Logo

صفحه اصلي > شهری > شناسایی نقاط ضعف و قوت فرهنگی؛ راهبرد مدیریت شهری در سال 94

شناسایی نقاط ضعف و قوت فرهنگی؛ راهبرد مدیریت شهری در سال 94


19 فروردین 1394. نويسنده: monshi
شناسایی نقاط ضعف و قوت فرهنگی؛ راهبرد مدیریت شهری در سال 94


از جمله وظایف اصلی مدیران و مسئولان شهری در سال همدلی و همزبانی، شناسایی نقاط ضعف و قوت فرهنگی و ارایه راهکارهایی برای پرکردن خلاء های فرهنگی موجود در جامعه از طریق اشاعه فرهنگ های سازنده است.
در اولین جلسه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج در سال جدید که عصر روز گذشته با حضور معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری مرکز البرز و جمع دیگری از کارشناسان برگزار شد، هر یک از اعضای حاضر از دغدغه ها و مشکلات فرهنگی شهر سخن گفتند و نکاتی را جهت رفع آنها بیان کردند. رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج در این جلسه با اشاره به نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی اظهار داشت: باید بتوان همدلی و همزبانی را در بدنه نهادهای اجتماعی نهادینه کرد و قطعا برای پیشرفت و آبادانی موثرترین راه اتحاد و وحدت میان مردم و مسئولان می باشد. سعید فیروزگاه افزود: کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر با رویکرد جهادی در مسیر احقاق نیازهای فرهنگی تلاش خواهد نمود که این مهم نیازمند همدلی و همکاری دیگر نهادهای ذیربط می باشد؛ تامین نیازهای فرهنگی مردم افق های روشنی در مسیر پیشرفت این کلانشهر ایجاد کرده است که از اهمیت زیادی برخوردار است. وی در ادامه توجه به مسائل زیباسازی در شهر جهت ایجاد نشاط و شادابی را مهم ارزیابی کرد و افزود: شهروندان نیازمند فضاهای مطلوب بصری در شهر می باشند تا با تفکری خلاقانه به سمت احیای نیازهای فرهنگی خود گام بردارند.
ضرورت همسو شدن معاونت و سازمان فرهنگی شهرداری کرج
در ادامه مجید کاویانی رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر کرج تلفیق فعالیت های اجرایی معاونت و سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری را مهم ارزیابی کرد و افزود: همکاری و همدلی این دو مجموعه موجب هم جهت شدن فعالیت های فرهنگی خواهد شد، چرا که کلیه فعالیت های مدیریت شهری نیازمند فرهنگ سازی جهت رسیدن به اهداف می باشد. دیگر عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به نبود نماد مشخص در کلانشهر کرج جهت شناساندن آن به مسافرین اظهار داشت: ورودی های کرج فاقد هرگونه نماد مشخص از این شهر می باشند که توجه ویژه به این موضوع ضروری است. بهنام محمودی همچنین به حساسیت بیشتر در نامگذاری های معابر و بزرگراه ها تاکید داشت و افزود: باید در نامگذاری ها شأن و شخصیت مفاخر و شهدا ءحفظ شود. بهداشت و سلامت از دیگر موضوعات مورد بحث بود که وی بر نظارت به آن تاکید ویژه داشت و گفت: شهروندان باید از نظر بهداشت و سلامت احساس امنیت نمایند و احداث مکان های درمانی و بیمارستان در جانمایی مناسب تاثیر بسزایی در تامین نیازهای درمانی و سلامت شهروندان دارد.
تبلیغات و فرهنگسازی از طریق رسانه های جمعی، حمایت از هیئت های ورزشی جهت استفاده از پتانسیل های ورزشی و پهلوان پروری و همچنین احداث پارک بانوان و زمین چمن جهت تامین رفاه شهروندان از دیگر موضوعات مورد بحث این عضو شورا بود.
لزوم تدوین سند چشم انداز علمی جهت توسعه فرهنگی
در ادامه دیگر عضو شورای شهر ارائه سند چشم انداز علمی جهت توسعه فرهنگی را ضروری دانست و گفت: با تدوین سند چشم انداز جهت رسیدن به اهداف کلان فرهنگی می توانیم هدفگذاری و برنامه ریزی دقیق نمائیم. غفور قاسمپور به کاهش موازی کاری ها در انجام امور اشاره کرد و تصریح کرد: جهت انجام امور فرهنگی، برنامه ریزی و نگاه برنامه محور از اهمیت بالایی برخوردار است و با کاهش موازی کاری ها و حضور اعضای کمیسیون فرهنگی در جلسات کارگروه فرهنگی استان، به اجرای دقیق و بهتر برنامه های فرهنگی در شهر جهت توسعه و پیشرفت مضاعف استان کمک خواهیم کرد. مصطفی سعیدی از دیگر اعضای شورای اسلامی شهر کرج بود که به حضور کارشناسان در حوزه شناخت مباحث فرهنگی تاکید کرد و افزود: باید در این حوزه از مشاوران و کارشناسان استفاده نمائیم تا با ارائه طرح های صحیح و اجرای درست آنها شاهد اتفاقات مثبت در شهر باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرج در ادامه این مباحث دغدغه های فرهنگی پارلمان شهری را ارزشمند دانست و گفت: معضلات اجتماعی از قبیل اعتیاد، طلاق و معضلات خانوادگی و اجتماعی موضوعاتی است که باید با حساسیت و دقت بیشتر و با کارشناسی های دقیق به حل این مباحث پرداخت. علی اکبر میروکیلی شناخت دلایل آسیب های اجتماعی را جهت مرتفع نمودن آنها ضروری دانست و به فرهنگ سازی و آموزش در این زمینه تاکید کرد. وی دامنه موضوعات فرهنگی را وسیع عنوان کرد و افزود: مشکلاتی از قبیل آموزش تفکیک زباله از مبداء، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست از جمله مشکلات فرهنگی شهر عنوان کرد. این مسئول هم افزایی با آموزش و پرورش را جهت اجرای برنامه های آموزشی مثبت ارزیابی کرد و افزود: این اقدام نتایج مطلوبی را به همراه داشت، طرح اطلس فرهنگی و همچنین اجرای طرح فضای مجازی سبک زندگی از دیگر برنامه های معاونت فرهنگی می باشد که تاثیرات بسیار مثبتی را به همراه خواهد داشت. وی حرکت بدون برنامه را روزمرگی کاری عنوان کرد و اظهار داشت: ارزیابی مناسبت های مذهبی تا زمانی تاثیر خواهد داشت که قبل از ارزیابی ، تاثیرات و اقدامات اجتماعی و فرهنگی در آن صورت گرفته باشد.

بازگشت