Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > دو رشته جدید به آموزشهای فنی و حرفه ای ساوجبلاغ افزوده می شود

دو رشته جدید به آموزشهای فنی و حرفه ای ساوجبلاغ افزوده می شود


30 فروردین 1394. نويسنده: monshi
دو رشته جدید به آموزشهای فنی و حرفه ای ساوجبلاغ افزوده می شود


رئیس اداره فنی و حرفه ای شهرستان ساوجبلاغ از افزوده شدن دو رشته کیف دوزی با چرم و آشپزی بانوان به مجموع رشته های آموزشی فنی و حرفه ای این شهرستان، خبر داد.
داریوش رنجبران با اشاره به هدف سازمان فنی و حرفه ای مبنی بر مهارت آموزی گفت: این مهارت بیشتر جهت گیری و هدفش ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار است.
رنجبران گفت: در سطح کشور ۸۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه ای وجود دارد که اداره فنی وحرفه ای شهرستان ساوجبلاغ تحت عنوان مرکز شماره ۶ اداره کل استان البرز فعالیت می کند و فعالیت خود را به طور رسمی از سال هشتاد و چهار آغاز کرده است که در حال حاضر با شش حرفه برق خودرو، جوشکاری آرگون، تراشکاری، الکترونیک صنعتی، تعمیر تلفن همراه و جوشکاری CO۲ به کارآموزان آموزش رایگان می دهد. وی افزود: در کارگاههای فنی و حرفه ای تکیه کار بر آموزشهای مهارتی و عملی است که بر اساس استانداردهایی مشخص و کارگاههای مجهز شده پس از مراجعه و ثبت کارآموزان و رسیدن به حد نصاب ۱۲ نفر، برنامه ریزی مشخص برای حرف مختلف انجام می شود. این مسئول با بیان اینکه پس از اتمام کلاسها آزمون تئوری برگزار می شود، گفت: افراد پس از قبولی برای آزمون عملی معرفی می شوند و در پایان گواهینامه مهارتی حرفه صادر می شود. به گفته رنجبران از سال ۹۲ تمامی مراحل و فرایندها و ثبت نام ها و اعلام نتایج و ... از طریق آنلاین انجام می شود و برنامه ریزی شده تا دو حرفه کیف دوزی با چرم و آشپزی نیز در آینده ای نزدیک به مجموعه اضافه شود. رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ساوجبلاغ گفت: سال گذشته ۳۶۰ نفر در حرف مختلف آموزش داده شدند و امسال نیز برای ۳۹۰ نفر هدف گذاری شده است. به گفته رنجبران در سال گذشته آموزشهایی در روستاها با اعزام مربی و به صورت رایگان ارائه شده که با همکاری پایگاههای بسیج و شوراها بوده و چهار هزار نفر در ساعت در ۱۱ روستا در شش رشته مختص خانمها شامل؛ خیاطی، نازک دوزی، ضخیم دوزی و رایانه، پرورش قارچ و گلهای آپارتمانی آموزش دیدند.
کارخانه ها از دوره های آموزشی فنی و حرفه ای استقبال می کنند
رنجبران با اشاره به ارائه آموزش های فنی و حرفه ای در کارخانجات و کارگاهها گفت: سال گذشته پس از اعلام آمادگی اداره فنی و حرفه ای شهرستان، کارخانجات شهرستان استقبال کرده و با اعزام مربی و به صورت رایگان در کارخانجات ۴۲ هزار نفر ساعت آموزش داده شد. وی با اشاره به آموزش ۱۵ رشته آموزشی مورد نیاز کارخانجات افزود: ایمنی بهداشت، آتش نشانی، مدیریت منابع انسانی، جوشکاری تخصصی و انبار داری، تراشکاری و فرز کاری و رایانه وبرق و... از جمله این آموزشها بود که در پایان پس از آزمون گواهینامه ای برای آنها صادر شد. وی با اشاره به همکاری اداره فنی و حرفه ای با اتحادیه و صنایع و صنوف شهرستان گفت: افرادی که از طرف اتحادیه معرفی می شوند پس از انجام آزمون فوری عملی تاییدیه ای به آنها داده می شود که با استفاده از این تاییدیه جواز کسب دریافت خواهند کرد و این امر نه تنها موجب ایجاد شغل بلکه باعث توسعه و رسمی تر شدن مشاغل در سطح شهرستان نیز می شود.رنجبران گفت: در سال گذشته بیش از ۶۵ نفر از اتحادیه های مختلف برای دریافت تائیدیه معرفی شدند که ۹۵ درصد موفق به دریافت این تاییدیه شدند.
فعالیت ۲۰ آموزشگاه آزاد در ساوجبلاغ
رئیس اداره آموزش فنی و حرفه ای شهرستان ساوجبلاغ با اشاره به فعالیت بیش از ۲۰ آموزشگاه آزاد با مجوز مجموعه فنی وحرفه ای در این شهرستان گفت: فعالیت این آموزشگاه ها در راستای کاهش تصدی گری دولت و تقویت بخش خصوصی است و بیش از ۲۵ حرفه را تحت پوشش دارند. وی افزود: عملکرد این آموزشگاه ها به صورت مستمر بازرسی می شود و تمام فرآیندهای آنها نیز اینترنتی است و در نهایت آزمونی در مجموعه فنی وحرفه ای برگزار و گواهینامه مهارتی صادر می شود. رنجبران یادآور شد: برای افرادی که مهارت دارند و تنها نیازمند مدرک هستند برنامه ای تحت عنوان آزمون ادواری که هر فصل برگزار می شود پیش بینی شده که در سال گذشته از ۷۲۰ نفر آزمون گرفته شد و پس از طی دو مرحله آزمون تئوری و عملی برای آنها گواهینامه مهارت صادر شد. وی ادامه داد: متقاضیان صنایع ساختمان و شاغلین در بخش صنعت به شرط دریافت گواهینامه مهارتی از سازمان فنی و حرفه ای می توانند با پرداخت سهم ناچیز از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند که در سال گذشته نیز هزار و ۲۰۰ نفر پس از شرکت در آزمون و دریافت گواهینامه به تامین اجتماعی معرفی شدند. رنجبران در پایان با اشاره به اینکه تمام کلاسها رایگان است، از متقاضیان جویای کار دعوت کرد با شرکت در این کلاسها و کسب مهارت، وارد بازار کار شوند. وی گفت: متقاضیان می توانند با مراجعه به مرکز از تجهیزات پیشرفته با وسعت و کیفیت مناسب موجود استفاده کنند. ضمن اینکه به واسطه تجهیزات قوی سخت افزاری، در سال گذشته چهار قرارداد با دانشگاههای پیام نور و علمی کاربردی شهرستان منعقد شد که بیش از ۱۷۰ دانشجو معرفی شدند و آموزش دیدند.

بازگشت