Logo

صفحه اصلي > گزارش > پنجشنبه ها؛ البرز دیگر تعطیل نیست

پنجشنبه ها؛ البرز دیگر تعطیل نیست


8 دی 1393. نويسنده: monshi
پنجشنبه ها؛ البرز دیگر تعطیل نیست


روزنامه پیام آشنا چاپ البرز روز یکشنبه در گزارشی به قلم' لیلاخانی نژاد' به موضوع تعطیلی روزهای پنجشنبه در استان البرز پرداخت و نوشت : پنجشنبها؛ البرز دیگر تعطیل نیست.
در این گزارش آمده است : وقتی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری البرز از ابطال مصوبه تعطیلی روزهای پنجشنبه در البرز خبر داد و تغییرات ساعت اداری دستگاههای اجرایی را اعلام کرد؛ بسیاری از مسوولان و کارمندان نسبت به این تصمیم معترض بودند. اما از آنجایی که این دستور العمل بر اساس رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بند یک مصوبه شورای برنامهریزی استان درباره تعطیلی روزهای پنجشنبه می باشد، اجرای آن اجتناب ناپذیر است. همه دستگاههای مستقر در استان البرز به استناد ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری و تصویبنامه هیأت وزیران، ملزم به رعایت 44 ساعت کار هفتگی در شش روز کاری شدند. این موارد و موارد دیگر در دولت یازدهم باعث شده تا برخی از مصوبه های هیات دولت از سالهای قبل ملغی شده و به همان روال گذشته بازگردد. اینکه کارمندان این شهر با رخوت و سستی دست به گریبانند و بیشتر آنها انگیزه کار کردن ندارند خود مقوله دیگر ی است، اما در حقیقت تعطیلی پنجشنبه ها تصمیمی نابجا بود که چندین سال تاوان آن را با تعطیلی چرخ تولید، ناهماهنگی ها، خودسری ها و بی مسوولیتی برخی افراد پس داده ایم. مسوولین؛ کرج را دارای پتاسیل بالایی ارزیابی می کنند در حالی که در همین چند سال گذشته بسیاری از کارخانه ها بسته شد و مراکز تولیدی بسیاری رو به تعطیلی رفت با مراجعه به آمار و ارقام واقعی می توان بر این گفته ها صحه گذاشت که تعطیل کردن پنج شنبه ها در واقع وجاهت قانونی نداشت و بسیاری با این امر مخالف بودند اما در این برهه از زمان که خواستار اجرای «اقتصاد مقاومتی» هستیم باید در نظر داشته باشیم با تعطیلی پنج شنبه ها و سپس جمعه و تعطیلی بسیاری که در طول سال با آن مواجهیم چرخ تولید را این گونه به نابودی سوق داده است. از طرفی اگر مدارس پنج شنبه ها تعطیل باشد مشکلاتی را نیز برای خانواده های شاغل ایجاد خواهد کرد که باید به گونه ای تعطیلی مدارس در پنج شنبه ها نیز لغو شود. در کرج با مراجعه به ادارات کل یا تابعه آنان کمتر کارمندی از اول تا آخر هفته بر سر کار است مشغول، یا در مرخصی روزانه اند و یا ساعتی. مسوولان می توانند بصورت ناشناس بخصوص در ادارات کلیدی وارد شده و چهره مراجعه کنندگان را نظاره گر باشند و یا می توانند با پرس و جو از آنان دلیل ناراحتی و عصبانیت آنان را بپرسند. ما همچنان در کرج با از زیر کار دررفتن کارمندان مواجه بوده و خواهیم بود. ساعت نهار و نماز آنان از یک ساعت قبل از شروع تا یک ساعت بعد از اتمام آن، همچنان ادامه دارد. اگر چنانچه در مرخصی نباشند عملا تا ساعت 12 بیشتر بر صندلی خود نیستند. مشکلاتی این چنینی برای شهروندان کرجی بسیار عادی است. چنانچه پرونده ای داشته باشید که نیاز به 4 امضا مسوول باشد لااقل یک هفته طول خواهد کشید و در پایان روز نیز با اعصابی به هم ریخته و درمانده به خانه برمی گردید. با بررسی ساعات کار مفید در کشور که در آمارهای رسمی به 25 و برخی به 22 دقیقه اشاره می کنند، ظاهرا کرج نیز از این امر مستثنی نیست با وجود موبایل و تب لت در دستان برخی افراد متوجه این مطلب خواهید شد. با این حساب لغو تعطیلی پنج شنبه ها کار خوبی است تا لااقل چند دقیقه بیشتر کار کرده تا خدا را خوش بیاید.
هر چند دلایل افراد از زیر کار در رو همان پایین بودن دستمزدها و حقوق، ضعف مدیریت و نظارت، سیستم فرسوده اداری، ضعف فرهنگی و آموزشی کارکنان و بیانگیزه بودن آنهاست. بر این اساس زیاد بودن ساعات کاری و کم بودن تعطیلات شاید آخرین دلیلی باشد که در توجیه ساعات کاری غیرمفید بیان میشود. برخی کارشناسان نیز بر این باورند که تا زمانی که یک کارمند حقوق کافی دریافت نمیکند و ذهنش همواره درگیر حل مشکلات مالی است و مادامی که تورم چندین گام جلوتر از چشماندازهای آتی شغلی او پیش میرود، نمیتوان با افزایش تعطیلات به بهبود شرایط کمک کرد و روحیه افراد را تقویت نمود. چرا که گذران تعطیلات نیز به نوبه خود نیازمند امکانات مناسب برای سپری کردن تعطیلات به شیوه مفید است. از سوی دیگر مادامی که نظارت و مدیریت کافی بر نحوه کار کارمندان به ویژه در بخش دولتی وجود نداشته باشد، کاهش ساعات کاری جز دامن زدن به تنبلی کارکنان و شانه خالی کردن آنها از زیر با مسؤولیت، نتیجه دیگری در پی نخواهد داشت. به عبارت بهتر میزان زیاد تعطیلات بدون زیرساختهای درست، هیچ تأثیری در کیفیت زندگی مردم ندارد و بالعکس تعطیلات بیش از حد و حساب نشده بر شاخصهای این سنجش تأثیر منفی دارد. مسئله این است که در کرج برخی کارمندان از کار خود راضی نیستند شاید به این دلیل که خود را بالاتر از آن پستی میبینند که اکنون در آن مشغول به کار هستند. بنابراین این عدم رضایت باعث میشود که با شوق و علاقه کار خود را انجام ندهند که این موضوع باعث کاهش میزان کار مفید میشود. در سالی که می بایست تولید ملی رونق بیشتری بگیرد و با تکیه بر توصیه های رهبری که در پی نامگذاری سال 93 به نام «سال اقتصاد و فرهنگ» علاوه بر همت جهادی در بخش اقتصاد نیازمند ارتقای فرهنگ عمومی و عزم ملی برای تولید داخلی بهتر، بیشتر و تغییر میانگین کار مفید در ایران به همراه توسعه دولت الکترونیک هستیم. ضروری است، از سوی دولت همزمان با افزایش ساعت کاری کارگران و کارمندان حمایت بیشتری نیز انجام شده و نه تنها بیکاری کاهش یابد بلکه با کنترل تورم و بهبود شرایط کارکنان، میزان ساعات مفید کاری نیز افزایش یابد.

بازگشت