Logo

صفحه اصلي > گزارش > کمبود 500 تخت بیمارستانی در البرز

کمبود 500 تخت بیمارستانی در البرز


4 بهمن 1391. نويسنده: monshi
کمبود 500 تخت بیمارستانی در البرز


سپیدارآنلاین: بهداشت و درمان البرز در حالی با رشد جمعیت همچنان نیازمند 500 تخت بیمارستانی است که مسئولان وعده‌ های خوبی در خصوص احداث بیمارستان‌های جنرال و ایجاد بیمارستان جامع زنان داده‌اند، موضوعی که بی‌شک در صورت تحقق از حجم مراجعات بیماران به پایتخت می‌کاهد.
توسعه سرانه های بهداشت و درمان و تامین سلامت به عنوان یکی از مهمترین شاخص های اصلی توسعه یافتگی در جوامع به شمار می رود. پروسه ای که به دلیل اهمیت فراوان، سهم قابل توجهی بر سایر بخش های داشته و نیازمند مشارکت تمام دستگاه های اجرایی یک جامعه است. دستیابی به سلامت بدون سرمایه گذاری در این بخش میسر نیست در این راستا نکته اصلی این است که هزینه سلامت را چه کسانی باید بپردازند و سهم هر بخش چقدر است؟ در تمام کشورهای دنیا هزینه های سلامت را دولت ها، بیمه ها و مردم پرداخت می کنند و سهم هر بخش متفاوت است. این مهم در شهرستانی همچون کرج که به گفته فرماندار آن وارث عقب افتادگی سال های گذشته است به دلیل نزدیکی به پایتخت و مهاجرپذیری، مسائل و مشکلات بیشماری را در خود دارد. مشکلاتی که به باعث شده بر اساس استانداردهای ملی سهم استان البرز بویژه شهرستان کرج که بیش از 80 درصد از جمعیت استان را در خود جای داده، کسب آخرین رتبه در حوزه بهداشت و درمان باشد. فرمانداری کرج که این روزها علاوه بر رصد مسائل اقتصادی استان در حوزه های خدماتی از جمله بهداشت و درمان نیز ورود عملیاتی داشته است، طرح ویژه آسیب شناسی مراکز درمانی را در دستور کار خود قرار داده تا با این اقدام در کنار شناخت واقعی از نیازها و کاستی ها، برنامه ریزی اعتباری خود را بر اساس واقعیت های موجود در این حوزه انجام دهد.
کمبود 500 تخت بیمارستانی در کرج
فرماندار کرج در حالی که تراکم جمعیت کرج و کاستی های بهداشت و درمان را از جمله عوامل اصلی در عدم برخورداری این شهرستان از جایگاهی مناسب در حوزه بهداشت و درمان عنوان می کند معتقد است هرچند که عقب افتادگی های موجود در این حوزه حاصل عدم برخورداری از اعتباراتی متناسب با جمعیت کرج تا پیش از تشکیل استان البرز بوده است اما به واسطه تحقق استان و بهره مندی از اعتبارات ملی، استانی و شهرستانی و همچنین تعامل و همکاری میان مسئولان استان و شهرستان افق روشنی در حوزه بهداشت و درمان پیش روی مردم مرکز استان تازه تاسیس البرز ترسیم شده است. مهدی ایران نژاد با مثبت ارزیابی کردن اقدامات صورت گرفته توسط دانشگاه علوم پزشکی البرز از برنامه ریزی اعتباری در این بخش خبر داد و گفت: بر اساس استانداردهای موجود به ازای هر هزار نفر باید یک تخت بیمارستانی فعال داشته باشیم که این مهم در حال حاضر با توجه به جمعیت دو میلیون و 200 هزار نفری کرج، وجود 900 تخت در بیمارستان های دولتی و 800 تخت در بیمارستانهای بخش خصوصی است. وی افزود: بر این اساس با توجه به تراکم جمعیت کرج در حال حاضر با کسری 500-450 تخت بیمارستانی مواجه هستیم که امید می رود به واسطه احداث بیمارستان های جدید این معضل نیز طی دو سال آتی در شهرستان برطرف شود.
این مسئول به احداث سه بیمارستان دولتی و خصوصی پس از گذشت دو سال از عمر تشکیل استان البرز اشاره کرد و یادآور شد: بعد از تشکیل استان البرز دو بیمارستان دولتی سید الشهداء با 260 تخت خواب و بیمارستان 200 تخت خوابی موذن و یک بیمارستان خصوصی تخت جمشید با پیشرفت فیزیکی 85 درصد در شهرک رسالت با 150 تخت احداث شده است که می تواند طی دو سال آینده بخشی از کمبودهای موجود در این بخش را کاهش دهد.
اختصاص 150 میلیارد ریالی اعتبار بهداشت و درمان طی سه سال گذشته
فرماندار کرج در ادامه سخنان خود به اختصاص اعتبارات 150 میلیارد ریالی طی سه سال گذشته به حوزه بهداشت و درمان شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت: در سر جمع اعتبارات ملی، استانی و شهرستانی طی سالهای 89 تا 91 بیش از 150 میلیارد به سر فصل اعتبارات بهداشت و درمان شهرستان افزوده شده است که می تواند افق روشنی را برای آینده این بخش ترسیم نماید. به گفته وی هرچند که اقدامات صورت گرفته از زمان تشکیل استان البرز تاکنون روند صعودی داشته اما به واسطه روند رو به رشد مهاجرپذیری شهرستان همچنان با کمبود سرانه های مختلف بویژه در حوزه بهداشت و درمان مواجه هستیم که از آن می توان به عنوان مهمترین معضل و مشکل پیش روی برنامه ریزان و تصمیم سازان استان و شهرستان یاد کرد.
بیمارستان های کرج جنرال می شود
بخش دیگری از سخنان فرماندار کرج به اقدامات صورت گرفته در رابطه با بازسازی و بهسازی بافت های فرسوده بیمارستانی طی دو سال گذشته بازمی گردد. اقداماتی که از بیمارستان های؛ شهید مدنی، باهنر، رجایی و کمالی آغاز شده و با احداث درمانگاه ها و مراکز بهداشتی ادامه دارد. وی با تاکید بر اینکه بر اساس دستور العمل های جدید وزارت بهداشت و درمان تمامی بیمارستان های کشور از جمله کرج جنرال( عمومی) می شود، خاطر نشان کرد: بر این اساس تمامی بیمارستان های کرج نیز از حالت تک تخصصی خارج شده و به بیمارستان های عمومی که بتواند با وجود تمامی تخصص ها پاسخگوی نیاز بیماران باشد، تبدیل می شود.
افتتاح مرکز قلب و عروق استان البرز در بیمارستان شهید رجایی کرج
فرماندار شهرستان کرج همچنین از افتتاح مرکز قلب و عروق استان البرز در بیمارستان شهید رجایی کرج خبر داد و گفت: این مرکز برای اولین بار در کرج در ایام مبارک دهه فجر افتتاح و به بهره برداری می رسد. وی افزود: به دلیل نبود مرکز تخصصی جراحی قلب در کرج بیماران ناچار بودند با مراجعه به تهران از مراکز درمانی پایتخت استفاده کنند اما با راه اندازی این مرکز، دو اتاق عمل قلب باز، 10 تخت آی.سی.یو و27 تخت سی.سی. یو و بخش آنژیوگرافی نیز افتتاح می شود. راه اندازی درمانگاه بیمارستان شهید رجایی نیز با همکاری استانداری البرز و اختصاص 1.5 میلیارد تومان از دیگر برنامه هایی است که در دهه فجر افتتاح و راه اندازی می شود. راه اندازی بخش غذا و دارو با پیشرفت فیزیکی 85 درصد که تا پایان سال مالی راه اندازی می شود و فعال شدن کلینیک فوق تخصصی با تعرفه دولتی که به تازگی با حضور 20 پزشک فوق تخصص کار خود را در مرکز استان البرز واقع در چهارراه طالقانی کرج آغاز کرده است، از دیگر مطالبی بود فرماندار کرج که به آن اشاره کرد.
تلاش دانشگاه علوم پزشکی افزایش سرانه های بهداشت و درمان البرز است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیز طی گفتگویی، از تلاش مسئولان ارشد استان و شهرستان در جهت افزایش سرانه های بهداشت و درمان خبر داد و گفت: تمامی اقدامات صورت گرفته تا پیش از تشکیل استان و دانشگاه علوم پزشکی البرز در حد اقدامات مقطعی بوده است که با توجه به روند رو به رشد جمعیت و افزایش مهاجرپذیری می توان گفت هیچ تناسبی میان نیازها و مطالبات مردم در این حوزه با امکانات موجود آن زمان وجود نداشته است.دکتر محمد حسن ناصری با تاکید بر اینکه خارج شدن از روند منفی و حتی صفر حوزه بهداشت و درمان در استان البرز بویژه شهرستان کرج نیازمند برنامه ریزی دقیق بر اساس واقعیت های موجود است، اظهار داشت: واقعیت این است که در حال حاضر به رغم تلاش های صورت گرفته حتی یک بیمارستان استاندارد نیز در کرج وجود ندارد اما به واسطه ورود عمیق و عملیاتی مدیران ارشد استان و شهرستان این مهم، در دست برنامه ریزی است که امید می رود طی دو یا سه سال آینده شاهد تحولات چشمگیری در حوزه بهداشت و درمان استان بویژه شهرستان کرج باشیم.
بیمارستان شهید کمالی کرج تبدیل به بیمارستان جامع زنان می شود
جامع شدن بیمارستان شهید کمالی کرج از جمله خبرهایی است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز به آن اشاره می کند. وی در این باره افزود: بیمارستان کمالی که تاکنون به عنوان بیمارستان تخصصی زنان و زایمان کرج مطرح بود بر اساس سیاستهای جدید وزارت بهداشت مبنی بر جنرال شدن تمامی بیمارستانها به سمت جامع شدن سوق داده می شود. این مسئول خاطرنشان کرد: افزوده شدن سایر تخصص ها به این بیمارستان می تواند نیاز بیماران در سایر تخصص ها را نیز برطرف کند. جنرال شدن بیمارستان های البرز نیازمند اعتبار و توسعه فیزیکی است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با تاکید بر اینکه جنرال شدن بیمارستان های کرج نیازمند اعتبار و توسعه فیزیکی است، گفت: جنرال شدن تمامی بیمارستانها نیازمند نگاه کلان و ملی و پیگیری ویژه مسئولان استانی است. چراکه اجرایی شدن این طرح پیش از هر چیز منوط به توسعه فیزیکی ساختمان ها و زیرساخت های اساسی این حوزه است که باید در افق برنامه های استان و شهرستان مدنظر قرار گیرد. دکتر ناصری فعالیت ها و اقدامات پیش روی این دانشگاه را حرکت در این مسیر برای تحقق چشم انداز ترسیم شده ذکر کرد و یادآور شد: استفاده بهینه از ظرفیت های موجود بخش بهداشت و درمان، تاسیس مراکز درمانی جدید از جمله راهکارهایی است که نیازمند اعتبارات کلان ملی، استانی و همچنین اعتبارات شهرستانی است که با ورود عملیاتی مدیریت استان و شهرستان محقق خواهد شد. وی در پایان سخنان خود احداث دو بیمارستان؛ 160 تخت خوابی فردیس و 260 تخت خوابی
بازگشت