آزمون سه گانه روانشناختی در مدارس البرز به اجرا درآمد
سپیدارآنلاین: گروه فرهنگی
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش البرز از به اجرا در آمدن آزمون های سه گانه روانشناختی در بین 31 هزار دانش آموز پایه نهم در این استان خبر داد.
فرزاد رستمی هدف از اجرای این آزمون های سه گانه در پایه نهم متوسطه اول را بررسی توانمندی ، استعداد و علایق دانش آموزان در دو بخش تحصیلی و مهارتی ، سنجش هوش ،استعداد و مهارت عملی دانش آموزان در خصوص دروس تخصصی رشته های مختلف تحصیلی و آشنایی مشاوران تحصیلی مدارس و والدین با ویژگی های خاص هر دانش آموز در زمینه ورود به رشته های تحصیلی ذکر کرد.
وی اظهار کرد: در این آزمون که در سه بخش استعداد،رغبت و روان برگزار شد، 31 هزار نفر از دانش آموزان دختر و پسر پایه نهم متوسطه اول شرکت کردند. وی ازانجام آزمون های روانشناختی واستفاده ازنتایج آنهاباترسیم نیمرخ روانی - رفتاری و تحصیلی دانش آموزان برای ارائه خدمات مشورتی از سوی مشاوران تحصیلی مدارس در انتخاب رشته تحصیلی را ضروری دانست و یادآور شد: نتایج این آزمون در هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان نقش مهمی دارد زیرا آنان با ویژگیهای فردی در حوزه تحصیلی - شغلی آشنا می شوند. رستمی گفت: انتخاب رشته تحصیلی اولین تصمیم مهم یک دانش آموز در زندگی محسوب می شود که آزمون های سه گانه روانشناختی و خدمات راهنمایی و مشاوره شغلی به دانش آموزان برای طرح ریزی شغلی با استفاده از روش ها و ابزار های مناسب نقش مهم و زیر بنایی در آگاه سازی دانش آموزان در انتخاب صحیح رشته تحصیلی و شغل آینده آنان دارد.وی از هدایت تحصیلی و راهنمایی شغلی در دوره اول متوسطه بعنوان یکی از وظایف اصلی مشاوران تحصیلی - تربیتی در مدارس یاد کرد و خاطرنشان شد: در این دوره به خصوص در پایه نهم مشاوران دانش آموزان را در انتخاب آگاهانه رشته تحصیلی متناسب با استعداد، علاقه ، نیازهای جامعه و بازار کار با بهره مندی از بررسی نمرات درسی و بررسی های مشاوره ای ایفای نقش دارند. رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی استان البرز ادامه داد: نتایج آزمون های سه گانه در هدایت دانش آموزان به رشته های علوم انسانی ، تجربی ، ریاضی فیزیک ، معارف اسلامی ، کاردانش و فنی حرفه ای در کنار کسب نمرات لازم در دروس تخصصی هر رشته تحصیلی در انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول تاثیر گذار است.
رستمی انتخاب رشته در پایان سال متوسطه اول را یک اقدام مهم دانست چراکه این رویکرد مسیر زندگی افراد را مشخص می کند. وی افت تحصیلی ، بی توجهی نسبت به انتخاب رشته ، عدم آگاهی و توجه به توانایی ها ، استعدادها ، علایق ، شاخه ها و رشته های تحصیلی را جمله دلایل انتخاب رشته تحصیلی نامناسب از سوی دانش آموزان برشمرد به همین دلیل باید به توصیه های مشاوران تحصیلی در مدارس اهمیت مضاعف بدهند. رستمی گفت : در مدارس متوسطه اول البرز حدود 100 هزار دانش آموز مشغول تحصیل هستند که در سال تحصیلی 95-94 با هدایت مشاوران تحصیلی مدارس 31 هزار نفر برای ورود به رشته های مختلف تحصیلی آماده می شوند. کارشناس مسوول مشاوره ناحیه یک کرج نیز در این زمینه گفت: انتخاب رشته تحصیلی سرنوشت دانش آموز را رقم می زند لذا تصمیم گیری درست فرد در گام اول زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است که دانش آموز و اولیاء باید به آن نگاه عمیق علمی - مشورتی داشته باشند. معصومه شکرگزار گفت: انتخاب رشته تحصیلی دو مرحله مهم دارد که یکی در دوره اول متوسطه انجام می شود و دیگری در دانشگاه است که اگر در این انتخاب اشتباه شود عواقب ناخوشایندی از جمله ترک تحصیل ، افت تحصیلی ، نارضایتی از رشته انتخابی ، نداشتن شغل مورد علاقه در آینده و بیگانگی شغلی که همان علاقه نداشتن به حرفه کاری می باشد را در پی دارد. وی از انتخاب رشته تحصیلی به عنوان مقدمه انتخاب شغل یاد کرد و یادآور شد: برای پیشگیری از 11 آسیب ناشی از بی توجهی به انتخاب رشته تحصیلی باید دانش آموزان و والدین به انتخاب رشته به منظور کسب مهارت های شغلی توجه خاصی از جمله در پایه نهم متوسطه اول داشته باشند.
وی با اشاره به اجرا و سنجش آزمون های سه گانه روانشناختی در بین 4 هزار و 141 نفر از دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول در ناحیه یک کرج اظهار کرد: در صورت اطلاع دانش آموزان و اولیاء آنان از فرایند انتخاب رشته تحصیلی و توجه به توصیه های مشاوران تحصیلی که حاصل اقدامات تخصصی مشاوران در این خصوص با توجه به نتایج آزمون های روانشناختی در سه بخش استعداد، رغبت و شخصیت می باشد ، امکان خطا در انتخاب رشته کاهش چشمگیری پیدا می کند. وی از برگزاری بازدیدهای شغلی - دانشگاهی ، نمایشگاه مشاغل ، کارگاها و نشست های تخصصی با موضوع انتخاب رشته و شغل آینده من ، تهیه مقاله ، روزنامه دیواری و لوح های فشرده با محوریت مشاغل ایرانی ، بومی و استان البرز ، مصاحبه با صاحبان حرفه های مختلف ، کارآفرینی و مشاوره های فردی و گروهی را از دیگر اقدامات مشاوران تحصیلی در مدارس ناحیه یک کرج برشمرد.
منبع ایرنا