
صفحه اصلي > اجتماعی > آلودگی با ORT، تهدید خاموش در صنعت مرغ مادر
آلودگی با ORT، تهدید خاموش در صنعت مرغ مادر30 فروردین 1404. نويسنده: monshi |
|
مدیر تحقیقات بیماریهای طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سعزی رازی، با هشدار بابت کم توجهی به بیماری باکتریایی ناشی از اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال(ORT) خواستار تقویت رویکرد واکسیناسیون در این حوزه شد. دکتر محمد عبدالشاه در پنل تخصصی “ایمنی در برابر ORT، تهدید فراموششده” که با مشارکت دکتر مهران عابدی، در دهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی ایران برگزار شد، اظهار کرد: از آنجا که طی سالهای اخیر در مؤسسه رازی اقدامات مؤثری در حوزه ارزیابی نتایج حاصل از مصرف واکسن ORT در دو مقیاس آزمایشگاه و مزرعه انجام شده، لازم بود که در این همایش از نتایج آن برای طرح دقیقتر ابعاد بیماری مذکور استفاده شود.وی با تأکید بر اینکه بیماریهای ویروسی معمولاً در کانون توجه صنعت طیور هستند، افزود: بیماری ORT برخلاف بیماریهای ویروسی که بیشتر مورد توجه قرار میگیرند، یک تهدید خاموش است که اغلب از نگاه برنامهریزان و تولیدکنندگان دور میماند؛ در حالی که خسارات اقتصادی قابل توجهی ایجاد میکند و در بسیاری موارد با واکسیناسیون قابل پیشگیری است.مدیر تحقیقات بیماریهای طیور مؤسسه رازی با اشاره به محدود بودن مطالعات جهانی در زمینه ORT گفت: همین مطالعات معدود نیز نشان میدهد که صنعت مرغ مادر به طور خاص، نیازمند برنامهای هدفمند و مدون در زمینه واکسیناسیون علیه این عامل بیماریزا است.عبدالشاه همچنین به ارائه جدیدترین یافتههای علمی مؤسسه رازی در این زمینه اشاره کرد و افزود: امیدواریم این یافتهها مورد توجه فعالان صنعت قرار گرفته و به تصمیمسازیهای بهتر در خصوص برنامههای واکسیناسیون در گلههای مادر منجر شود.عضو هیئت علمی موسسه رازی اظهار امیدواری کرد که این پانل بتواند دیدگاه مدیران و تصمیمگیران صنعت مرغ مادر را نسبت به اهمیت مقابله علمی با ORT تقویت کند و زمینهساز افزایش اقبال به واکسنهای تولید شده در مؤسسه رازی با استفاده از بذرهای بومی باشد.گفتنی است بیماری اورنیتوباکتریوز ناشی از باکتری گرم منفی "اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال" که با نام ORT شناخته میشود، یک بیماری باکتریایی تنفسی در طیور است که عامل آن بیشتر در مرغهای گوشتی و مرغهای مادر مشاهده میشود و با وجود آنکه علائم آن گاه خفیف و تدریجی است، در صورت همزمانی با سایر بیماریهای ویروسی یا شرایط نامساعد محیطی، میتواند به افت شدید عملکرد گله، کاهش تولید و خسارتهای اقتصادی منجر شود. بازگشت |