Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > رسانه‌های بومی باید مطالبه‌گری و نقد منصفانه را با حفظ وحدت ملی توأم کنند

رسانه‌های بومی باید مطالبه‌گری و نقد منصفانه را با حفظ وحدت ملی توأم کنند


امروز, 08:59. نويسنده: monshi


حسن مددی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، در نشست قرارگاه رصد فضای مجازی البرز ضمن تأکید بر نقش کلیدی مردم، رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در مقابله با جنگ روانی دشمن و تهدیدات فضای مجازی، خواستار ارتقای جدی زیرساخت‌های امنیت سایبری، افزایش سواد رسانه‌ای مدیران، و پیگیری عملی مصوبات این قرارگاه تا حصول نتایج ملموس شد.
در هشتمین نشست قرارگاه رصد فضای مجازی استان البرز که با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی، فعالان رسانه‌ای و مسئولان مرتبط استان برگزار شد، حسن مددی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، سخنان خود را با تسلیت شهادت سرداران و دانشمندان هسته‌ای و جان‌باختگان جنگ ۱۲ روزه آغاز کرد و گفت: این جنگ اگرچه صدمات و خسارات‌ جانی و مالی فراوان برای ملت و کشور به همراه داشت، اما منجر به ایجاد انسجام بی‌سابقه ملی و سربلندی دوباره ایران اسلامی شد. مردم شریف ما با وجود همه فشارهای اقتصادی و اجتماعی، همواره در صحنه حاضر هستند و به تکلیف خود عمل می‌کنند. مسئولان وظیفه دارند در قبال این ایثار و حضور مردم، خدمات مضاعف ارائه دهند و حقوق شهروندان را تکریم کنند.
وی با اشاره به پیوند قوی مردم و مسئولان در مواجهه با بحران‌ها افزود: حضور و فداکاری اصناف، کادر درمان، اورژانس، گروه‌های جهادی و عموم مردم در رویدادهای اخیر نشان داد همبستگی اجتماعی بالاترین سرمایه استان است. مسئولان، به‌ویژه پس از چنین رویدادهایی، باید برای حل مشکلات مردم تلاش مضاعف داشته باشند و امید اجتماعی را تقویت کنند.
مددی تأکید کرد: رسانه‌ها و فضای مجازی در حوادث اخیر نقشی اساسی داشته‌اند؛ دشمن همواره تلاش می‌کند با انتشار اخبار کذب و مدیریت جنگ روانی، جامعه را ملتهب کند و حتی با اتمام حملات فیزیکی از جبهه رسانه‌ای و سایبری ناامنی روانی ایجاد نماید. باید بدانیم دشمن هنوز حمله‌اش را در این فضا ادامه می‌دهد و در مقابل آن محتوا، آموزش و سواد رسانه‌ای نقش کلیدی دارند.
او ادامه داد: رسانه‌های بومی باید مطالبه‌گری و نقد منصفانه را با حفظ وحدت ملی توأم کنند. نقد کردن مسئولان و انتقال خواسته‌های مردم امری طبیعی و ضروری است اما نباید این انتقادات باعث تفرقه یا لطمه به امنیت روانی جامعه گردد. مردم همه اقوام و اقشار این سرزمین در کنار هم ایستاده‌اند و شایسته بالاترین احترام هستند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، پیشگیری از جرایم سایبری و افزایش آگاهی عمومی را از اولویت‌های جدی عنوان کرد و گفت: افزایش پرونده‌های کلاهبرداری رایانه‌ای و جرایم مربوط به رمزارزها نگران‌کننده است. از صداوسیما و پلیس فتا می‌خواهم با همکاری دستگاه قضایی تولید محتوایی پیشگیرانه را افزایش دهند تا سطح دانش و بینش مردم در این زمینه بالا برود و عموم جامعه بتوانند امنیت اطلاعاتی خود را حفظ کنند.
مددی با اشاره به ناکافی بودن زیرساخت‌های امنیت سایبری استان تصریح کرد: متأسفانه موضوع تشکیل ساختار و تجهیزات افتا (امنیت فضای تبادل اطلاعات) در البرز طی سال‌های گذشته مغفول مانده بود. هر چند اخیراً اقدامات خوبی با همکاری استانداری و اداره اطلاعات آغاز شده، اما لازم است این ساختار تقویت و جلسات آن منظم و نتیجه‌بخش برگزار شود. بسیاری از دستگاه‌های خدمات‌رسان حتی ابتدایی‌ترین الزامات امنیت شبکه را رعایت نمی‌کردند؛ همه مدیران ملزم شوند تجهیزات، نرم‌افزار و زیرساخت‌های امنیتی را به‌روز و اقداماتشان را گزارش کنند.
وی با تاکید بر ضرورت آموزش مدیران بیان کرد: در برخی سطوح مدیریتی حتی سواد رسانه‌ای پایه‌ای نیز وجود ندارد و این موضوع برای تصمیم‌سازی و مقابله با تهدیدات جدید مشکل جدی ایجاد کرده. پیشنهاد جدی دارم که حداقل بخشی از جلسات شورای فرهنگ عمومی و شورای اداری استان به آموزش عملی سواد رسانه‌ای توسط اساتید خبره اختصاص یابد.
مددی با اشاره به چالش کلاهبرداری‌های تلفنی از زندان‌ها گفت: لازم است اداره کل ارتباطات و اپراتورهای همراه به‌سرعت سازوکارهای فنی و محدودیت‌های لازم را برای قطع دائمی دسترسی تلفن همراه زندانیان و افراد متخلف فراهم کنند تا شاهد کاهش این جرایم در استان و کشور باشیم.او همچنین به اهمیت شناسایی و بازگرداندن اموال مکشوفه به مال‌باختگان تأکید کرد و گفت: بازگرداندن اموال کشف‌شده ضمن انجام تکلیف قانونی دستگاه قضا، سبب اعتماد و آرامش روانی بیشتر مردم می‌شود و روند اطلاع‌رسانی در این حوزه باید مستمر باشد.
دادستان مرکز استان البرز همچنین خاطرنشان کرد: فعالان رسانه، خبرنگاران، خانه مطبوعات و بسیج رسانه نقش کلیدی در افزایش انسجام و امید اجتماعی دارند. هفته خبرنگار فرصت مهمی است و باید از زحمات تشکل‌های رسانه‌ای استان به‌طور شایسته تقدیر شود.در این نشست، حسن مددی آمادگی کامل دستگاه قضایی را برای پشتیبانی از حرکت‌های اجتماعی و فرهنگی و تولید محتواهای مناسب در سطح محلات و رسانه‌های بومی اعلام کرد و گفت: با همکاری دستگاه‌های مختلف و مردم، ظرفیت مناسبی برای ارتقاء امنیت روانی و سرمایه اجتماعی پایدار وجود دارد و باید این مسیر با جدیت ادامه یابد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، در پایان با تاکید بر این که اجرای مصوبات قرارگاه باید با جدیت دنبال و نتایج آن به‌طور ملموس مشخص شود، اقدامات و سازماندهی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاران او را در هماهنگی و برنامه‌ریزی منسجم جلسات ستاد رصد فضای مجازی ، نقش‌آفرین و تعیین‌کننده دانست و افزود: سازماندهی منسجم و برنامه‌ریزی‌های دقیق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز نقش تعیین‌کننده‌ای در هم‌افزایی رسانه‌ها و پیشبرد اهداف قرارگاه طی ماه‌های اخیر داشته است. تلاش‌های ارزشمند آقای شریفی و همکارانشان قابل تقدیر است و امیدوارم با تداوم حمایت دستگاه‌های اجرایی، روند ارتقای امنیت رسانه‌ای و افزایش اعتماد عمومی ادامه یابد.

بازگشت