Logo

صفحه اصلي > شهری > تهدید بیماری اعتیاد کمتر از شبیخون فرهنگی نیست

تهدید بیماری اعتیاد کمتر از شبیخون فرهنگی نیست


1 شهریور 1393. نويسنده: monshi
تهدید بیماری اعتیاد کمتر از شبیخون فرهنگی نیست


عضو شورای اسلامی شهر و رئیس شورای شهرستان کرج با ابراز تاسف از شیوع افیون اعتیاد در جامعه که همچون باتلاقی جوانان و نوجوانان را به سمت خود می کشاند، خطر آن را کمتر از شبیخون فرهنگی دشمنان انقلاب اسلامی ندانست و اظهار داشت:..
بیماری اعتیاد اکنون به مرز بحران رسیده و واگیردار و مرگ آور شده است اما متاسفانه حساسیت لازم نسبت به درمان آن مشاهده نمی شود. آیت الله حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج و میرابراهیم صدیق رئیس شورای شهرستان کرج از مرکز درمانی ماده 16 مختص ترک اعتیاد و اصلاح رفتاری معتادان بازدید کردند. سرهنگ غیاثی مدیر مرکز درمانی ماده 16 استان در این بازدید از فعالیت ها و مشکلات این سازمان سخن گفت و خواستار توجه بیشتر به مساله مهم ترک اعتیاد و رهایی نسل جدید از شر این بلای خانمان سوز شد.
انتقادات صریح امام جمعه
امام جمعه کرج طی سخنانی به شدت از رویکرد فرهنگی جامعه در قبال بیماری اعتیاد انتقاد کرد و گفت که بی احتیاطی و غفلت برخی مسئولان در عمل به تکالیف شرعی و قانونی موجب گرفتاری جوانان و نوجوانان در دامی شده است که دشمنان انقلاب اسلامی برای نسل امروزی پهن کرده اند. آیت الله حسینی همدانی عنوان کرد: متاسفانه کمتر خانواده ای را می توان یافت که با معضل اعتیاد دست و پنجه نرم نکند و هر روز بر آمار معتادان افزوده می شود اما آنطور که باید و شاید نسخه درمانگری برایش پیچیده نشده و مشخص نیست متولیان امر چه می کنند و به کدام سمت در حال حرکت هستند؟ اعتیاد یک انحراف اجتماعی و فرهنگی است و همچون غده ای سرطانی از خود دیگر مشکلات را ترشح می کند. نماینده ولی معظم فقیه در استان البرز با تاکید بر اینکه ریشه اعتیاد باید در کشور اسلامی خشکانده شود و دستگاه های قضایی، نظامی و انتظامی باید همچون سدی مستحکم در برابر ورود مواد مخدر به داخل میهن اسلامی بایستند، گفت: اعتیاد موجب سست شدن باورهای مذهبی و اعتقادات قلبی افراد می شود و فرصت لازم برای نفوذ فرهنگی به لایه های درونی جامعه را برای دشمنان انقلاب مهیا می کند که سَمی بسیار مهلک و کشنده است و باید در برابر آن ایستاد. آیت الله حسینی همدانی تصریح کرد: بیماری اعتیاد همچون دیگر بیماری ها به کشف روش های صحیح درمانی و انجام مراقبت های پزشکی و البته اراده قلبی و محکم معتادان برای ترک نیاز دارد و من اعتقادی به روش های ترک در برخی کمپ های ترک اعتیاد ندارم و خواستار بازنگری و اصلاح آن در کوتاه مدت و به فوریت هستم. وی اضافه کرد: بیماری اعتیاد با خشونت و کج رفتاری و تنبیه بدنی قابل درمان نیست و نیاز به مراقبت و توجه اساسی دارد. ضمن آنکه باید بستر لازم برای درمان این بیماری از سوی وزارت بهداشت و درمان مهیا شود. معتادان باید تحت پوشش بیمه های حمایتی قرار گیرند و ارایه خدمات سلامت به ایشان به صورت رایگان باشد.
اعتیاد یک بیماری واگیردار است
عضو شورای اسلامی شهر نیز در ادامه این بازدید با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری واگیردار است، گفت: نگاه جامعه باید نسبت به این موضوع تغییر کند و با توجه به این که آمار مرگ و میر روزانه معتادین در حال افزایش است و همه این افراد نیز جزیی از افراد جامعه هستند لذا همه باید دست به دست هم دهند و با ارائه راهکارهای مناسب این معضل مهم اجتماعی را کاهش دهند. صدیق در ادامه افزود: موضوع وجود معتاد در جامعه بر هیچ کسی پوشیده نیست و کاهش این معضل نیازمند اقدامات فرهنگی گسترده ای با همکاری سازمان صداوسیما، مراکز پژوهشی، درمانی و... است. عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج مهمترین مسئله و مشکل این مرکز درمانی (ماده 16) را نبود مکان ثابت برای این مرکز درمانی بیان نمود و افزود: شهرداری در سالهای گذشته مکانی را جهت این مرکز درمانی در نظر گرفته بود که اکنون در طرح تغییر کاربری قرار گرفته است.
فرد معتاد پس از گذر دوره با وضعیت بهتری به جامعه بازگردد
مدیر مرکز درمانی ماده 16 استان البرز در تکمیل سخنانش تعداد افراد درمان شده این مرکز تاکنون را پنج هزار و 800 نفر خواند و در ادامه اظهار کرد که در این مرکز علاوه بر نگهداری، فعالیتهای تربیتی، آموزشی، فنی و حرفه ای و.. نیز به همراه درمان صورت می پذیرد برای اینکه فرد معتاد پس از گذر دوره با وضعیت بهتری به جامعه بازگردد. سرهنگ غیاثی ضمن تشکر از شورای شهر و شهرداری که در همه حال یار و یاور این مرکز بوده اند، از نهادهای مختلف نظیر استانداری البرز، فرمانداری شهرستان کرج و دیگر ادارات خواست که همکاری بیشتری با مرکز نمایند و با اختصاص اجاره بهای محل فعلی، جهت تامین مکان جدید نیز اقدامات لازم را به انجام رسانند تا شهروندان با خاطری آسوده بتوانند در جامعه ای عاری از مسائل و مشکلات زندگی نمایند. یادآوری می شود مرکز درمانی ماده 16 استان البرز جزء 18 مرکز موجود در کشور است که فعالیت های آنها تحت نظارت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می باشد و بودجه و هزینه های آن نیز توسط این شورا تامین می گردد و با همکاری سازمان های دولتی نظیر علوم پزشکی، بهزیستی، نیروی انتظامی، فنی و حرفه ای، تربیت بدنی اداره می شود. افراد معتاد با حکم قضایی در این مرکز در یک دوره یک تا سه ماهه نگهداری و درمان شده و به آغوش خانواده باز می گردند که در صورت تشخیص مقام پزشکی این زمان قابل تمدید است.

بازگشت