Logo

صفحه اصلي > سیاسی > حدود ۵ درصد بودجه کشور صرف یارانه گندم می‌شود

حدود ۵ درصد بودجه کشور صرف یارانه گندم می‌شود


امروز, 09:10. نويسنده: monshi


نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد با اشاره به اینکه با بررسی عدد و رقم‌ها حدود ۵ درصد بودجه کشور صرف خرید گندم می‌شود، گفت: حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که دولت به ازای هر نفر در کشور، ماهانه حدود ۲۴۷ هزار تومان یارانه گندم پرداخت می‌کند. این بررسی نشان می‌دهد یارانه‌ها حتی بیش از میزان واقعی سرانه مصرف است.
به گزارش سپیدار نیوز علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی،‌ در جلسه بررسی مشکلات نانوایان که با حضور فرمانداران حوزه انتخابیه ، مدیران کل جهاد، غله،صمت، تعزیرات و روسای اتحادیه ها برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره رییس جمهور شهید، اظهار کرد: ما برای شهید عزیز، آقای دکتر رئیسی و همراهان ایشان، از درگاه خداوند متعال علو درجات مسئلت داریم.وی افزود: باید بپذیریم که ما مسئولان نظام جمهوری اسلامی هستیم و هر کدام در حد و اندازه خود وظایفی داریم. باید در همان جایگاهی که قرار داریم، به وظایف خود عمل کنیم. حالا گاهی یک مجموعه، مجموعه‌ای دولتی است، خصوصی یا نیمه‌دولتی است و رابطه‌ بین دولت و مردم برقرار می کند. بنابراین، نباید مشکلات را از دوش خود برداریم و به دیگران حواله دهیم. هرکس باید به اندازه مسئولیتش پاسخگو باشد.عباسی با بیان اینکه هر یک از ما مسئولین در قبال شرح وظایفی که داریم باید پاسخگو باشیم، اضافه کرد: من در مجلس وظایفی دارم و باید در قبال نابسامانی‌هایی که در حوزه های مختلف وجود دارد، پاسخگو باشم. شما به عنوان استاندار، فرماندار، مدیرکل، رئیس سازمان، اتحادیه یا هر مسئول دیگری نیز در حد مسئولیت خود باید عمل کنید.
ضرورت آسیب‌شناسی حوزه مدیریتی
این نماینده مجلس ادامه داد: خواسته من از همه دوستانی که امروز در این جلسه حضور دارند و دعوت شده‌اند، این است که گزارشی از اقداماتی که انجام داده‌اند ارائه دهند؛ همچنین یک آسیب‌شناسی از حوزه تحت مسئولیت‌شان و پیشنهاداتی که در این زمینه دارند به ما ارائه کنند. هدف ما جمع‌بندی مسائل و تصمیم‌گیری برای آینده است؛ اینکه بدانیم چه وظایفی انجام شده، چه مشکلاتی وجود دارد و چه پیشنهاداتی برای بهبود اوضاع دارید تا ما بتوانیم از آنها برای اصلاح امور استفاده کنیم.وی در ادامه به مسئله گندم پرداخت و گفت: سال گذشته برای اولین بار، در بودجه سال ۱۴۰۴، ردیفی معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای یارانه گندم، آرد و نان پیش‌بینی کردیم. این در حالی است که کل بودجه کشور حدود ۵ هزار همت است؛ یعنی فقط برای گندم، حدود ۵ درصد بودجه اختصاص داده‌ایم.به گفته این نماینده مجلس هدف از این بودجه تأمین نان مردم بوده است. حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که دولت به ازای هر نفر در کشور، ماهانه حدود ۲۴۷ هزار تومان یارانه گندم پرداخت می‌کند. با محاسبه میزان مصرف نان هر خانوار، متوجه می‌شویم که حتی بیش از میزان واقعی مصرف نان، یارانه پرداخت می‌شود. پس کجای کار ایراد دارد؟عباسی با بیان اینکه امروز هم مردم و هم نانوایان گلایه‌مند هستند، یادآور شد: ما هم در جلسات دور هم جمع می‌شویم و گلایه می‌کنیم. اما سؤال این است: مقصر کیست؟ اگر مسیر اشتباه است، باید آن را اصلاح کنیم. اصلاح مسیر باید مسئولانه و کارشناسی‌شده باشد.
ماجرای حذف یارانه گندم
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر امروز کسی پیشنهاد حذف یارانه نان را می‌دهد، باید مسئولانه پای آن بایستد. ما از سال ۱۴۰۰ تا امروز موافق این سیاست بوده‌ایم و هنوز هم از آن دفاع می‌کنم. اما به شرطی که حذف یارانه با پرداخت مستقیم به مردم همراه باشد، نه اینکه حذف شود و چیزی به مردم داده نشود. در دولت شهید رئیسی، این کار انجام شد و حتی اضافه‌ درآمد ایجاد شده باعث ترمیم حقوق‌ها شد. آیا دولت فعلی هم چنین کاری خواهد کرد؟ من مطمئن نیستم. ولی اگر چنین کند، ما حتماً از آن حمایت خواهیم کرد.وی در ادامه به سامانه "نانینو" اشاره کرد و گفت: این سامانه علی‌رغم ایراداتی که دارد، سامانه خوبی است. طبق آمار، ۳۸ درصد یارانه نان در اختیار تنها سه درصد افراد قرار می‌گیرد. این نشان از فساد در سیستم بعد از توزیع در کارخانه های آرد و نانوایی ها دارد. سامانه باید اصلاح شود، اما وجود آن باعث صرفه‌جویی حداقل ۲ میلیون تُن گندم شده است.علیرضا عباسی به مسیر توزیع گندم از مزرعه تا نانوایی اشاره کرد و افزود: این یک مسیر مشخص است، اما اینکه چقدر از آرد تبدیل به نان می‌شود و به دست مردم می‌رسد، نامشخص بود. با قاطعیت می‌گویم که بیش از ۹۵ درصد نانوایان سالم‌اند و با سلامت در حال خدمت به سفره مردم هستند. اما آن سه درصدی که فساد ایجاد می‌کنند، باید شناسایی شوند و مورد اصلاح قرار گیرد.
تصمیم به نفع نانوا و مردم
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه ما باید تصمیم کارشناسی بگیریم که به نفع مردم و نانوا باشد و نظام هم از این رضایت مندی منتفع شود و صرفه جویی لازم در بودجه آن صورت گیرد، یادآور شد: نان باید با کیفیت و قیمت مناسب به مردم برسد و نانوا نیز از حق خود برخوردار شود. نانوا در ماه رمضان با زبان روزه و کنار آتش نان پخت می‌کند، نباید به او ظلم کنیم.نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین از همه دوستان و مسئولان دولتی، خصوصی و نیمه‌دولتی تقاضا دارم گزارشی از عملکرد، آسیب‌شناسی و پیشنهادات خود را درباره آرد و نان به ما ارائه دهند. ما در مجلس، خصوصاً کمیسیون کشاورزی، دنبال حل این مشکل هستیم. شخصاً تاکنون شش تا هفت جلسه با حضور دستگاه‌های مختلف برگزار کرده‌ام.وی گفت: به عنوان نمونه، قیمت گندم، پرداخت مطالبات و تفاوت قیمت برای مصارف مختلف (مثل گلوکزیها و یا صنعت ماکارونی) باید شفاف‌سازی شود. ما باید استان خود را پایلوت قرار دهیم و پیشرو در اصلاح این وضعیت باشیم.وی ضمن قدردانی از تلاش‌ها و دغدغه‌هایی که در این خصوص است، اذعان کرد: وقتی این دغدغه‌ها و راهکار حل آن تجمیع شود، می‌تواند به حل مشکل مردم منجر شود.

بازگشت