27 اردیبهشت 1394
شماره خبر: 142096

10هزار هکتار اراضی چغندر قند کشور برای نخستین بار با بذر مقاوم به بیماری های جدید کشت می شود

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

10هزار هکتار اراضی چغندر قند کشور برای نخستین بار با بذر مقاوم به بیماری های جدید کشت می شود


رییس موسسه تحقیقات و تولید بذر چغندر قند کشور گفت که 10 هزار هکتار از اراضی زراعی چغندر قند با نخستین بذر تولیدی کشور که مقاوم به دو بیماری مهم این محصول است، کشت می شود.
داریوش فتح الله طالقانی افزود: سال گذشته رقم جدید بذر چغندر قند به نام 'آریا' که توسط این موسسه تولید شده بود، معرفی شد. کشت محصول چغندرقند همه ساله در بهار توسط کشاورزان آغاز شده و اواخر پاییز نیز محصول برداشت می شود. وی اظهار داشت: این رقم جدید مقاوم به دو بیماری مهم 'ریزومانیا' و 'نماتد' که از مهمترین بیماری های محصول چغندر قند است. طالقانی گفت: این دو بیماری که تاکنون باعث خسارات زیاد به این محصول شده، در مقابل هر نوع سم و مواد شیمیایی مقاوم بوده و تنها راه مقابله با این بیماری ها در زمین های آلوده استفاده از ارقام مقاوم است.
رییس موسسه تحقیقات و تولید بذر چغندر قند با اشاره به اینکه پیش از این رقم های مقاوم به این بیماری ها از خارج از کشور وارد می شد، ابراز امیدواری کرد که در سال های آینده استفاده از بذر رقم آریا در کشور افزایش یابد. فتح الله طالقانی تولید بذر آریا را درسطحی وسیع دانست و افزود: این رقم برای نخستین بار در سال جاری در اختیار کشاورزان قرار گرفته و 10 هزار هکتار از این اراضی به این رقم جدید اختصاص یافته است. وی در ادامه با اشاره به دیگر فعالیت ها، برنامه ها و چالش های پیش روی این حوزه تحقیقاتی، گفت: موسسه تحقیقاتی چغندر قند قدیمی ترین موسسه تحقیقاتی تک محصولی کشاورزی در کشور است که از 70 سال پیش کار خود را آغاز کرده و در این مدت خدمات زیادی را به این صنعت و تولیدکنندگان ارایه داده است. رییس موسسه تحقیقات و تهیه و تولید بذر چغندر قند تحقیقات و فعالیت های این موسسه را در زمینه های به نژادی، به زراعی، گیاهپزشکی و مسایل مربوط به کیفیت محصول عنوان کرد.
تولید بذر رقم مقاوم به خشکی پایا
وی یکی از چالش های پیش روی صنعت چغندر قند و کشاورزی را همچون دیگر محصولات زراعی و باغی بحث محدودیت منابع آبی در کشور دانست و اظهار داشت:یکی از سیاست های مهم دولت کاهش اثرات خشکسالی و استفاده از روش های نوین آبیاری و همچنین استفاده بهینه از منابع آبی کشور است. طالقانی با اشاره به اینکه در چندسال اخیر این امر با سرعت مناسبی رو به توسعه است، یکی از استراتژی های وزارت جهاد کشاورزی را سازش با شرایط خشکی و معرفی تکنیک های زراعی و ارقام جدید عنوان کرد و افزود: در این خصوص رقم جدید مقاوم به خشکی در سال گذشته به نام 'پایا' تولید و معرفی شده است. رییس موسسه تحقیقات، تهیه و تولید بذر چغندر قند با اشاره به اینکه این رقم جدید برای نخستین بار در ایران تهیه شده، بیان کرد: هم اکنون مقدار محدودی از این بذر بصورت آزمایشی توسط این موسسه تولید شده و در اختیارکارخانه های قند قرار گرفته است. وی گفت: این بذر به طور آزمایشی به کارخانجات به منظور ارایه به کشاورزان تحویل داده می شد تا امسال کشت شده و نتایج آن اعلام شود. در حدود از یکصد هزار هکتار از اراضی زراعی کشور، 4.5 میلیون تن چغندر قند تولید می شود.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود