20 اسفند 1392
شماره خبر: 118382

خود مصرفی بذر در کشاورزی باید به صفر برسد

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

خود مصرفی بذر در کشاورزی باید به صفر برسد


معاون بهبود امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: صنعت بذر بسیار فراتر از تولید در کشاورزی است و این دو نباید با یکدیگر مخلوط شوند و از سویی دیگر باید سیاستی را به عنوان هدف پیش بگیریم تا خود مصرفی بذر در کشور به صفر برسد.
پیش از ظهر سه شنبه موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر میزبان کارگاه آموزشی ارتقا کیفیت و سلامت بذر با حضور عباس کشاورز معاون بهبود امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی، پروفسور جان همتون رئیس مرکز تحقیقات بذر دانشگاه لینکلن نیوزلند، مجتبی مومن صفایی رئیس سازمان تعاونی روستایی کشور و جمعی از مسئولان استان البرز در سالن کنفرانس خود بود.
در ابتدای این مراسم معاون بهبود امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اهمیت و جایگاه بذر گفت: در تولید محصولات زنده دو فاکتور وجود دارد که هر کدام اثر خاص را به جا خواهند گذاشت که یکی از مهمرین آنها ژنتیک است، تاثیر این علم در افزایش تولید، کاهش هزینه ها و تولید غذای سالم به عنوان یک پدیده مهم و پیشرفته در دهه های اخیر بسیار مورد توجه سرمایه گذاران بوده است. عباس کشاورزی با تاکید بر اینکه تولید در بخش کشاورزی نباید با صنعت بذر مخلوط شود زیرا صنعت بذر بسیار فراتر از تولید است، اظهار داشت: وجود مزارع با مدیریت، سردخانه و انبار استاندارد، دستگاه های ضد عفونی کننده، رعایت خلوص و دیگر امکانات بخشی از صنعت بذر هستند که باید مورد توجه ویژه و مدیریت قرار گیرند. وی افزود: سیاست وزارتخانه ارتقا کیفیت بذر با تعریفی بر پایه تنوع ارقام، ارائه عرضه مطلوب بذر با کیفیت های عالی و نه مناسب از مهمترین اولویت بخش زراعت است. معاون بهبود امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه از دید سیاسیتی تولیدی تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بذر اولویت خاص دارند، تصریح کرد: باید سیاستی را در پیش بگیریم که خود مصرفی بذر به صفر برسد و کشاورز برای تولید و بذر تفاوت ویژه قائل شود.
عدم حرکت در مسیر قانون به کشاورزان صدمه می زند
در ادامه این کارگاه آموزشی پروفسور جان همتون رئیس مرکز تحقیقات بذر دانشگاه لینکلن نیوزلند مباحث خود را در حوزه اهمیت کیفیت بذر و نیاز برای اطمینان از کیفیت بذر برای امنیت غذایی در ایران عنوان کرد و گفت: بذری که کشاورز در مزرعه نگهداری و خود مصرف می کند مورد اطمینان نیست و در کیفیت و کمیت تولید بسیار ضعیف است. وی با بیان اینکه تولید بذر با دانه متفاوت است و بذر تولیدی باید عاری از علف های هرز و بیماری ها باشد، اظهار داشت: اطلاعات من در مورد ایران نشان می دهد علی رغم ضد عفونی ها آلودگی در بذر بالا است. پروفسور جان همتون به ارائه راهکارهایی برای افزایش کیفیت بذر اشاره و اعلام کرد: صنعت بذر نیازمند ساختاری با کارایی بالا است، زارعان باید

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود