Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > رشد فرهنگ اهدای عضو در البرز

رشد فرهنگ اهدای عضو در البرز


25 اردیبهشت 1403. نويسنده: monshi


مسئول امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: سال گذشته ۸۲ خانواده البرزی اعضای بدن بیمار خود را پس از مرگ مغزی به بیماران نیازمند پیوند اهدا کردند. این بیانگر ایثار و رشد فرهنگ اهدای عضو در بین مردم استان است.
دکتر کوروش سلیمی اظهار کرد: سال ۱۴۰۱، اعضای بدن ۴۷ بیمار مرگ مغزی با رضایت خانواده اهدا شده است. این عدد سال گذشته به ۸۲ مورد رسیده است که نشان از رشد حدود ۷۰ درصدی تمایل مردم به اهدای عضو و ترویج فرهنگ اهدای عضو دارد. این مشارکت نشان می‌دهد که استان البرز نسبت به سال گذشته بیشترین رشد اهدای عضو را در کشور داشته است.وی افزود: مشارکت در اهدای داوطلبانه اعضای گویای بهبود، پذیرش و رشد فرهنگ اهدای عضو در استان است و اینکه مردم با این اقدام به نجات جان همنوع خود اهمیت می‌دهند و ضمن بخشیدن زندگی دوباره به بیماران نیازمند، در واقع این باور در آنها نهادینه شده که با اهدای عضو پس از مرگ، زندگی خود را در این دنیا تداوم می‌دهند.وی ادامه داد: با مرگ مغزی هشت عضو از بدن را می‌توان اهدا کرد، اما باید شرایط اهدای عضو و وضعیت فرد گیرنده هم برای این کار مناسب باشد. در سال گذشته با اهدای عضو، زندگی حدود ۳۰۰ نفر نجات داده شده که شامل پیوند قلب، کلیه، ریه و... بوده است. خوشبختانه دید انسان دوستانه درکنار دیدگاه‌های مذهبی مردم باعث شده که کشور ما در بحث پیوند اعضاء جزو کشورهای پیشرو باشد.دکتر سلیمی در ادامه گفت: در بحث پیوند، موضوع شناسایی بیماران مرگ مغزی مطرح است که این در حیطه کار دانشگاه علوم پزشکی است و برای اینکه مرگ مغزی تایید شود مراحل مختلفی را باید طی کرد. مرحله بعد صحبت با خانواده‌ها است که بزرگترین و مهمترین کار در این زمینه فرهنگ سازی بوده و بخشی از آن بر عهده رسانه‌هاست. مسئول امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی و درمانی افزود: باید به نوعی این فرهنگ را ایجاد کنیم که عملا مردم برای انجام این کار به راحتی متقاعد شوند. افرادی هستند که در زمان حیاتشان نسبت به ثبت و گرفتن کارت اهدای عضو اقدام کرده‌اند که این یک راه اهدای عضو است. البته ما امیدوارم به استثناء موارد مادرزادی که به پیوند نیاز دارند، هیچ مرگ مغزی اتفاق نیافتد و افراد در طول حیات خود با تغییر سبک زندگی و خودمراقبتی‌های لازم در زمینه کنترل فشار خون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی نیازی به پیوند پیدا نکنند.وی با اشاره به اقدامات هفته گرامیداشت پیوند اعضاء بیان کرد: سال گذشته دانش آموزانی را داشتیم که متاسفانه دچار مرگ مغزی شده و خانواده‌هایشان برای اهدای عضو آنها موافقت کردند. بدین منظور در مدارس آنها حضور پیدا کرده و ازاین اقدام خداپسندانه آنها تقدیر و یاد و خاطره آنها گرامی داشته شد.وی افزود: با هماهنگی که صورت گرفته برای تمام افرادی که ساکن کرج بوده و اهدای عضو کرده‌اند، یک قطعه‌ای به نام نام‌آوران در نظر گرفته شده که این افراد به طور جداگانه در این قطعه دفن می‌شوند تا شان و منزلت آنها حفظ شده و هم شناخته شوند. هر سال در این ایام در قطعه نام آوران با حضور خانواده‌های این عزیزان مراسمی برگزار می‌شود که طی آن ضمن غباررویی یاد و خاطره آنها گرامی و از این اقدام فداکارانه آنها و خانواده‌هایشان تقدیر می‌شود.دکتر سلیمی در ادامه اظهار کرد: از روستاهای استان نظیر اشتهارد هم اهدای عضو داشته‌ایم و این نشان می‌دهد که فرهنگ اهدای عضو فقط مربوط به شهرها نیست و سطح فرهنگ اهدای عضو در استان البرز بالا رفته که حتی در روستاهای استان هم افرادی هستند که از این کار خداپسندانه آگاه بوده و برای نجات جان دیگران اعضای عزیزان خود را اهدا می‌کنند.
وی ادامه داد: همچنین برای گرامیداشت هفته پیوند عضو، کاشت نهال مثمر در روز درختکاری در دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان امام حسین(ع) به یاد این عزیزان انجام می‌شود که تحت عنوان بوستان اهدای عضو نامگذاری شده است. ضمن آرزوی سلامتی ، علاقه‌مندان برای اهدای عضو می‌توانند با درج اطلاعات خود در سایت اهدای عضو به نشانی ehdacenter.ir سفیر اهدای عضو شوند و با این اقدام جان بیماران نیازمند را نجات دهند.

بازگشت