Logo

صفحه اصلي > گزارش > گرهی که تکاک می تواند از زندگی 3 هزار ایثارگر بیکار در البرز بگشاید

گرهی که تکاک می تواند از زندگی 3 هزار ایثارگر بیکار در البرز بگشاید


4 آذر 1393. نويسنده: monshi
گرهی که تکاک می تواند از زندگی 3 هزار ایثارگر بیکار در البرز بگشاید


بحران بیکاری زخم های زیادی به بخش های مختلف کشور زده است و در این بین ایثارگرانی که بخشی از سلامتی خود را برای دفاع از این سرزمین ایثار کردند، شاید در شرایط سخت تری به سر می برند؛ به گونه ای که ..
بر اساس آمارها بیش از سه هزار ایثارگر بیکار در البرز وجود دارد. حال قرار است با اجرای طرح موسوم به "تکاک" مرهمی بر زخم دلهای صبور این قشر گذاشته شود. از زمان پایان جنگ تحمیلی سالهای زیادی می گذرد؛ سالهایی که شاید برای آنهایی که جنگ را با پوست و گوشت خود لمس نکردند سریع گذشت اما در این بین آنان که اثرات جنگ، مستقیم بر روان و بر جانشان نشسته است، سال هایی پر فراز و نشیب تر را پشت سر گذاشتند. این روزها که بحران بیکاری در جامعه ریشه دوانده و به زندگی های زیادی زخم زده، جامعه ایثارگر و بنیاد شهید کشور را هم از این رهگذر بی نصیب نگذاشته است. شاید در نگاه اول اینگونه به نظر آید که مشکلات ایثارگران و فرزندان شهدا کمتر از قشرهای دیگر است اما این گمان نادرستی است و گواه آن وجود دست کم سه هزار ایثارگر بیکار در استان البرز است که بخشی از سلامتی شان را برای دفاع از ارزشهای این کشور نثار کردند و امروز کار مناسبی برای خویش نمی یابند تا در برابر هزینه های سنگین زندگی ایستادگی کنند؛ همان کاری که در جنگ تحمیلی کردند و با ایستادگی اجازه ندادند حتی وجبی از خاک کشور به چنگِ غیر بیفتد و این منهای آن دسته از فرزندان شهدایی است که در استان البرز در جستجوی کار، جوانی شان را بی ثمر پشت سر می نهند. ایثارگران با توجه به شرایط جسمی محدودیت هایی که برای اشتغال دارند؛ باید شرایطی برای این دسته فراهم شود تا بتوانند با خاطری اسوده تر به کار و اشتغال بپردازند. پنج سال پیش در سال 1388 به دنبال دستورات مقام رهبری مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور، طرحی تحت عنوان "تکاک" برای توسعه اشتغالزایی و کارآفرینی در کشور با اولویت خانواده معزز شهدا و ایثارگران در دستور کار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفت که به دلایل مختلف توسط رئیس وقت بنیاد شهید اجرا نشد گرچه پس از وقفه ای چند ساله، مجدد با گشوده شدن پرونده آن در دستور کار قرار گرفت. طرحی که راهکار خروج ایثارگران از بحران بیکاری منوط به اجرای آن دانسته و بر آن تاکید شده است. این طرح قرار است در تمام استانهای کشور به اجرا درآید. مسئولان استان البرز نیز خبرهایی مبنی بر اجرایی شدن طرح تکاک در استان داده اند که می تواند نوید خوبی برای توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی ایثارگران و خانواده شهدا باشد. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز درباره روند پیگیری این طرح در استان با بیان اینکه پیگیری‌ها در حال انجام است تا واحدهای نیمه‌تمام، غیرفعال یا نیمه فعال مورد حمایت قرار گیرند یا اشتغال جدید مختص ایثارگران ایجاد شود، تصریح کرد: در سایر حوزه‌هایی که به عنوان ظرفیت برای حوزه ایثارگران وجود دارد نیز امکان پیگیری وجود دارد و تمامی اشتغال ایثارگران استان وابسته به طرح تکاک نیست. وی گفت: تکاک نوآوری و طرحی است که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران دنبال می‌شود تا بتواند کارآفرینی و اشتغال را در سطح کشور و به‌ویژه برای ایثارگران توسعه دهد. وی با اشاره به اینکه در طرح تکاک افرادی که علاقه مند به حوزه مشاغل فردی یا گروهی هستند به مراکز مربوطه معرفی می‌شوند، افزود: همچنین کارآفرینان نیز به مراکز کارآفرینی معرفی و به عنوان کارگر یا متخصص در آنجا مشغول فعالیت می‌شوند به گفته این مسئول احتمالا طی روزهای آینده توافق هایی مبنی بر اجرای طرح در استان به دست خواهد آمد.
اجرای طرح تکاک منوط به آمایش سرزمین است
مشاور ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیرعامل شرکت سامان نور کوثر مجری طرح تکاک نیز به اظهار داشت: بحران اشتغال در کشور پدیده های زیادی را به دنبال دارد و خانواده بزرگ ایثارگران نیز از آسیبهای این بحران در امان نبوده اند. حجت الاسلام حسین علی حسین زاده با بیان اینکه خانواده ایثارگران اغلب از خانواده های دانش بنیان و با مدارج تحصیلی بالا هستند، یادآور شد: براساس آمار سال 92، حدود 20 درصد جامعه نخبگان کشور را ایثارگران تشکیل می دادند ولی متاسفانه تعداد افراد جویای کار در قشر ایثارگر و خانواده های آنان زیاد است. وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تاکید ویژه ای برای حل مشکل بیکاری جامعه ایثارگر کشور داشته اند، گفت: در سال 88 طرح تکاک توسط سازمان اقتصادی کوثر قرار بود به مرحله اجرا درآید اما به دلایل مختلف توسط رئیس وقت بنیاد شهید و امور ایثارگران اجرا نشد اما در ریاست جدید، مجددا راهکار خروج ایثارگران از بحران بیکاری اجرای طرح تکاک دانسته و تاکید شده است. وی مزایای این طرح را خودکفایی ایثارگران از طریق کارآفرینی برای آنان دانست و افزود: در واقع باید علم و عمل در کنار یکدیگر قرار گیرد تا بتوانیم در کمترین زمان و نزدیکترین مکان ایثارگران را کارآفرین کنیم. بر اساس طرح تکاک ایثارگران تنها به مستمری گرفتن کفایت نمی‌کنند و به کارآفرینی رو می‌آورند.
ظرفیت های خوب البرز در صنعت و کشاورزی
وی با بیان اینکه بحران بیکاری نابهنجاری‌های زیادی برای خانواده‌های جانبازان ایجاد کرده است و ایثارگران را بیشتر در معرض خطر قرار داده است، خاطرنشان کرد: ایثارگران با وجود مشکلات جسمانی دیگر ظرفیت پذیرش بحران بیکاری را ندارند. این مسئول اجرای طرح تکاک را منوط به آمایش سرزمین عنوان کرد و ادامه داد: پس از آمایش استان و شناسایی ظرفیتها و پتانسیلها و معرفی اولویتها، می توانیم طرحهای اشتغالزایی و کارآفرینی را بررسی کنیم. به گفته حجت الاسلام حسین زاده تاکنون 200 طرح در قالب برنامه تکاک از سوی جامعه ایثارگران ارائه شده و بررسی این طرحها مستلزم سرعت عمل در معرفی اولویتهای استان است. حجت الاسلام حسین زاده ظرفیتهای البرز در حوزه های صنعت و کشاورزی را خوب توصیف و اضافه کرد: پس از معرفی طرحهای اولویت دار، ظرف 10 روز با ایثارگر تفاهم نامه امضا می شود.
وجود سه هزار ایثارگر بیکار در البرز
به گفته این مسئول در این طرح 51 درصد سهم ایثارگر در قالب شرکتهای تعاونی یا سهامی عام یا خاص و 49 درصد را سازمان اقتصادی کوثر متقبل می شود و افزود که افراد غیر از جامعه‌ ایثارگری نیز می‌تواند در این طرح شرکت کند اما چنانچه مجری طرح ایثار باشد باید 80 درصد کارکنان آن ایثارگر باشند و اگر مجری غیرایثارگر باشد باید 100درصد ایثارگران استفاده کنند. وی اضافه کرد: تاکنون 14 طرح در قالب طرح تکاک به اجرا گذاشته شده که در کاهش بیکاری جامعه ایثارگر نقش به سزایی دارد. به گفته حسین زاده در حال حاضر سه هزار ایثارگر بیکار در البرز وجود دارد. وی در پایان سخنانش خواستار همکاری جدی مدیران میانی با کارآفرینان شد و تصریح کرد: بیشترین گله کارآفرینان استانی نه در بخش ارائه تسهیلات که مربوط به صدور مجوز از سوی مدیران رده های میانی است و امیدواریم این دغدغه را در البرز نداشته باشیم. طرح تکاک در حوزه های مختلف کسب و کار شامل تولیدی، فنی، دانش بنیان، خدماتی، اینترنتی، خانگی و روستایی قابل اجراست؛ گرچه پروژه های پیشنهادی این طرح در حوزه پروژه های کوچک مقیاس شامل کسب و کارهای خانگی، اینترنتی و خدماتی است و تاکنون فعالیت هایی با اشتغالزایی زیاد از طریق اجرای طرح تکاک فراهم شده است. امید می رود با اجرای مطلوب این طرح در البرز که البته به پیش نیازهایی از جمله همکاری مداوم و موثر دستگاه های استانی، حمایت بنیاد شهید از طرح های زودبازد و پیگیری و همکاری استانداری برای اولویت ویژه دادن به طرح تکاک است، گامی در تحقق اقتصاد مقاومتی و زخمی از دل های صبور ایثارگران استان برداشته شود.


بازگشت