Logo

صفحه اصلي > شهری > ضرورت عضویت کلانشهرهای ایران در اتحادیه حکومتهای محلی غرب آسیا و خاورمیانه

ضرورت عضویت کلانشهرهای ایران در اتحادیه حکومتهای محلی غرب آسیا و خاورمیانه


17 دی 1390. نويسنده: monshi
ضرورت عضویت کلانشهرهای ایران در اتحادیه حکومتهای محلی غرب آسیا و خاورمیانه

سپیدار آنلاین: شهردار کرج بر ضرورت عضویت کلانشهرهای ایران در اتحادیه حکومتهای محلی غرب آسیا و خاور میانه تاکید کرد.
سید علی آقازاده در گفتگو با پایگاه خبری مدیریت شهری کرج گفت: سازمان شهرهای متحد و حکومتهای محلی غرب آسیا و خاورمیانه سازمانی مستقر در استانبول پایتخت ترکیه است که جهت خدمت به اصول پایه دموکراسی، حقوق بشر، شفافیت و توسعه پایدار فعالیت می‌کند. وی با تاکید بر عضویت کلانشهر کرج در این اتحادیه عنوان کرد: حضور فعال در این سازمان زمینه ساز بهره گیری از تجارب مفید و ارزشمندی است که قادر به تامین نیازهای جوامع بشری است. آقازاده در تعریفی از دولت و حکومت محلی گفت: دولت محلی بیانگر حقوق و قابلیت نهادهای محلی در تنظیم و مدیریت بخش قابل توجهی از امور عمومی، در چارچوب قوانین ملی، همراه با مسئولیت‌پذیری و در جهت منافع جمعیت بومی ساکنان است که این مهم نیز از ارکان موفقیت و رسیدن به اهداف و سیاستهای تدوین شده حکومتی است. وی با تاکید بر تامین نیاز شهروندان و بهره گیری هوشمندانه از ظرفیتها و قابلیتهای موجود به منظور تحقق این مهم عنوان کرد: رسیدن به ایده آلهای مدیریتی نیاز به تبادل تجریبات دارد که عضویت در اتحادیه حکومتهای محلی می تواند از راه کار های موثر در این امر باشد. آقازاده تصریح کرد: مهیا کردن شرایط برای خروج از چالشهای مدیریتی امری ضروری است که این ایده آل مدیریتی نیز نیاز به ژرف اندیشی و آسیب شناسی دقیق موانع دارد. وی با بیان اینکه در دوره مدیریتی کنونی که مشارکت مردم در همه ابعاد آن بسیار مهم ارزیابی می شود، افزود: بر این اساس مدیریت و حکومتهای محلی به مشارکت معنی دار مردم در همه ابعاد توسعه محلی نیاز دارند.
شهردار کرج با استقبال از حضور و مشارکت شهروندان در عرصه های مختلف مدیریتی عنوان کرد: تنها راه گذر از چالشهای فراروی مدیران شهری بهره گیری از افکار خلاق و کارآمد شهروندان است. آقازاده سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت را از مولفه های مهم مدیریت شهری خواند و تاکید کرد: مولفه های عنوان شده از ابزار های اصولی و اصلی اعمال مدیریت هستند که همه هدف مدیریت شهری نیز استفاده از این مولفه های به نفع عموم مردم است.
سازمان شهرهای متحد و حکومتهای محلی غرب آسیا و خاورمیانه (UCLG-MEWA) سازمانی مستقر در استانبول پایتخت ترکیه است که سابقه این سازمان به سال 1987 و تاسیس اتحادیه بین‌المللی حکومتهای محلی، بخش منطقه مدیترانه شرقی و خاورمیانه (IULA-EMME) باز می‌گردد. این سازمان از آن سال به خدمت به شهرهای بزرگ و حکومتهای محلی در این منطقه در جهت مشارکت در تقویت دموکراسی محلی و تقویت حکومت‌های محلی پرداخت. از سال 2004 با تغییر ساختار سازمان جهانی IULA و تغییر نام آن به UCLG فعالیت‌های آن برای دولت‌‌‌های محلی در این منطقه با نام "سازمان شهرهای متحد و حکومت‌های محلی غرب آسیا و خاورمیانه ادامه یافت. فعالیت‌های انجام شده بوسیله اتحادیه به خصوص در راستای بند چهار منشور آن شامل مشارکت فعال با سازمان‌های حکومتی و گروه‌های کاری در سازمان جهانی UCLG می شود. مشارکت یا حمایت از برنامه‌ها و کارزارهای جهانی که UCLG آنها را انجام می‌دهد یا از آنها حمایت می‌کند، مانند "دیده‌بان دموکراسی محلی و تمرکززدایی" (GOLD)، اتحاد تمدن‌ها، اهداف توسعه هزاره، تغییرات آب و هوایی و ... نیز از اهم فعالیت این اتحادیه است. مشارکت یا حمایت از بخش‌های مربوط به دولتهای محلی در اجلاسهای جهانی که مشارکت فعال سازمان جهانی UCLG در آنها وجود دارد، مانند اجلاس جهانی آب، اجلاس اتحاد تمدن‌ها و ... و تلاش برای مشارکت در توسعه دولت‌های محلی کارآمد و دموکراتیک در منطقه، تداوم فعالیت‌ها برای خدمت به اعضا از طریق طیف گسترده فعالیت‌ها شامل همکاری و یاری‌رسانی، تبادل تجربیات و نظرات، برنامه‌های آموزشی و ظرفیت‌سازی، اطلاعات و مستندسازی، و توسعه پروژه، تهیه انتشارات و اسناد درباره حکومت‌‌های محلی، و حمایت از تهیه چنین انتشاراتی بوسیله اعضا نیز از دیگر مباحث پرداخته شده اتحادیه حکومت های محلی غرب آسیا و خاور میانه است.
بازگشت