حسینی همدانی در نشست هم اندیشی موسسات قرآن و عترت استان البرز، افزود: قرآن نور است و مسیر سعادت دنیوی و اخروی بشر را روشن می کند. وی اظهار داشت: خداوند از قرآن به عنوان نور، فرقان، هدایت و ذکر نام برده که هر کدام از این کلمات مفاهیم جامعی را در خود جای داده اند. حسینی همدانی افزود: اگر کسی بخواهد در زندگی مادی و معنوی سعادتمند باشد باید به آیات این کتاب مقدس رجوع کند و این آیات را درجریان عادی زندگی خود به کار گیرد .
وی ادامه داد: برای ترویج فعالیت های قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان باید با تمرکز و مدیریت منسجم تری عمل کند. نماینده ولی فقیه در استان البرز تصریح کرد: برای تحقق اهداف قرآنی درمرحله نخست باید چشم انداز این حوزه به طور کامل تبیین شود و پس از آن برنامه ریزی مدونی برای اجرای طرح های قرآنی استان انجام بگیرد. وی با بیان اینکه بدون برنامه ریزی هیچ یک از اهداف پیش بینی شده به طور کامل محقق نمی شود، اظهار کرد: استان البرز ظرفیت های بسیار مناسبی در حوزه قرآن و عترت دارد که باید این ظرفیت ها شناسایی و به فعلیت برسند. وی ادامه داد: باید توان و ظرفیت مناطق مختلف استان به طور کامل شناسایی شود تا بر اساس این پتانسیل ها برنامه ریزی مناسبی برای ترویج فرهنگ قرآنی در استان صورت بگیرد . نماینده ولی فقیه در استان البرز در بخش دیگری از صحبت های خود به احداث دانشگاه قرآنی در استان اشاره کرد و گفت: طرح راه اندازی دانشگاه قرآنی در حال بررسی است و در صورت تصویب و تامین اعتبار به زودی عملیات احداث آن آغاز می شود.
فعالیت 92 موسسه قرآن و عترت در استان البرز
سرپرست معاونت قرآن وعترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز نیز در این نشست بر ضرورت توجه به موسسات قرآنی در ردیف اعتبارات شورای توسعه قرآنی تاکید کرد.
'جان محمد خوب پور' اظهار داشت: از این تعداد 42 موسسه موافقت اصولی خود را دریافت کرده اند و در مرحله ثبت اساسنامه قرار دارند. وی افزود: اکثر موسسات قرآنی استان البرز فعالیت گسترده ای در حوزه ترویج و نشر فرهنگ قرآنی دارند و تنها پنج مورد از این موسسات غیر فعال هستند. وی ادامه داد: حفظ ،تفسیر و ترجمه قرآن تنها بخشی از فعالیت های موسساتی است که گروه های سنی کودک تا بزرگسال را تحت پوشش خود قرار داده اند . خوب پور درادامه از برگزاری کارگاه های پژوهشی ، مشاوره خانواده ، کلاس های مهدویت وتربیت اسلامی فرزند به عنوان دیگر برنامه های موسسات قرآنی استان نام برد. این مسوول بیان داشت: موسسات قرآنی استان ظرفیت های زیادی دارند و با حمایت 30 درصدی مسوولان می توان از توان 70 درصدی آنها استفاده کرد. سرپرست معاونت قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز تاکید کرد: متاسفانه تا کنون در ردیف اعتبارات شورای توسعه قرآنی استان به موسسات قرآنی توجهی نشده است که امید است این موضوع در این شورا مطرح و اعتبار ویژه ای برای موسسات در نظر گرفته شود .
طرح آموزش خانه به خانه قرآن در استان البرز
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوجبلاغ نیز در این نشست گفت: فعالیت های قرآنی در استان باید به شکلی انجام شود که در همه سطوح قابل لمس و مشاهده باشد. حجت الاسلام 'حمیدرضا ولی زاده' اظهار داشت: در زمان حاضر به ترویج فرهنگ قرآنی آن طور که باید و شاید توجه نمی شود و این امر باعث شده بسیاری از تحصیل کرده های کشور حتی در قرائت قرآن نیز مشکل داشته باشند . وی افزود: نباید اجازه دهیم فرهنگ قرآن آموزی در میان مردم به ویژه نسل جوان کم رنگ و فراموش شود چراکه قرآن چراغ هدایت بشر در تمام طول تاریخ است و تنها توسل به آیات قران است که می تواند ضامن سعادت جامعه باشد . وی در بخش دیگری از صحبت های خود به اجرای طرح نهضت قرآن آموزی (سرشماری قرآنی ) در استان اشاره کرد و گفت: این طرح هنوز به تصویب نرسیده ولی در صورت تصویب برنامه جامعی برای شناسایی فعالان قرآنی استان از طریق این طرح اجرایی می شود . این مسوول بیان داشت: با اجرای این طرح افرادی به صورت خانه به خانه فرم هایی را در اختیار شهروندان البرزی قرار می دهند و اطلاعات لازم در خصوص دانش قرآنی اعضای خانواده ها را جمع آوری می کنند. ولی زاده افزود: پس ازجمع آوری این اطلاعات، مرحله آموزش خانه به خانه قرآن به افرادی که علاقه به یادگیری قران دارند آغاز می شود. سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوجبلاغ گفت: در حال حاضر موسسات قرآن و عترت استان با مشکلات زیادی از جمله کمبود اعتبار مشکلات مالی ، اجاره بالای ساختمان و مشکلات مالیاتی مواجه هستند که امید است با حمایت مسوولان برطرف شود. وی در بخش دیگری از صحبت های خود از موازی در فعالیت های قرآنی به عنوان دیگر مشکل موسسات قرآنی نام برد و گفت: موازی کاری در اجرای طرح های قرانی صرفا باعث هدر رفت اعتبارات این حوزه می شود و نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود