Logo

صفحه اصلي > سیاسی > لزوم حرکت در جهت احیای ریشه های فرهنگی دینی و اسلامی

لزوم حرکت در جهت احیای ریشه های فرهنگی دینی و اسلامی


3 بهمن 1396. نويسنده: monshi
لزوم حرکت در جهت احیای ریشه های فرهنگی دینی و اسلامی


استاندار البرز گفت: در دنیای امروز ریشه یکی از اساسی ترین مشکلات و موانع پیشرفت امور فاصله گرفتن از ریشه های اصیل فرهنگ دینی و اسلامی محسوب می شود چراکه گاهی به ریشه یابی موانع پرداخته نشده است.
دکتر محمدعلی نجفی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان البرز که صبح چهارشنبه برگزار شد ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر و پیروزی انقلاب اسلامی افزود: امسال سی و نهمین سالروز پیروزی انقلاب را جشن گرفته و مهیای برگزاری چهلمین سالگرد این ایام مبارک خواهیم شد.
***لزوم پیوست فرهنگی در در تمامی امور
وی ادامه داد: انقلاب ما انقلابی ارزشی و فرهنگی بود، از این رو اندیشه نظام و دولت این بود که تمامی امور در حوزه های مختلف باید پیوست فرهنگی داشته باشند. دکتر نجفی با اشاره به اینکه تمامی امور ما متاثر از فرهنگ است گفت: در دنیای امروز ریشه یکی از اساسی ترین مشکلات و موانع پیشرفت امور فاصله گرفتن از ریشه های اصیل فرهنگ دینی و اسلامی محسوب می شود چراکه گاهی به ریشه یابی موانع پرداخته نشده است. وی افزود: در البرز به عنوان استانی مهاجرپذیر، پرداختن به ریشه های فرهنگی و ارتقا و ترویج فرهنگ دینی و اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه اگر تنوع اقوام با فرهنگ درستی کنار یکدیگر قرار نگیرند منشا تهدیدات خواهد شد.
***حاشیه نشینی منشا بسیاری از آسیب های اجتماعی است
استاندار البرز اضافه کرد: مشکلات دیگری که در استان شاهد آنها هستیم رشد مهاجرت بدون در نظر گرفتن شاخص های اساسی و مهم اعم از زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... می باشد که این امر منجر به حاشیه نشینی و بروز مشکلاتی در حوزه های گوناگون خواهد شد. وی با اشاره به اینکه در استان البرز حدود 700 هزار نفر در حاشیه های شهر زندگی می کنند گفت: رسالت و اخلاق انقلابی ما ایجاب می کند که برای حضور چنین جمعیتی برنامه ریزی کرده و شرایط زندگی را برای آنها مهیا کرد ولی از سوی دیگر باید از رشد حاشیه نشینی نیز پیشگیری کرد.
***دبیرخانه شورای فرهنگی استان وظیفه خطیری بعهده دارد
دکتر نجفی افزود: گاهی باور اشتباهی وجود دارد که بیکاری و فقر را عامل مشکلات فرهنگی و بزه کاری می دانند ولی در بسیاری از خانواده های متمول نیز می توان فقر فرهنگی و معضلات ناشی از آن را مشاهده کرد. وی خاطرنشان کرد: مسئولیت دبیرخانه شورای فرهنگی عمومی استان بسیار خطیر بوده چراکه فرهنگ عمومی فراتر از دولت دیده شده است. استاندار البرز با تاکید بر ضرورت ایجاد بستری برای تدبر در مفاهیم قرآن برای جوانان گفت: جوانان باید احساس کنند که قرآن بعنوان چراغ راه و راهنمایی کاربردی در زندگی محسوب می شود.
***باید ارزش های اصیل فرهنگی و دینی در جامعه نهادینه شود
وی افزود: برای ارتقا فرهنگ عمومی باید از ظرفیت رسانه ها، هنرمندان و ورزشکاران بهره برداری کرد چراکه الگو سازی از این طریق با شکل درستی صورت می گیرد. دکتر نجفی ادامه داد: باید ارزش های اصیل فرهنگی و دینی را در کشور نهادینه کرده و در این راستا از تمامی ظرفیت های موجود بهره برد تا انقلاب اصیل فرهنگی و ارزشی اسلامی همچنان پایدار و مستحکم باقی بماند.
***ضرورت تدوین اطلس فرهنگی استان در اسرع وقت
نماینده ولی فقیه در استان البرز گفت: ضرورت دارد اطلس فرهنگی استان در اسرع وقت تهیه و تدوین شود و دستگاه ها در این امر همراهی لازم را داشته باشند که از این طریق می توان برنامه ریزی دقیقی داشت. آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی در این جلسه افزود: حضرت زینب (س) پرستاری دین و ادامه امامت را پس از قیام امام حسین (ع) را داشت. وی با اشاره به اینکه شروع دوره جدید شورای فرهنگی استان با ماه پیروزی انقلاب اسلامی مصادف شد ادامه داد: انقلاب اسلامی خاستگاه فرهنگ عمومی بود ولی در حوزه فرهنگ مورد تهاجم، شبیخون، قتل عام قرار گرفت. آیت الله حسینی همدانی گفت: اثرگذاری فرهنگی نباید نادیده گرفت چراکه در فرهنگ عمومی ارزش ها، عقاید و باورها و تمامی هنجارهای مردم و جامعه محسوس بوده و شکل می گیرد. وی با اشاره به اینکه دین و فرهنگ انسان ها را نسبت به هم مسئول می کند افزود: در فرهنگ غربی موضوع فرهنگ عمومی را بعنوان رفتارهای عرفی تعریف می کنند ولی در اسلام الگوهای رفتاری را از اندیشه های دینی می گیرد. نماینده ولی فقیه در استان البرز اضافه کرد: تدوین سیاست های لازم برای رشد و شکوفایی استعدادهای فرهنگی و هنری و حمایت از هنرمندان و... فرهنگ عمومی نامیده می شود. وی گفت: ترویج ازدواج در جامعه با تحقق پیدا کند چراکه تهدید نسل و کاهش جمعیت اکنون وجود دارد و ضرورت دارد این امر با برنامه ریزی و حساسیت ویژه ای دنبال شود. آیت الله حسینی همدانی با بیان اینکه سالم سازی فضای مجازی بسیار حائز اهمیت است افزود: یکی از موارد بسیار مهم این است که نظام اسلامی بنایی بر ترویج و توسعه موسیقی ندارد اما مخالفتی نیز ندارد، نکته این امر پیشگیری از اختلاط و حرام است.

بازگشت