Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > حوزه آبخیز زوجی طالقان ظرفیت دانش بنیان کردن منابع طبیعی کشور را داراست

حوزه آبخیز زوجی طالقان ظرفیت دانش بنیان کردن منابع طبیعی کشور را داراست


27 فروردین 1404. نويسنده: monshi


معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به همراه جمعی از مدیران و کارشناسان ارشد، طی بازدیدی از حوزه معرف زوجی شهرستان طالقان، بر اهمیت نقش‌آفرینی جوامع محلی در نظام حکمرانی منابع طبیعی و همچنین ظرفیت‌های ویژه این حوزه در تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه تاکید کردند.
،حسن وحید، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، به همراه حمید نوری مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک و رئیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز تحت نظارت یونسکو، مهدی فتحی مشاور معاونت آبخیزداری، اصغر بیات مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز و علی شهبازی معاون آبخیزداری این اداره کل، از حوزه معرف زوجی زیدشت در شهرستان طالقان بازدید به‌عمل آوردند.
در این بازدید، حسن وحید با اشاره به ضرورت توجه به حکمرانی مشارکتی در حوزه منابع طبیعی، تصریح کرد: یکی از ارکان کلیدی نظام حکمرانی منابع طبیعی، جوامع محلی هستند و مشارکت فعالانه آنها در تصمیم‌گیری‌ها و اجرای برنامه‌ها، الزامی اجتناب‌ناپذیر است. وی افزود: تحقق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در زمینه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی، مستلزم عبور از بخشی‌نگری و بهره‌گیری از ظرفیت تمامی ذی‌نفعان و نهادهای مرتبط است. به گفته وی، حوزه‌های معرف مانند زوجی، می‌توانند بستر مناسبی برای آزمودن الگوهای موفق ملی و استانی در این راستا باشند.در ادامه حمید نوری با اشاره به الزامات قانونی مندرج در برنامه پنجساله هفتم توسعه (۱۴۰۳–۱۴۰۷) در حوزه منابع طبیعی، خاطرنشان کرد: سازمان منابع طبیعی مکلف به اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در سطح ۲۰ میلیون هکتار، کاهش ۲۰ درصدی کانون‌های بحرانی فرسایش بادی، و افزایش پوشش حفاظتی مراتع و جنگل‌ها به میزان ۲۰ درصد شده است. وی افزود: حوزه معرف زوجی طالقان با توجه به ظرفیت‌های ویژه خود، می‌تواند در تحقق این اهداف ملی، نقشی کلیدی ایفا کند. نوری همچنین از پیگیری‌های انجام‌شده برای ایجاد نخستین پارک تغییر اقلیم کشور در این منطقه خبر داد و بر ضرورت حمایت‌های ملی و استانی برای نهایی‌سازی این پروژه تاکید کرد.
در پایان بازدید اصغر بیات، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، با اشاره به ویژگی‌های خاص اقلیمی، زمین‌شناسی و هیدرولوژیکی حوزه زیدشت طالقان، اظهار داشت: این حوزه به‌عنوان یک پایلوت ملی با ظرفیت‌های تحقیقاتی و آموزشی قابل توجه، می‌تواند الگویی موفق در سطح کشور باشد. وی همچنین از همکاری‌های گسترده با دانشگاه تهران، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و مراکز بین‌المللی از جمله نهادهای پژوهشی کشور چین در سال‌های اخیر خبر داد که در راستای تقویت این حوزه به‌کار گرفته شده‌اند.

بازگشت