Logo

صفحه اصلي > گزارش > چرخ صنعت البرز نمی چرخد

چرخ صنعت البرز نمی چرخد


12 شهریور 1391. نويسنده: monshi
چرخ صنعت البرز نمی چرخد

استان البرز دارای سه هزار واحد تولیدی و صنعتی در استان است که امروزه بخشی از این واحدها به دلیل بی توجهی مسئولان، ضعف دانش فنی و مهارت صنعتگر و تحریم به حالت نیمه تعطیل و غیر فعال در آمده است و سیاست بانک ها نیز با چنین شرایط به صورت انقباضی شده است.
اختلاس های کلان در سیستم بانکی کشور و محاکمه برخی از افراد در این راستا مقداری بر نحوه عملکرد بانک های سراسر کشور تاثیر گذاشته است و صنعتگران برخورد انقباضی و ترس بانک ها را به طور کامل درک کرده اند. عدم ابتکار و خلاقیت مدیران، بی کیفیتی کالا، ضعف دانش فنی، ترس بانک ها و .... همه و همه باعث شده تا صنعت استان البرز و کشور با مشکل مواجه شود در صورتی که امروزه بیشتر صنعتگران مشکل خود را تحریم خارجی نمی دانند بلکه تحریم های داخلی یا همان مشکلات داخلی عنوان می کنند. افرادی هستند که به نام صنعتگر از بانک ها وام های کلانی دریافت می کنند ولی وام خود را در بانک دیگری قرار می دهند تا سودهای کلانی دریافت کنند و بعد از چندین سال که ارزش پول دریافت شده کاهش یافت آن را به بانک باز می گردانند و بدون هیچ تولیدی پول قابل توجهی را به جیب می زنند.
شیوه های مختلف برخی از افراد سودجو امروزه بانک را نسبت به صنعتگران واقعی بی اعتماد کرده است و همچنین برخی از صنعتگران هنوز وام اول خود را تسویه نکرده اند وام های دیگری از بانک های مختلف دریافت می کنند و همین امر سبب فرو رفتن صنعتگر در وام معوقه، قرض و بدهی و سرانجام تعطیلی واحد تولیدی می شود.
عده ای فقط به اسم صنعتگر از بانک ها وام گرفته اند
مدیر عامل شرکت کیان جام در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: عده ای فقط به اسم صنعتگر از بانک ها وام گرفته اند. جمشید مجتهدی افزود: یک عده ای وام هایی را از بانک ها دریافت کرده اند و فرد اقدام به ساخت 100 سالن و سوله مختلف کرده است که هم اکنون فقط پنج سالن فعال است. وی اظهار داشت: چوب افرادی که وام دریافت کرده اند و قادر به بازپرداخت آن نیستند را ما باید بخوریم. مدیر عامل شرکت کیان جام گفت: بدون بررسی، تحقق و پیگیری وام داده شده است و هم اکنون معلوم نیست وام ها کجا است. وی تصریح کرد: یکی از مسائل عمده که قبلاً هم مطرح شده است این است که طرح های جدید باید اجرا و توسعه پیدا کند ولی در کنار آن طرح های قدیمی نباید فراموش شود.
قطع مکرر برق
مجتهدی ادامه داد: در شهرک صنعتی اشتهارد با مشکلات بسیاری از جمله قطع مکرر برق مواجه هستیم و همین امر به ماشین آلات اروپایی ما آسیب وارد کرده است.
مدیر عامل شرکت کیان جام افزود: پایه اقتصاد این مملکت به تولید وابسته است ولی تولید ما بدون برنامه است. وی گفت: یکی دیگر از مشکلات نقدینگی است دولت دستور داده با آنها مماشات صورت گیرد.
بانک در ایران زیاد ولی خدمات دهی به صنعت کم است
سرپرست معاونت برنامه ریزی، پشتیبانی و منابع انسانی شرکت صنعتی البرز در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: مهم ترین مشکل صنعتگر تامین منابع و سرمایه در گردش است. بختیار رازانی افزود: در دنیا 80 درصد تسهیلات صنعتگران و تولید کنندگان را موسسات و 20 درصد را خود صنعتگر پرداخت می کنند ولی در ایران بانک ها فروانی وجود دارد ولی تعداد اندکی بانک خدمات به صنعتگران ارائه می دهد. وی با اشاره به رفع مشکل شعاع 120 کیلومتر از پایتخت، اضافه کرد: عمده ترین مشکل واحدهای صنعتی این است که یک مقداری وام گرفته اند و برای گرفتن تسهیلات جدید باید وام قبلی خود را تسویه حساب کنند. سرپرست معاونت برنامه ریزی، پشتیبانی و منابع انسانی شرکت صنعتی البرز گفت: این چرخه پی در پی سبب می شود تا هیچ زمان صنعتگر به هدف خود نرسد. رازانی افزود: اکثر صنایع کوچک استان البرز سرمایه گذاری ثابت دارند ولی برای 200 تا 300 میلیون پول متوقف شده اند.
حمایت از صنعت اینگونه باشد مشکل صنعتگران حل نخواهد شد‌
تولید کننده لوازم خانگی گفت: حمایت از صنعت اینگونه باشد مشکل صنعتگران حل نخواهد شد. محمد علی ربیعی با بیان اینکه مسائل و مشکلات بسیار زیاد است، اظهار داشت: سال گذشته به دلیل مشکلات در بازار ارز و سکه سه و نیم درصد تسیهلات به خاطر تامین سود سپرده گذاری روی دوش تولید کننده گذاشته است.
وی گفت: با230 نفر نیرو از بانک ملت حدود 8 میلیارد تومان اعتبار گرفته ایم. وی افزود: شرکت بی وی بازرس کنترل کیفیت دارند که این شرکت ها جوابگو نیستند.
حفظ صنعت موجود به جای ایجاد صنعت جدید مهم تر است
تولید کننده ام دی اف در شهرک ماهدشت د اظهار داشت: حفظ صنعت موجود به جای ایجاد صنعت جدید مهم تر است. علی حسن زاده افزود: امروزه حفظ صنایع واجب تر از آن است که واحدهای تولیدی جدید ایجاد شود به دلیل اینکه استرس، بیکاری و مشکلات سبب شده تا صنعت امروز به زور تنفس کند.
بانک ها در خدمت صنعتگران نیستند
مدیر عامل شرکت آذین خودرو اظهار داشت: بانک ها در دیگر کشورها همواره حامی صنعتگران بوده اند ولی سیستم بانکی در ایران چنین نیست. رضا رضایی افزود: تولید و بانک دو بال صنعت هستند که چرخ توسعه صنعت را به حرکت در می آورد. وی با اشاره به اینکه هم اکنون 1 هزار و 200 نفر اشتغال زایی کرده است، اضافه کرد: برای مبلغ وام کارهای دست و پا گیر بسیار باید انجام دهیم. مدیر عامل شرکت آذین خودرو گفت: سیاست بانک ها در برابر صنعتگران انقباظی است و امروزه هیچ بانکی در خدمات تولید و صنعت نیست.
خود تحریمی نکنیم
مدیر عامل گروه صنعتی آبتین با بیان اینکه نباید خود تحریمی داخلی کنیم، اظهار داشت: اصلاً مشکل تحریم خارجی نداریم ولی مشکل ما در داخل است کیوان اطمینان افزود: امروز اگر فردی تولید می کند باید اعتقادی باشد تا بتواند ماندگار تولید کند. مدیر عامل گروه صنعتی آبتین افزود: در حال حاضر تحریم ها را با جان و دل قبول کرده ایم و با آن مبارزه می کنیم. وی با بیان اینکه به پرسنلم سه ماه است که حقوق نداده ام، اضافه کرد: تمام وجودمان را برای تولید گذاشته ایم ولی بانک ها با مقداری معوقه با چشم دیگری به ما نگاه می کنند. اطمینان تاکید کرد: مشکلات صنعتگران استان البرز باید مورد به مورد بررسی شود، به عنوان در هر هفته مشکل یک صنعتگر حل شود.
بانک ها در گیر و دار قوانین جاری کشور هستند
مدیر عامل بانک ملی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بانک ها در گیر و دار قوانین جاری کشور هستند. احمد زارع با بیان اینکه منابع بانک ها تابع تصمیم گیری سپرده گذران است، افزود: نرخ سودبانکی، میزان منابع و مقررات توسط بانک ملی استان البرز وضع نمی شود بنابراین ما فقط باید مقررات را رعایت و اجرا کنیم.
وی گفت: اولویت اول ما برای ارائه وام محل اجرای طرح ها است. مدیر عامل بانک ملی ادامه داد:100 درصد ارزش زمین بر اساس شهرک صنعتی که قیمت را واگذار می کند بنابر ارزش روز قیمت گذاری می شود. زارع اظهار داشت: 90 درصد ارزش ساختمان و 70 درصد قیمت ماشین آلات پذیرفته می شود.
تمام تلاش بانک ها حمایت از صنعتگران است
وی با بیان اینکه تمام تلاش بانک ها حمایت از صنعتگران است، اضافه کرد: امروز بار اقتصاد جامعه بر دوش سیستم بانکی افتاده است و انتظارها این است که این مشکل توسط بانک ها حل شود. مدیر عامل بانک ملی گفت: امروزه 178 هزار کارمند بانکی باید نیازهای 70 میلیون نفر جمعیت کشور را جوابگو باشند.
بازگشت