Logo

صفحه اصلي > گزارش > روستا ظرفیتی که اقتصاد را جان می دهد

روستا ظرفیتی که اقتصاد را جان می دهد


13 تیر 1397. نويسنده: monshi
روستا ظرفیتی که اقتصاد را جان می دهد


روستاها به عنوان ظرفیت های موثر در اقتصاد جز لاینفک توسعه هستند که درصورت توجه به این بخش می توان در مسیر پیشرفت گام های سازنده ای را برداشت.
لازمه ماندگاری در روستاها اشتغالزایی است و فرصت هایی که دولت تدبیر و امید دراین زمینه فراهم کرده باید هرچه بیشتر ازسوی مسئولان اجرایی از جمله دهیاران در روستاها مورد توجه قرار گیرد.
همایش دهیاران استان البرز با حضور مسئولان این استان نیزاختصاص به موضوع مهم اشتغالزایی روستایی برای استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت های تولیدی و کشاورزی داشت که درآن مشکلات آب، راه روستاها ازسوی دهیاران به عنوان موانع استفاده از این بنگاه های موثر اقتصادی مطرح شد و براستفاده از این پتانسیل ها برای توسعه گردشگری تاکید به عمل آمد. مدیر جهاد کشاورزی استان البرز دراین همایش گفت: برغم تنگناها دولت اقدامات موثری را برای اشتغال روستایی داشته است. سید مجید موسوی افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی نیز شاهد آن هستیم دولت یارانه های خوبی را تخصیص داده که از جمله آن می توان به طرح های نوین آبیاری اشاره کرد. وی ادامه داد:برای بحث مکانیزاسیون کردن بخش کشاورزی، مرغداری ها و دامداری ها تامین منابع درالبرز شده و همراهی هرچه بیشتر دهیاران را می طلبد. موسوی گفت: همچنین با توجه به آغاز برداشت غلات گندم، جو، کلزا و همراهی خوبی که ازسوی دولت دراین زمینه در پرداختی ها به کشاورزان است باید هماهنگی های لازم باید صورت گیرد. وی افزود: احداث گلخانه ها در روستاها باید از طرح های اولویت دار باشد و جهاد کشاورزی آمادگی کامل را برای تامین زیرساخت ها دراین زمینه دارد. مدیرجهاد کشاورزی استان البرز خاطرنشان کرد: موضوع صرفه جویی و استفاده بهینه از آب شیوه نامه ای در این استان درنظر گرفته شده و بعنوان یک الگو باید اجرایی شود. وی ادامه داد: واحدهای کوچک تولیدی در زیر چتر حمایتی دولت قرارمی گیرند و عشایر نیز از سیاست های حمایت برخوردار می شوند. موسوی گفت: سود کمی برای تسهیلات بانکی پیش بینی شده و با توجه به تاکیدات استانی مبنی بر جایگاه ویژه برای جذب تسهیلات اشتغال روستایی اقدامات موثری دراین زمینه درحال انجام است . مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان البرز نیز گفت: مناطق روستایی این استان از جاذبه های تاریخی و طبیعی و سنتی برخوردار هستند که زمینه ترغیب تمام کسانی که از زندگی شهری خسته شده اند را فراهم می کند. حجت الاسلام فخرالدین صابری افزود: امروز برخی از روستاها از ورود گردشگران با هدف جلوگیری از تخریب بافت روستایی جلوگیری می کنند. وی ادامه داد: اگرچه حق با روستاییان است اما باید بین افرادی مخرب روستا هستند و گردشگران تفاوت قائل شد. این مسول گفت: امید می رود با مطالعات بوم گردی بتوان بهره بیشتری از حوزه گردشگری با هزینه کم برد . وی خاطرنشان کرد: امروز می توان از خانه های روستایی بعنوان فرصتی شغلی برای ارائه غذاهای سنتی استفاده کرد و گردشگران بسیاری را به حوزه روستایی کشاند.
صابری گفت: متاسفانه بخش اعظمی از صنایع دستی به دلیل نبود زمینه انتقال آنها از افراد کهنسال به جوان دراستانه نابودی قرار گرفته که با حمایت از ظرفیت روستایی می توان گم موثری دراین زمینه برداشت . مدیرکل امور روستایی استانداری البرز نیز در ادامه با بیان اینکه تسهیلات لازم برای اشتغالزایی روستایی بصورت ویژه مورد توجه قرار گرفته افزود: طرح های اشتغال روستایی در اولویت برنامه های کاری است. غفور قاسم پور ادامه داد: جهش خوبی در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی ها برای البرز پیش بینی می شود که با رفع موانع آنها درصدد راه اندازی هرچه بیشتر چرخه های اقتصادی روستایی هستیم. وی تاکید کرد: با هماهنگی دهیاران و بخشداران مشکلات رصد شد و با تامین خواسته های مردم روستا تلاش می شود تا از مهاجرت آنان به شهرها جلوگیری شود.

بازگشت