Logo

صفحه اصلي > شهری > نهادینه شدن «فرهنگ پژوهشگری» جایگاه کشور در مناسبات جهانی را استوارتر می کند

نهادینه شدن «فرهنگ پژوهشگری» جایگاه کشور در مناسبات جهانی را استوارتر می کند


24 آذر 1393. نويسنده: monshi
نهادینه شدن «فرهنگ پژوهشگری» جایگاه کشور در مناسبات جهانی را استوارتر می کند


نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج از پژوهش و فناوری به عنوان کلید توسعه پایدار میهن اسلامی یاد کرد و گفت: نهادینه شدن "فرهنگ پژوهشگری" جایگاه کشور در مناسبات جهانی را استوارتر می کند.
فاطمه اسکندری با اشاره به یکی از سخنان ارزشمند امام علی (ع) مبنی بر اینکه "برای ترقی و پیشرفت هیچ روشی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست" اظهار داشت: ایجاد بستر مناسب برای فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی موجب اعتلای مراکز آموزشی و حرکت به سمت توسعه پایدار شهری می شود و اثر بخشی بیشتر دستاوردهای علمی را به همراه دارد. وی با بیان اینکه تحقیق و پژوهش ریشه در تاریخ دارد، بر جهت گیری پژوهشگری در ایران به سمت روشهای نوین و مبتنی بر اصول علمی و تحقیقاتی تاکید کرد و افزود: بی توجهی به پژوهش موجب بازماندن جامعه از دستیابی به قله های رفیع پیشرفت و توسعه می شود و عقب ماندگی و محرومیت را بر ملتها تحمیل می کند؛ چرا که فقر «فرهنگ پژوهشگری» مترادف با غرق شدن در باتلاق تکرار و روزمرگی و وابستگی است. به گفته عضو پارلمان شهری کرج، شهرداریها به عنوان یکی از نقش آفرینان اصلی در میدان خدمات رسانی به مردم باید با فرهنگ پژوهشگری مانوس شوند و به سمتی حرکت کنند که خروجی طرحها و پروژه های عمرانی و خدماتی مبتنی بر مطالعات علمی و تحقیقاتی باشد و با پرهیز از فردگرایی، خردجمعی و منطق گرایی موتور محرک کار و خدمت جهادی قرار گیرد.
مسئولان با مشعل تحقیق و پژوهش در مسیر پیشرفت گام بردارند
این مسئول، پژوهشگری و انس با تحقیق و پرسشگری را از منویات مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان از تمام اقشار جامعه بویژه دانشگاهیان و فرهیختگان ذکر کرد و ادامه داد: اگر مسئولان علمی کشور با مشعل تحقیق و پژوهش در مسیر پیشرفت و توسعه گام بردارند و با پرهیز از نگرش سنتی، روشهای نوین و مبتنی بر پژوهش محوری را برای پیشبرد امور بکار گیرند، اعتلای روز افزون میهن اسلامی قطعی است. یکی از چالشهای حوزه پژوهش، گران بودن منابع پژوهش، ناچیز بودن منفعت مادی عائد از یک پژوهش و عدم سرمایه گذاری و اختصاص بودجه کافی برای مراکز تحقیقاتی است اسکندری اضافه کرد: رهنمودهاي ارزشمند رهبر حکیم انقلاب اسلامی چراغي فراروي سياست گذاران حوزه پژوهش و فناوري است و باید توجه داشته باشیم که توسعه همه جانبه ميهن اسلامي كه در سند چشم انداز 1404 ایران ترسيم شده، در سايه توسعه علمي و فناوري تحقق مي يابد و اين مهم جز از طريق گسترش فرهنگ پژوهشگري در جامعه ميسر نخواهد شد.
جایگاه ممتاز علمی بر شمار حامیان انقلاب اسلامی می افزاید
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: امروزه پژوهش در کشورهاي توسعه يافته يک سرمايه گذاري استراتژیک محسوب می شود چرا که مطالعات و تحقیقات علمی است که جایگاه کشور را در عرصه بین المللی استوارتر می سازد و بر شمار حامیان انقلاب اسلامی در دنیا می افزاید. به اعتقاد وی، در حال حاضر یکی از چالشهای حوزه پژوهش عدم سرمایه گذاری و اختصاص بودجه کافی برای مراکز تحقیقاتی است، همچنین تأمین نشدن زندگی و معاش پژوهشگران، آنها را به کارهایی فرعی کشانده و باعث ضایع شدن نیروها و امکانات شده، گرانی منابع پژوهش (مانند کتاب و نرم افزار) و ناچیز بودن منفعت مادی عائد از یک پژوهش هم از دیگر آفات پژوهش محسوب می شود. اسکندری در پایان گفت: امید می رود در این راستا ارگانهای مختلف جامعه و مسئولان شهری با اراده و همت جمعی در جهت کمک به رفع این ضعفها و طراحی و اجرای برنامه هایی جهت ترویج فرهنگ پرسشگری و پژوهشگری بین اقشار جامعه همت گمارند و زمینه گسترش و ارتقای فعالیت های پژوهشی فراهم آورند.

بازگشت