26 خرداد 1404
شماره خبر: 326299

فرآوری بعد از تولید مهمترین چالش امنیت غذایی کشور است

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی



دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: عمده چالش کشور در مورد امنیت غذایی، مربوط به بخش فرآوری بعد از تولید است.
ارژنگ جوادی در مورد سطح خودکفایی یا وابستگی در تولید شکر گفت: در زمینه تولید شکر در کشور مشکلی وجود نداشته و به افزایش تولید و سطح زیر کشت نیازی نداریم، بلکه باید روی مصرف شکر و فرآوری آن کار کنیم.وی درباره کمبودهای حوزه فرآوری شکر در کشور بیان کرد: خوزستان قطب تولید شکر در کشور است اما با وجود تولید گسترده، کارخانه صنعتی فرآوری که جوابگوی تولید شکر باشد، وجود ندارد و بخشی از محصول نیشکر به کارخانه­‌های خارج از این استان منتقل ­می­‌شود.جوادی در ادامه عنوان کرد: به ‌جای اینکه صرفا بر تولید شکر متمرکز باشیم، باید توجه­مان را بر ایجاد واحدهای فرآوری بیشتری معطوف کنیم تا مجبور نباشیم برای فرآوری، شکر را از یک استان به استان دیگر حمل کنیم.وی در مورد تولید و مصرف برنج در کشور، ادامه داد: مردم ما عمدتا گرایش به مصرف برنج‌های خاص و معطر دارند که بهره‌وری­ آن در واحد سطح، پایین است اما برنج‌های وارداتی این خصوصیات را ندارد. بنابراین اگر در مورد مصرف برنج نسبت به تغییر ذائقه مردم فرهنگ سازی بیشتری داشته باشیم تا انواع مختلفی از برنج‌ در جیره غذایی مردم قرار گیرد، کشور به راحتی در این بخش خودکفا خواهد بود. دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری درباره امنیت غذایی گفت: عمده چالش کشور در مورد امنیت غذایی مربوط به بخش فرآوری بعد از تولید است. درست است که امنیت غذایی با مولفه‌هایی چون تامین، دسترسی و سلامت و ذخیره‌سازی تعریف می­‌شود، اما در این مورد باید تمرکز را روی مراحل بعد از تولید گذاشت.جوادی افزود: در بیشتر حوزه­‌ها تولیدات خوبی داریم، اما مطلع نیستیم که چگونه می­‌توان از این تولید بهره کافی برد. بنابراین باید در چند سال آینده توجه­مان را روی بالا بردن بهره‌وری اقتصادی متمرکز کنیم.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود