البرز کمربند ایمنی پایتخت در مبارزه با مواد مخدر است
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرکشور گفت: استان البرز یکی از استانهای مهم کشور و کمربند ایمنی پایتخت است بنابراین میزان ایمنی و امنیت مردم در این استان در پایتخت نیز اثرگذار خواهد بود.
دکترعلیرضاجزینی درآیین اعطا احکام ریاست و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان البرز، که با حضور استاندار البرز، فرمانداران، معاونان و مقامات نظامی و انتظامی در سالن شهدای دولت برگزار شد، ضمن تشریح وضعیت کشور و تهدیدات داخلی و خارجی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت: براساس آمارهای جهانی در سال 2012، 154 هزار هکتار زمین زیرکشت مواد مخدر رفته است که بر اساس پیش بینی ها این رقم تا پایان سال 2014 به 240 هزار هکتار معادل 7 هزار تن خواهد رسید. وی سهم تولید ناخالص ملی ناشی از کشت مواد مخدر را قابل توجه دانست و افزود: آمارها حاکی از آن است که تا سال 2014، سهم تولید ناخالص ملی در این کشورها به 24 میلیارد دلار برسد.
کشف 250 تن مواد مخدر در کشور طی 5 ماه سالجاری
دکتر جزینی با بیان اینکه کشور ایران یکی از کریدورهای کشت مواد مخدر بشمار می رود، به آخرین آمارها در این رابطه اشاره کرد و گفت: در 5 ماهه نخست سالجاری 250 تن مواد مخدر در کشور کشف و ضبط شده است. وی با حیاتی دانستن موضوع اعتیاد در کشور تصریح کرد: وجود بیش از یک میلیون معتاد در کشور و مصرف سالانه 500 تن از انواع مواد، حاکی از ضرورت رسیدگی و ساماندهی این مهم است.
اعتیاد بیشترین سهم آسیب های اجتماعی را در بردارد
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرکشور آثار سوء مواد مخدر را درگسترش آسیب های اجتماعی نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: 65 درصد همسرآزاری ها، 30 در کودک آزاری ، 23 در خشونت و.. ناشی از مواد مخدر گزارش شده است و اگر سایر جرایم از این آمارها منفک سازیم، بخش اعظمی از آسیب های اجتماعی در ارتباط مستقیم با مصرف مواد مخدر می باشد. دکتر جزینی با بیان اینکه شیوه استفاده از مواد از سبک سنتی به صنعتی تغییر پیدا کرده است، ادامه داد: برابرآمارهای اعلام شده 80 درصد معتادان کشور، علاوه بر مواد سنتی، شیشه نیز مصرف می کنند و این امر ناشی از تولید آسان این نوع از مواد مخدر است. وی افزود: از زندانیان کشور 70 درصد مرتبط با مواد مخدر هستند که ، 40 درصد آنها به جرائم خرد مرتبط است. قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرکشور اظهارداشت: معتادانی که خود را به مراکز درمانی معرفی می کنند برابر قانون بیمار اطلاق می شوند و اگر این گروه نسبت به درمان اقدام نکرده و در قالب کارتن خواب ها و... دیده شوند با دستور قاضی باید دستگیر و به مراکز درمانی معرفی شوند، اگر این روند تکرار شود حکم زندان خواهند داشت. وی افزود:جمعیت معتادان و خانواده های دیگر آنان در کشور جمعیتی 6 میلیونی هستند. دکتر جزینی آثار گستره مصرف مواد مخدر را در جامعه دانش آموز کشور نیز تأسف بار خواند و با بیان اینکه سقف اعتیاد در کشور 15 سال اعلام شده است، افزود: 4 دهم درصد دانش آموزان در مدارس شیشه مصرف می کنند و دانشجویان نیز سهمی را در آمارها دارند. قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرکشور با اشاره به اینکه 465 میلیار دلار سود سالانه نصیب قاچاقچیان می شود، این آمار را در داخل کشور 3 میلیارد دلار اعلام کرد.
البرز کمربند ایمنی پایتخت است
وی در محور دیگری از سخنان خود به وضعیت استان البرز اشاره کرد و گفت: البرز یکی از استانهای مهم کشور و کمربند ایمنی پایتخت است بنابراین میزان ایمنی و امنیت مردم در این استان در پایتخت نیز اثرگذار خواهد بود و بدون شک ارتقاء توانمندی در این حوزه را می طلبد.
حفظ آمار موجود معتادان استراتژی نخست باشد
دکتر جزینی اولویت بندی آسیب ها و کنترل و کاهش را شرط اول موفقیت در این حوزه برشمرد و گفت: استراتژی اصلی باید پیشگیری و حفظ آمار موجود باشد.
کمیته های مبارزه با مواد مخدر زنجیره هایی که به حلقه های شورای استانی می پیوندند
وی کمیته های مبارزه با مواد مخدر را حلقه های به هم پیوسته ای دانست که باید با برنامه ریزی و ارائه گزارش های منظم به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان پیوند یابند. دکتر جزینی اهتمام بر تشکیل مرتب جلسات و کمیته های استان، در محورهای پیشگیری، مقابله و درمان و توانمندسازی و صیایت از خانواده ها را در زمره اولویت های اصلی شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برشمرد. وی اهمیت فعالیت های این شورا را تا جایی حائز اهمیت خواند که وزیر کشور شخصاً فعالیت های مبارزه با مواد مخدر و برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی کمیته ها را در استانها بررسی و رصد می کنند.
کمیته های مبارزه با مواد مخدر در شهرستانها فعال شود
دکتر جزینی خطاب به فرمانداران، ضرورت فعال شدن کمیته های مبارزه با مواد مخدر در شهرستانها را نیز تأکید قرار داد و گفت: گزارش مرتب فعالیت ها زمینه توسعه خدمات از سوی نهادهای بالادستی را فراهم می سازد. وی تصریح کرد: باید آمارهای اعلام شده را دریابیم و با شناسایی و ساماندهی نقاط خطرپذیر، نسبت به بهبود وضعیت موجود تلاش داشته باشیم. قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرکشور افزایش سقف مدت بازپروری معتادان از مدت یک ماه در مراکز ماده 16 درمان، ساماندهی معتادان خیابانی بر اساس ماده 16 قانون، را نیز از جمله انتظارات متولیان امر در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برشمرد. وی بیان کرد: سهم استان البرز برای درمان معتادان در طول 2 سال، 25 میلیارد بوده است.
احداث شهرک سلامت با همکاری شهرداری کرج در دستور کار قرار گیرد
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرکشور پیشنهاد کرد: شهرداری کرج با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، برنامه ریزی جهت احداث نمایشگاهی دائمی را در قالب دهکده سلامتی به منظور نمایش آسیب ها و آموزش همگانی در دستور کار قرار دهد.
ضرورت تولید 84 برنامه گفتگو محور در مرکز صدا و سیمای البرز
دکتر جزینی تصریح کرد: مرکز صدا و سیمای استان البرز تولید 84 برنامه گفتگو محور با موضوع آموزش و پیشگیری از اعتیاد را آغاز کند. فعال سازی کمیته نظارت و برخورد با مراکز غیرمجاز با همکاری بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و ارائه گزارش های مرتب به وزارتخانه ها، اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر، بهره مندی از ظرفیت هنرمندان، ورزشکاران و خیران در فرهنگسازی در قالب تفاهم نامه ها را از جمله مهمترین اولویت ها برشمرد. شایان ذکر است، در این آیین ضمن قدردانی ویژه از زحمات "سردار گودرزی" فرمانده سابق نیروی انتظامی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز که اخیراً به سمت فرماندهی انتظامی استان فارس منصوب شده اند، با حکم وزیر « مهندس سیدحمیدطهایی» به عنوان « رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر» و «علی اسدیان» نیز به عنوان «دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر» در استان البرز معرفی شدند.