Logo

صفحه اصلي > سیاسی > دانش هسته ای و تولید انرژی پاک در شدیدترین تحریم ها

دانش هسته ای و تولید انرژی پاک در شدیدترین تحریم ها


24 اردیبهشت 1392. نويسنده: monshi
دانش هسته ای و تولید انرژی پاک در شدیدترین تحریم ها


سپیدارآنلاین: استاندار البرز پیشرفتهای علمی کشورهای در حال توسعه و جهان اسلام را در سایه اراده و خودباوری آنان ذکر کرد و گفت: تلاش ایران اسلامی در دستیابی به دانش هسته ای و تولید انرژی های پاک در شدیدترین تحریم های عملی به دست آمده است.
دکتر اصغر عربیان با بیان این مطلب در نخستین مجمع نانو فناوری کشورهای جهان اسلام که به همت پژوهشگاه مواد و انرژی و همکاری استانداری البرز در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد، اظهار داشت: مسیر توسعه از پژوهش و تولید علم می گذرد و دستیابی به ثروت و قدرت نیز جز این راهی نمی شناسد. وی افزود: از این روست که رقابت بی سابقه در میان کشورهای قدرتمند و توسعه یافته برای حفظ برتری خود در تمام حوزه ها از یکسو و بین آنها با کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از سوی دیگر این ماراتن نفس گیر را شکل داده و به فاصله این دو گروه از کشورها روز به روز افزوده است. قدرتهای جهانی به هیچ وجه حاضر به ارائه تولیدات علمی و پژوهشی خود به سایر کشورها نیستند. این مسئول با اشاره به اینکه قدرتهای بزرگ جهانی هیچگاه حاضر به ارائه تولیدات علمی و پژوهشی خود به سایر کشورها نیستند، خاطر نشان کرد: قدرتهای جهانی تمام توان خود را صرف جلوگیری از دستیابی آنها به یافته های جدید علمی می کنند که نمونه بارز آن ایران اسلامی است که برای ممانعت از دسترسی به تولیدات علمی و پژوهشی در حوزه های نوین فناوری مورد شدیدترین تحریم ها قرار گرفته است. وی یادآور شد: در چنین شرایطی پیشرفتهای ما در تولید علم و در حوزه فناوری های نوین از قبیل؛ نانو، شبیه سازی، علوم زیستی و سلولهای بنیادی، مهندسی هوافضا و علوم پزشکی و داروهای نو ترکیب جمهوری اسلامی را جزء کشورهای پیشرو قرار داده و در برخی از این حوزه ها رتبه تک رقمی را به خود اختصاص داده است.
پژوهش و تولید علم مهمترین محور توسعه همه جانبه است
استاندار البرز پژوهش و تولید علم را مهمترین محور توسعه همه جانبه در قرن 21 عنوان کرد و گفت: کشورهای در حال توسعه به خوبی دریافته اند که بدون دستیابی به علم، توان پیمودن این مسیر اجتناب ناپذیر را ندارند و نه تنها امکان حضور در عرصه ی رقابت های بین المللی را هرگز نمی یابند بلکه قادر به استفاده از ذخایر طبیعی و منابع داخلی خود نیز نخواهند بود. وی ادامه داد: کشورهای قدرتمند یافته های جدید علمی خود را در قالب فناوری های دست چندم خود در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار می دهند که هدف آن نیز بهره کشی و استفاده از نیروی انسانی ارزان قمیت است و هیچگاه اجازه دسترسی به یافته های جدید علمی و فنی بویژه در حوزه فناوری های
بازگشت