سهم استان البرز در بودجه ۹۷ افزایش یافت
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز با اشاره به اینکه سهم این استان در بودجه ۹۷ افزایش یافته است، گفت: استان البرز با ۲ و نیم درصد افزایش بودجه رو به رو است.
زهرا عربشاهی در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح دوشنبه در سالن جلسات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز برگزار شد، با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۹۷ و ویژگی های اصلی آن در این نشست مورد بررسی قرار می گیرد، اظهار کرد: بودجه؛ سند مالی یک ساله دولت است که می توان به برنامه یکساله نیز آن را تعریف کرد. وی با بیان اینکه تکلیف اعتبارات دستگاه های اجرایی دولتی و ملی همچنین مجموع برنامه های مالی دولت در بودجه مشخص می شود، افزود: در بودجه سال ۹۷ تلاش شده در زمینه های مختلف، اصلاحاتی در ساختار بودجه صورت گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز بودجه سال ۹۷ را شامل چهار ویژگی دانست که اصلاح ساختار یکی از این چهار ویژگی است و گفت: توجه به اولویت برنامه ای، تولید و اشتغال همچنین عدالت اجتماعی از جمله این چهار ویژگی محسوب می شود. عربشاهی با تاکید بر اینکه اصلاحات ساختاری ناظر بر عملکردی کردن بودجه است، خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش شده بخش عمده اعتبارات دستگاه بر اساس بودجه ریزی عملکرد تعیین شود در این بخش برای بودجه ریزی میزان نیرو و هزینه های جانبی مهم نیست بلکه باید خدمت با هزینه استاندارد ارائه شود که صرفه جویی را به همراه خواهد داشت.
اولویت بودجه سال ۹۷ در بخش آب به طرح های آبیاری، طرح های آب رسانی روستایی، آبخیزداری و غیره معطوفوشده استوی با اشاره به اینکه در زمینه شفافیت و انضباط بودجه ای بسیاری از ردیف ها حذف و ردیف های مختلف بودجه در سطوح ملی و استانی متمرکز شده است، ادامه داد: ۴۵ ردیف جدول هفت؛ حذف و اعتبارات در استان های مربوطه ادغام شده است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز گفت: سهم اعتبارات متفرقه از ۲۰ درصد در سال جاری به ۱۱.۸ درصد در لایحه بودجه سال ۹۷ رسیده است همچنین سهم استان ها در اعتبارات هزینه از ۴.۳ درصد در سال جاری به ۲۴.۳ درصد در سال ۹۷ افزایش یافته است. عربشاهی با اعلام اینکه در لایحه بودجه سال آتی سهم اعتبارات استان ها در اعتبارات تملک دارایی به بیش از ۳۰ درصد رسیده و برخی از طرح های تملک دارایی و سرمایه ای به طرح های ویژه استانی تغییر پیدا کرده است، گفت: اولویت بودجه سال ۹۷ در بخش آب به طرح های آبیاری، طرح های آب رسانی روستایی، آبخیزداری و غیره معطوفوشده است. وی بهبود محیط زیست، ساماندهی پسماند، توسعه گردشگری و کمک به ساماندهی بافت های فرسوده را از دیگر اولویت های برنامه بودجه سال ۹۷ برشمرد و گفت: تقویت بنیه دفاعی کشور همچنین توجه به تولید و اشتغال در لایحه بودجه ۹۷ لحاظ شده است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز گفت: ۷۹ میلیون نفر مجموع جمعیت کشور است که از این میزان ۶۵ میلیون نفر جمعیت در سن کار بوده و ۱۴ میلیون نفر در سن کار نیستند از طرفی باید به این مهم اشاره کرد که جمعیت افراد دارای تحصیلات عالیه شاغل ۲۳ درصد و جمعیت افراد دارای تحصیلات عالیه بیکار حدود ۴۲ درصد است.
برداشت ۱۲ درصد سهم صندوق ملی در لایحه بودجه ۹۷ در نظر گرفته شده است
وی با بیان اینکه هر ساله ۴۹۰ هزار نفر به جمعیت شاغلان کشور افزوده می شود، گفت: به جمعیت شاغل کشور از تابستان ۹۵ تا ۹۶ تعداد ۷۹۵ هزار نفر افزوده شده است، به طور متوسط هر سال ۸۹ هزار نفر به جمعیت بیکار اضافه می شود اما در تابستان ۹۵ تا تابستان ۹۶ این مهم روندی معکوس داشته است. وی با تاکید بر اینکه در لایحه بودجه ۹۷ توجه ویژه ای به عدالت اجتماعی، بهبود بهداشت و سلامت مردم شده است، اظهار کرد: نرخ دلار در لایحه بودجه سال آتی سه هزار و ۵۰۰ تومان برآورد شده همچنین برداشت ۱۲ درصد سهم صندوق ملی در این لایحه در نظر گرفته شده است. عربشاهی با اعلام اینکه در بودجه سال ۹۷ برای خانوارهای زیر خط فقر توجه ویژه ای می شود، تصریح کرد: ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار خانوار مشمول دریافت ما به تفاوت یارانه قرار دارند که این خانوارها تحت پوشش کمیته و بهزیستی قرار می گیرند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز با تاکید بر اینکه میزان پرداختی سالیانه دولت در بخش یارانه ها سه هزار میلیارد تومان است، گفت: تبدیل سازمان هدفمندی یارانه ها به صندوق رفاه اجتماعی در دستور کار قرار دارد چرا که تا کنون در این بخش هدفمندی وجود نداشت این نکته نیز قابل توجه است ایران در صدر کشورهای بدون هدفمندی یارانه ها است. البرز در بخش اعتبارات تملک کاهش ۱۸ درصدی را به خود اختصاص داده است، این کاهش در استان های مختلف از ۲۸ درصد آغاز می شودوی با اشاره به اینکه بخشی از یارانه خانواده ها متمکن صرف خانواده های تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد خواهد شد همچنین باید به این مهم نیز اشاره کرد که بخشی از جمعیت کشور از شمول پرداخت یارانه حذف می شوند، افزود: اعتبارات استانی در جدول ۱۰ بودجه درج می شود، در کل کشور اعتبارات ۲۳ استان در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ کاهش می یابد. وی گفت: استان البرز با ۲ و نیم درصد افزایش بودجه رو به رو خواهد شد، در اعتبارات هزینه ای البرز بالاترین افزایش معادل ۱۳ درصد را داشته این در حالی است که این مهم در کشور ۹.۵ درصد بوده است؛ این اعتبارات شامل اعتبارات دستگاه های اجرایی، بنیاد شهید و آموزش و پرورش خواهد بود. وی با اعلام اینکه در اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای بین ۱۵ تا ۳۰ درصد نسبت به میزان مصوب کاهش خواهیم داشت اما در بخش عملکردی افزایش را مشاهده می کنیم، گفت: البرز در بخش اعتبارات تملک کاهش ۱۸ درصدی را به خود اختصاص داده است، این کاهش در استان های مختلف از ۲۸ درصد آغاز می شود.
مجموع اعتبار استان البرز در سال آینده بیش از ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است
عربشاهی مجموع اعتبار استان البرز در سال ۹۷ رابیش از ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد که از این میزان ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبارت هزینه ای است. وی افزود: هزار و ۱۹۶ میلیارد ریال از این میزان اعتبار به اعتبارات تملک باز می گردد که با در نظر گرفتن اعتبار محل ردیف توازن در این بخش اعتبار تملک استان به ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۷ می رسد. وی با بیان اینکه مترو قطار شهری کرج دارای اعتبار ملی است که در صورت رفع مشکلات داخلی این اعتبار تخصیص پیدا می کند، تصریح کرد: اعتبارات استانی به هیچ وجه سرانه ای توزیع نخواهد شد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی البرز با بیان اینکه مجموع اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان البرز در سال ۹۵ و ۹۶ حدود ۹۹۵ میلیارد تومان بوده است که از آن میزان ۶۵۴ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است، گفت: تخصیص اعتبار سفر ریاست جمهوری به البرز در سال ۹۵ حدود ۱۴۵ درصد و در سال جاری ۳۰ درصد بوده است.
منبع مهر