20 دی 1403
شماره خبر: 317667

کارگروه‌های تخصصی برای بررسی چالش‌های بخش خصوصی و همکاری بین دستگاهی تشکیل شود

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی



رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز بر ضرورت تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای بررسی چالش‌های مختلف بخش خصوصی و همکاری بین دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد و افزود: اگر دولت به قطع گاز یا برق صنایع ادامه دهد، تولیدکنندگان انگیزه خود را برای ادامه کار از دست خواهند داد.
نبی‌اله نوری‌نسب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی، در یازدهمین نشست این کمیسیون با اشاره به دستور اول جلسه مبنی بر مصوبه استانداری البرز در خصوص رسیدگی به مسئله ناترازی انرژی در استان و راهکارهای مدیریتی مصرف برق و گاز در واحدهای تولیدی حوزه کشاورزی، بیان کرد: تنها راه نجات استان از مسائل مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی این است که در هر یک از ادارات دولتی و دستگاه‌های خدمات‌رسان میز خدمت برای رسیدگی به مشکلات متقاضیان به صورت دائمی ایجاد شود و در این راستا ضروری است گزارشی از عملکرد میزهای خدمت برای ارزیابی و بررسی خدمات دستگاه‌ها به فعالان اقتصادی بخش خصوصی ارائه شود.
ضرورت ایجاد میز خدمت برای حل مشکلات فعالان اقتصادی
وی افزود: صنعتگران و تولیدکنندگان با چالش‌های متعددی مواجه هستند و راهکار حل مشکلات فعالان این حوزه، ایجاد میز خدمتی است که در آن مشکلات مطرح و به مدیران بالادستی انعکاس یابد و به تبع آن مدیران استانی نسبت به رفع موانع و مشکلات فعالان اقتصادی اقدامات لازم را به عمل آورند.نوری‌نسب ادامه داد: مشکلات واقعاً متعدد و پیچیده هستند. تمامی ذینفعان چه دولتی و چه بخش خصوصی با چالش‌های خاص خود مواجه‌اند و فعالان اقتصادی نیز با مشکلات جدی‌تری روبرواند. اتاق بازرگانی نیز تمایل دارد در این زمینه همکاری نماید و در قالب انتقادات یا پیشنهادات، راهکارهای خود را ارائه دهد.وی با تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروه‌های تخصصی کوچک‌تر برای بررسی مشکلات، افزود: این بررسی‌ها باید در حوزه‌های مختلف از جمله توسعه گلخانه‌ها و مسائل مربوط به آب، برق و گاز، مشکلات زیرساختی و راهکارهای اجرایی انجام شود. همچنین لازم است هماهنگی میان دستگاه‌های البرز برقرار گردد و در صورت لزوم از طریق شورای گفت‌وگوی استان، شورای گفت‌وگوی ملی و وزارتخانه‌های مربوطه مشکلات و راهکارهای اجرایی مورد بررسی قرار گیرند.
چالش‌های ناترازی انرژی و راهکارهای مدیریتی در کشاورزی
در بخش دیگری از این نشست، مظفر خادمی مشاور مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز عنوان کرد: در بازه زمانی که به دلیل مدیریت مصرف گاز نیروگاه‌ها قطع شد و با کمبود سوخت گازوئیل مواجه بودیم و از طرفی به دلیل محدودیت‌های محیط زیستی اجازه استفاده از سوخت مازوت برای نیروگاه‌ها صادر نمی‌شد، این موراد منجر به اعمال خاموشی‌های طولانی‌مدت در سطح کشور از جمله صنعت و بخش خانگی شد.وی ادامه داد: در پی اقداماتی که برای تأمین گاز نیروگاه‌ها در هفته‌های گذشته انجام شد، خوشبختانه وضعیت بهبود یافته است. به‌ گونه‌ای که قطعی برق صنایع که قبلاً به دو روز می‌رسید، اکنون به یک روز کاهش یافته و این قطعی تنها به مدت ۱۴ ساعت است. در حال حاضر برای کمک به صنعت مجبوریم برنامه قطع برق روزانه خانگی را اعمال نماییم.
احمد غلامی دبیرکل اتاق بازرگانی البرز نیز در این نشست در خصوص ناترازی‌های انرژی که به یک معضل ملی تبدیل شده است، گفت: در این زمینه سلسله جلساتی در استانداری البرز با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی استان، تشکل‌ها و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد، واقعیت این است که ناترازی انرژی در کشور وجود دارد و تنها راه‌حل، حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است.غلامی تاکید کرد: اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی در این جلسات پیشنهاد تدوین بسته حمایتی برای واحدهای تولیدی، اعم از صنعتی و کشاورزی را مطرح کرد.
توسعه گلخانه‌های تابع اقلیم به عنوان راهکار کاهش مصرف انرژی
داود بدرزاده مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز در این نشست به اهمیت توسعه و احداث گلخانه‌های تابع اقلیم اشاره کرد و گفت: این گلخانه‌ها با استفاده از سایبان‌ها، نت‌هوس‌ها و دیگر روش‌های کشاورزی مدرن از تابش نور خورشید بهره می‌برند. گلخانه‌داران ما در نظرآباد، تنگمان و چهارباغ در این زمینه پیش‌قدم شده‌اند و یکی از راهکارهای کاهش مصرف انرژی استفاده از گلخانه‌های تابع اقلیم است.در بخش دیگری محمد علائی‌نژاد دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز نیز گفت: در پاسخ به نامه کمیسیون کشاورزی اتاق ایران مبنی بر ذکر مهم ترین مسائل و دغدغه‌های فعال این حوزه در زمینه منابع و تسهیلات بانکی به ۷ محور اصلی در خصوص محدودیت

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود