23 دی 1403
شماره خبر: 317757

موانع گمرکی و لجستیکی؛ چالش‌های اصلی تجارت کشاورزی ایران و ترکیه است

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی



رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران در همایش تجاری ایران و ترکیه در آنکارا با تاکید بر نیاز به رفع موانع گمرکی و چالش‌های لجستیکی گفت: برای توسعه همکاری‌های کشاورزی و صنایع غذایی دو کشور، باید اقداماتی اساسی به منظور تسهیل تجارت و جذب سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای در صنعت غذایی ایران انجام دهیم.
همایش تجاری فعالان حوزه کشاورزی و صنایع غذایی ایران و ترکیه در آنکارا روز جمعه بیست‌ویکم دی‌ماه با حضورغلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی ایران و ابراهیم یوماکلی وزیر کشاورزی ترکیه و حصار جیکلی اوغلو رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و بورس کالای ترکیه برگزار شد و در جریان آن مقامات و فعالان اقتصادی دو کشور به بحث و تبادل نظر در خصوص توسعه همکاری‌های اقتصادی پرداختند.در این سف، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران، حسین پیرمؤذن عضو هیات رئیسه اتاق ایران، محسن امینی رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و محمدعلی رضایی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، وزیر جهاد کشاورزی را همراهی کردند. همزمان با این همایش، کمیته مشترک همکاری‌های کشاورزی ایران و ترکیه در آنکارا نیز تشکیل شد.
در حاشیه این همایش، محسن امینی رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با بیان اینکه هدف اصلی همایش فعالان تجاری حوزه‌های کشاورزی و صنایع غذایی ایران و ترکیه ایجاد بستری برای ارتقاء همکاری‌های دو جانبه در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی است، اظهارکرد: ما به دنبال شناسایی فرصت‌های جدید برای تبادل محصولات و همچنین به اشتراک‌گذاری تکنولوژی‌های نوین در صنعت کشاورزی و فرآوری مواد غذایی هستیم. در این راستا، فعالان اقتصادی دو کشور ایران و ترکیه می‌توانند زمینه‌های مشترک و بالقوه برای همکاری را بررسی کنند.
وی در ادامه در خصوص فرصت‌هایی که برای همکاری ایران و ترکیه در همایش فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و صنایع غذایی دو کشور شناسایی شده است، گفت: یکی از مهم‌ترین این فرصت‌ها، همکاری در زمینه صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی است. همچنین، امکان توسعه همکاری‌ها در زمینه انتقال تکنولوژی‌های نوین به صنایع فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی وجود دارد. این همایش نشان داد که بازار دو کشور می‌تواند به عنوان یک منبع بزرگ برای صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران به ترکیه و بالعکس باشد.رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و عضو هیات نمایندگان دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز در ادامه با اشاره به اینکه در این همایش زمینه معرفی توانمندی‌ها و محصولات شرکت‌های ایرانی به بازار ترکیه فراهم شد، افزود: برگزاری جلسات B2B میان تجار و فعالان اقتصادی ترکیه در حاشیه برگزاری این همایش موجب شد تا نمایندگان شرکت‌ها و تولیدکنندگان ایرانی بتوانند به صورت مستقیم با طرف‌های ترک وارد گفتگو شوند و از این طریق محصولات خود را معرفی کنند.وی در بخش دیگری در خصوص چالش‌هایی که در زمینه تجارت کشاورزی و صنایع غذایی بین ایران و ترکیه وجود دارد، عنوان کرد: یکی از معضلات اصلی در این حوزه موانع گمرکی و تعرفه‌های بالای واردات و صادرات است، همچنین مشکلات حمل‌ونقل و شرایط لجستیکی نیز تاثیر زیادی بر روند تجارت میان دو کشور دارد. برای رفع این مشکلات باید مذاکراتی بین مقامات دو کشور در سطوح دولتی و بخش‌ خصوصی انجام شود تا موانع گمرکی کاهش یابد و تسهیلاتی برای حمل‌ونقل محصولات ایجاد شود. علاوه بر این، هماهنگی در قوانین و استانداردهای تجاری دو کشور می‌تواند به تسهیل تجارت کمک کند.
امینی در ارتباط با اقداماتی که برای جذب سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای در صنعت غذایی ایران می‌تواند موثر باشد، گفت: یکی از این اقدامات، ارائه تسهیلات ویژه برای سرمایه‌گذاران خارجی است تا بتوانند با اطمینان در پروژه‌های کشورمان مشارکت کنند. همچنین، معرفی بازار بزرگ ایران به سرمایه‌گذاران ترک و تسهیل در زمینه‌های قانونی و مالی برای شروع سرمایه‌گذاری از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت‌های بالای ترکیه در صنعت غذایی بهره‌برداری کنیم و همزمان، فرصت‌های اقتصادی جدیدی برای صادارت تولیدات ایران به این کشور ایجاد کنیم.امینی در ادامه افزود: ایران ظرفیت فوق‌العاده تولید و فرآوری‌های چند مرحله‌ای را به واسطه حضور فعالانه بخش خصوصی در زمینه صنایع تبدیلی کشاورزی و غذایی دارد، همچنین تنوع زیست‌بوم کشاورزی و برخورداری از رتبه‌های برتر در تولید برخی محصولات کشاورزی در جهان، کشورمان را به یک قدرت در صنایع غذایی تبدیل کرده که قادر است نقش‌های بهینه‌تری را در امنیت پایدار غذایی منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای ایفا کند، از این‌رو توسعه تعاملات تجاری، فنی و تکنولوژیک با سایر کشورها یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر تلقی می‌شود.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران تصریح کرد: برای موفقیت اهداف این سفر لازم است از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه ممانعت کرد تا روند تعاملات به یکباره دچار اخلال و از هم‌گسیختگی نشود، از سویی دیگر ضرورت دارد که رایزن‌های تخصصی صنایع غذایی و کشاورزی در دفاتر کنسولی ایران به کار گمارده شوند تا به شکلی عمیق‌تر و با تمرکز بالاتر در این بخش فعال‌تر شود.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود