Logo

صفحه اصلي > گزارش > تکیه سکاندار بیمارستان ورشکسته امام(ره) بر مسند نظام پزشکی

تکیه سکاندار بیمارستان ورشکسته امام(ره) بر مسند نظام پزشکی


22 اردیبهشت 1400. نويسنده: monshi
تکیه سکاندار بیمارستان ورشکسته امام(ره) بر مسند نظام پزشکی


رئیس سابق بیمارستان امام خمینی کرج (ره) که به دلیل ورشکستگی و مشکلات عدیده مالی و اداری سال هاست به موضوع مورد توجه رسانه ها تبدیل شده است اینبار بر مسند ریاست نظام پزشکی کرج تکیه زده است.
در حالی که کادر درمان بیمارستان امام خمینی (ره) کرج در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند و سال‌هاست از دریافت حقوق خود بدلیل مشکلات مالی بیمارستان محروم مانده اند، اما اسناد حسابداری منتشر شده این بیمارستان در رسانه ها حکایت از تخلفات مالی گسترده برخی مدیران این بیمارستان دارد.این در شرایطی است که رئیس وقت این بیمارستان همزمان از اعضای هیات مدیره نظام پزشکی کرج نیز بوده است و اکنون ریاست این نهاد را بر عهده دارد و بیم آن می رود که سکانداری وی در این حوزه باعث مماشات نهاد نظارتی بر عملکرد شائبه برانگیز وی بر این بیمارستان شود.
حقوق یکسال پرسنل در جیب مدیران بیمارستان/ مهر تایید مدیران متخلف بر حیف و میل بیت المال
بنابراین گزارش، بررسی کارشناسی برخی اسناد حسابداری این بیمارستان از تخلفات مالی بیش از یک میلیون یورویی در خرید تجهیزات پزشکی این بیمارستان خبر می دهد،مبلغی که می توانست حداقل یکسال از حقوق پرسنل این بیمارستان را پوشش دهد.همچنین برخی اسناد از گزارش‌های کارشناسی شائبه برانگیز خبر می‌دهد. به عنوان نمونه مطالبات یک پیمانکار حدود 6 تا 7 میلیارد تومان است اما دستکاری در اسناد حسابداری موجب شده است که این مطالبات بیش از مبلغ واقعی گزارش شود. یا اینکه برخی از مطالبات(در قالب چک) عینا تکرار شده است یا جایی که بیمارستان از پیمانکار طلبکار است، بر خلاف واقع،
بیمارستان بدهکار لحاظ شده و بابت این بدهیکاری‌ها سرجمع مطالبه 30 میلیارد تومان خسارت تاخیر تادیه مطالبه شده و اتفاقا پیمانکار توانسته حکم توقیف بخشی از تجهیزات بیمارستان را نیز بابت این مطالبات خلاف واقع کارشناسی شده بگیرد.اما آنچه شگفت انگیز است اینکه در قرارداد کارشناسی ذکر شده که همه این اسناد مورد تایید بیمارستان قرار گرفته است!
70 تجمع صنفی برای مطالبه حقوق کادر درمان/تخلفات مالی چگونه باعث ایجاد تبعات امنیتی شد!
این تخلفات مالی که تنها به چند مورد انگشت شمار آن اشاره شد به عدم پرداخت مطالبات کادر درمان آن و در نهایت زمینه ای برای برگزاری تجمعات صنفی و سوء استفاده رسانه های ضد انقلاب منجر شد. که بر اساس گزارش رسانه ها در طول چند سال بیش از 70 تجمع صنفی! برای دریافت مطالبات کادر درمان بیمارستان امام(ره) شکل گرفت که البته بزرگنمایی آن توسط ضد انقلاب تبعات امنیتی نیز ایجاد کرد!
در ادامه و در حالی که مدیران بیمارستان در سایه غفلت یا کم توجهی نهاد نظارتی میلیاردها تومان پول بیت المال و معیشت پرسنل خود را با سند سازی حیف و میل کرده بودند، کادر درمان برای مطالبه معیشت خود در کف خیابان بودند و علی اکبر حقیقی رئیس بیمارستان این موضوع را به فال نیک گرفته و با ارسال نامه ای به سازمان همیاری‌های شهرداری کرج به عنوان بزرگترین سهامدار آن با اعلام ورشکستگی، خواستار واگذاری این بیمارستان به بخش خصوصی می شود!
معترضان تخلفات بیمارستان امام در کف خیابان/نایب رئیس نظام پزشکی افشاگری کرد
نکته قابل توجه اینکه شائبه های مالی رئیس بیمارستان امام(ره) در آن مقطع چندان جدی گرفته نمی شود تا نامبرده سکان دار نظام پزشکی کرج نیز شود و مشکلات پیش آمده در بیمارستان امام به نهادی دیگراز حوزه سلامت یعنی نظام پزشکی کرج کشیده شود.سال گذشته همزمان با زبانه کشیدن آتش اعتراضات مطالبه گران معیشت در بیمارستان امام (ره) کرج، نامه ای از سوی نایب رئیس هیات مدیره نظام پزشکی کرج صادر می شود و از بروز تخلفات نامبرده در نظام پزشکی کرج پرده برمی دارد.محمدرضا روستازاده نایب رئیس وقت نظام پزشکی کرج در تاریخ 24 اردیبهشت ماه سال گذشته در نامه‌ای به شماره99/100/الف خطاب به دادستان عمومی و انقلاب شهر کرج از مفقود شدن پرونده تخلفات علیرضا ن. یکی از اعضای محوری باند بزرگ فساد دارویی که توسط سازمان اطلاعات سپاه منهدم شده بود، خبر داده است.همچنین این عضو هیئت مدیره در نامه‌ای خطاب به دادستان کرج از وجود برخی شائبه‌های مالی در سازمان نظام پزشکی کرج خبر داده و عنوان می‌کند که بسیاری از شکایات مردم از تخلفات علوم پزشکی توسط اعضای هیئت رئیسه مستعفی نظام پزشکی، متوقف و مسکوت می‌شده تا مردم به حقوق خود دسترسی نداشته باشند که از آن جمله مفقود شدن پرونده یکی از اعضای بزرگترین باند فساد دارویی استان البرز در نظام پزشکی کرج است.
متخلفان از نظام پزشکی کرج استعفا دادند
در همین زمینه همزمان با نامه مذکور که در تاریخ 24 اردیبهشت ماه خطاب به دادستان کرج صادر شده بود، علی اکبر حقیقی رئیس این سازمان به همراه هیئت رئیسه نظام پزشکی کرج که طبق اظهارات نگارنده نامه، اتهامات اشاره شده در نامه مرتبط با آنها بوده است مجبور به استعفا شده که این استعفاها نیز همان روز مورد موافقت اعضای هیئت مدیره قرار می‌گیرد.
مخالفت رئیس کل نظام پزشکی با برکناری مدیر متخلف و انتصاب تاریخی در یک نهاد مدنی
بعد از استعفا و موافقت اعضای هیات مدیره نظام پزشکی کرج با این استعفا و انتخاب رئیس و دادستان جدید برای این سازمان در کرج توسط اعضای قانونی، اتفاقی عجیب در مسیر آغاز شده برای رسیدگی به پرونده متخلفان آغاز می شود که مسبوق به سابقه نبوده است.ماجرا از این قرار است که علی‌رغم رعایت تشریفات قانونی در انتخاب هیات رئیسه جدید نظام پزشکی کرج و مواققت تمام اعضا با برکناری علی اکبر حقیقی از سمت خود بعد از بر ملا شدن افتضاحات مالی ذکر شده، برکناری وی مورد موافقت رئیس کل نظام پزشکی کشور قرار نمی‌گیرد و برای اولین بار در تاریخ تاسیس نظام پزشکی، رئیس بر کنار شده این نهاد در کرج بدون توجه به رای هیات مدیره، به سمت خود بر می‌گردد!
از مفقودی پرونده جعبه سیاه شبکه فساد دارویی تا شائبه های مالی و سرپوش گذاشتن بر تخلفات پزشکی
اما جدای از بحث شائبه های مالی، آنچه در نامه صادره از سوی نایب رئیس نظام پزشکی کرج ، هویدا می شود مفقود شدن پرونده فساد یکی از اعضای محوری شبکه فساد دارویی در دادستانی نظام پزشکی و از آن مهم‌تر سرپوش گذاشتن روی پرونده های فساد بسیاری از پزشکان متخلفی بود که یا باعث آسیب به بیماران شده و یا باعث از دست رفتن جان مردم شده بودند تا یکی از نهاد های مسئول صنفی در احقاق حقوق مردم از مسیر خود خارج شده و مردم را در مسیر عدالتخواهی سر درگم کند.
ماموریت غیر ممکن برای ایجاد نارضایتی عمومی
اتفاقی که می تواند در ادامه حتی باعث افزایش نارضایتی عمومی شود و این تصور در ذهن نقش ببندد که انگار ماموریتی وجود دارد تا نارضایتی عمومی ایجاد شده توسط نامبرده در بیمارستان امام که محدود به چند صد نفر بود با ایجاد بی عدالتی در سازمان نظام پزشکی تبدیل به یک نارضایتی عمومی‌تر شود. چرا که پر واضح است که هر کجا مردم به حق خود نمی رسند اعتراض می کنند.
تایید صلاحیت مدیر متخلف علیرغم داشتن محکومیت قضایی
از نکات قابل توجه درباره علی اکبر حقیقی، تایید صلاحیت وی برای حضور در انتخابات نظام پزشکی کرج بوده است چرا که وی بر اساس اسناد موجود دارای سابق محکومیت می‌باشد و عملا ورود وی به عرصه رقابت بر خلاف قانون بوده است که نهاد تایید کننده صلاحیت وی بایستی نسبت به این موضوع پاسخگو باشد.
کوچ متخلفان از بیمارستان امام به سازمان نظام پزشکی
حال با بررسی آنچه از ایجاد نارضایتی در بیمارستان امام و در ادامه ایجاد نارضایتی عمومی با اهرم نظام پزشکی شکل گرفته است این سئوال ایجاد می شود که چرا پرونده این متخلفان در بیمارستان امام مورد رسیدگی قرار نگرفت تا با کوچ این افراد آن‌هم در سایه یک چتر حمایتی به سازمان نظام پزشکی زمینه سازی برای ایجاد نارضایتی عمومی فراهم شود؟در نظامی که اساس آن بر پایه مردم ایجاد شده، این کدام قدرت است که بدون توجه به مصالح مردم و کشور متخلفین را بر مسند یک نهاد انتخابی نصب کنند و نارضایتی عمومی ایجاد کنند؟ آیا نهاد نظارتی با توجه به حجم اسناد تخلفات موجود در بیمارستان امام (ره) که منجر به تبعات امنیتی شد، مشکل و عامل اصلی را ریشه یابی نکرده و آیا مسئول این بیمارستان نقشی در این تخلفات نداشته است که به راحتی می‌تواند بر مسند مهم دیگری تکیه بزند؟
بازگشت