Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > دانشجوی نخبه کسی است که مسائل پیچیده اجتماعی را تشخیص داده و راه حل ارائه کند

دانشجوی نخبه کسی است که مسائل پیچیده اجتماعی را تشخیص داده و راه حل ارائه کند


30 فروردین 1404. نويسنده: monshi


نشست مشترک تشکل ها و کانون های فرهنگی با حضور دکتر محمد سعید احدیان دستیار سیاسی و رسانه ای رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر حسین کلانتری خلیل آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج، تنی چند از معاونان دانشگاه و دبیران و مسئولان کانون ها و تشکل های دانشجویی در سالن اجتماعات شهید رئیسی واحد کرج برگزار گردید.
دکتر حسین کلانتری در این نشست بیان داشت: امروز در این محفل علمی گرد هم آمده ایم تا درباره یکی از حیاتی ترین گذارهای زندگی نخبگانی گفتگو کنیم، تحول از یک دانشجوی مشتاق به یک مدیر اثر گذار در سطح ملی و این مسیر، داستان پرفراز و نشیبی است که هم اکنون بسیاری از شما در حال نوشتن فصل های اولیه آن هستید.
کلانتری ابراز داشت: در آموزه های دینی اسلام به ویژه سخنان گهر بار حضرت علی (ع)، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) تاکید فراوانی بر اهمیت استفاده از نخبگان و دانشگاهیان در مدیریت کشور و جامعه شده است. در فرمایش حضرت علی (ع) به مالک اشتر می فرمایند: در انتخاب کارگزاران خود، کسانی را برگزین که از تقوا و دانش برخوردارند، زیرا آنان به عدالت نزدیکترند. این سخن، نشانگر اهمیت بهره گیری از افراد پرهیزگار و دانش محور در اداره امور جامعه است.
وی افزود: امام خمینی (ره) نیز در سخنانی تاکید کردند که نخبگان باید در برنامه ریزی مسائل کشور مشارکت داشته باشند. برخی نخبگان توام با فکر بلند، از قدرت مدیریت نیز برخوردارند و لازم است که از توان آنها استفاده شود و این فرمایش نشان دهنده ضرورت بهره گیری از نخبگان در تصمیم گیری های کلان کشور است.
این استاد تمام دانشگاه با توجه به مضمون برگزاری نشست با موضوع "از دانشجو تا مدیر سطح ملی" به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان اشاره نمود و خاطر نشان ساخت: نخبگان دانشگاهی ما آبروی ایران هستند و بایسته است که مسئولان از نخبگان حمایت عاقلانه و خردمندانه کنند و سخنان رهبر معظم انقلاب نشان دهنده اهمیت نخبگان دانشگاهی در پیشرفت کشور و ضرورت حمایت از آنان است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در ادامه بیان داشت: همه ما به خوبی می دانیم که دانشگاه ها تنها مراکز آموزش تئوری نیستند بلکه کارگاه های انسان سازی هستند. یک دانشجوی نخبه کسی نیست که صرفا در حل مسائل ریاضی مهارت دارد بلکه کسی که می تواند مسائل پیچیده اجتماعی را تشخیص دهد، تحلیل کند و برای آنها راه حل های عملیاتی ارائه دهد.
کلانتری با اشاره به موانع موجود در مسیر ورود نخبگان به پست های مدیریتی و تصمیم گیری گفت: سیستم مدیریتی سیاسی و بسته، گزینش از حلقه های محدود، روابط فامیلی و حلقه های قدرت، نقص در سیستم آموزش که ضروری ست بر مبنای آن نخبگان در کنار علم، مهارت های مدیریتی، تصمیم گیری استراتژیک،کار تیمی و راهبری را بیاموزند، نبود منابع مالی و امکانات در اجرای ایده ها و پروژه های تحقیقاتی از جمله عوامل اصلی بازدارنده در ورود نخبگان به عرصه های مدیریتی کشور است.
لازم به ذکر است در ابتدای این نشست هر یک از دبیران و مسئولان کانون ها و تشکل های دانشجویی دانشگاه به بیان دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند و در پایان این نشست نیز از آنان با اهداء لوح و هدیه تجلیل به عمل آمد.


بازگشت