Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > ذخیره آب سد کرج از نصف بیشتر شد

ذخیره آب سد کرج از نصف بیشتر شد


20 اردیبهشت 1403. نويسنده: monshi


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز درباره آخرین وضعیت سد کرج گفت: سد کرج ۱۷۹ میلیون مترمکعب گنجایش دارد که ۱۰۱ میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده است و بیش از نیمی از آن پر است.
داوود نجفیان درخصوص وضعیت سدهای استان گفت: با ورود جبهه هوایی روزهای گذشته، به طور متوسط حدود ۳۰ میلیمتر بارش حاصل شده‌ و تا روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت مجموع بارش‌ها به حدود ۳۳۲ میلیمتر رسید.وی افزود: در حال حاضر با این مقدار از بارش، در مقایسه با میزان کل بارش مشابه سال گذشته که حدود ۲۹۹ میلیمتر بوده، ۱۱ درصد رشد داشته‌ایم. اما در مقایسه با متوسط بلند مدت حدود ۱۹ درصد منفی هستیم. همچنین با بارش‌هایی که اتفاق افتاده، در وضعیت ذخایر برف حوضه‌های آبریز استان بهبود حاصل شده و عملا ورودی‌های سدهای استان افزایش پیدا کرده است. نجفیان ادامه داد: بر این اساس در مخزن ۱۷۹ میلیون متر مکعبی سد کرج، ۱۰۱ میلیون مترمکعب ذخیره آب داریم که نشان می‌دهد حدود ۵۶ درصد حجم سد پر شده است. حجم آب ذخیره شده در مدت مشابه سال گذشته ۱۱۳ میلیون مترمکعب یعنی ۱۱ درصد بیشتر از میزان کنونی بود.مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای در مورد سد طالقان بیان کرد: این سد ۴۲۰ میلیون مترمکعب گنجایش دارد که در حال حاضر ۲۴۲ میلیون مترمکعب آن پر است. این رقم سال گذشته ۲۲۰ میلیون مترمکعب بود. بنابراین امسال به نسبت پارسال، سد طالقان ۱۰ درصد بیشتر آب دارد.
وی گفت: پیش‌بینی شده بود که از ابتدای اردیبهشت سال جاری بارش‌های خوبی داشته باشیم که خوشبختانه این پیش‌بینی‌ها تحقق پیدا کرد. امیدواریم تا آخر روز جمعه آینده و حتی بارش‌هایی که برای اردیبهشت و خرداد ماه پیش‌بینی شده، محقق شود و بخشی از کسری منابع آب سطحی در سدهای استان جبران شود. البته همانطور که گفته شد در سد طالقان مثبت بوده، اما در سد کرج فعلا ۱۱ درصد منفی هستیم.نجفیان یادآور شد: ذخائر برفی هم که در حوضه دو سد وجود دارد، با افزایش دما ذوب خواهد شد و ورودی سدها افزایش پیدا خواهد کرد. ولی با توجه به اینکه حدود ۷۵ درصد وابستگی ما در مصارف مختلف شرب، کشاورزی، صنایع و خدمات به منابع آب زیرزمینی است، پس نیاز داریم امسال هم مثل سال گذشته، اما به نسبت بیشتری در صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف مشارکت داشته باشیم.وی تاکید کرد: بنابراین لازم است که در تمام سطوح جمعیتی استان و دستگاه‌های متولی، سرانه مصرف آب را کاهش داده و بهره‌وری آب را بالا ببریم تا بتوانیم از حجم منابع آبی موجود با بهره‌وری بالا محافظت و در دراز مدت همچنان آبی برای مصرف داشته باشیم و بتوانیم تنش‌های ماه‌های آتی که ماه‌های پیک مصرف هستند را به حداقل برسانیم و سال کم تنشی از لحاظ مصرف و تامین آب شرب داشته باشیم.

بازگشت