Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > اقتصاد توان جدایی از علم را ندارد

اقتصاد توان جدایی از علم را ندارد


31 خرداد 1393. نويسنده: monshi
اقتصاد توان جدایی از علم را ندارد


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: اگر در گذشته اقتصاد بدون علم می توانست بر منبع طبیعی و منبع مادی تکیه کند در دنیای کنونی این توان وجود ندارد زیرا بر اساس آمار موجود در کشورهای توسعه یافته سهم منابع طبیعی در توسعه تنها حدود 20 درصد است.
پیش از ظهر امروز اعضای هیئت علمی، روسای پژوهشکده ها، محققان، دانشجویان، اساتید و جمعی از اعضای بازنشسته پژوهشگاه مواد و انرژی کشور به همراه وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، علی اصغر توفیق معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت معدن و تجارت، سید محمد مهدی هادوی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و سید حمید طهایی استاندار البرز چهلمین سالروز تاسیس این مرکز علمی فناوری را به جشن نشستند.
سهم منابع طبیعی در توسعه 20 درصد است
وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری طی سخنانی در این جشنواره با اشاره به گذشت 40 سال از تاسیس پژوهشگاه مواد و انرژی اظهار داشت: باید بررسی شود در دنیای علمی کنونی با گذشت 40 سال از سابقه فعالیت یک مرکز علمی پژوهشی در چه رتبه و جایگاهی قرار داریم. وی ادامه داد: دنیای کنونی به لحاظ آمیختگی توسعه اقتصادی و توسعه علمی بسیار متحول است و نقش علم در دنیای اقتصاد فعلی بسیار چشمگیر می باشد. معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: اگر در گذشته اقتصاد بدون علم می توانست بر منبع طبیعی و منبع مادی تکیه کند در دنیای کنونی این توان وجود ندارد زیرا بر اساس آمار موجود در کشورهای توسعه یافته سهم منابع طبیعی در توسعه تنها حدود 20 درصد است. احمدی با تاکید بر نقش تاثیر گذار ابتکار و خلاقیت در فضای اقتصاد و توسعه پایدار، تصریح کرد: بزرگترین شرکت ها و قدرتمند ترین مراکز اقتصادی مراکزی هستند که بر خلاقیت و نوآوری تکیه کرده اند زیرا توسعه علمی می تواند به مراکز در تمامی ابعاد قدرت ببخشد.
خام فروشی مواد هم نیازمند دانش کافی است
وی با بیان انیکه مولفه های موثر در توسعه پایدار و کلان کشور باید مورد بررسی قرار گیرد، اظهار داشت: باید در هر کاری دانش کافی وجود داشته باشد اگر در صنعت نفت و گاز هم دانش فنی برای بهره برداری صحیح وجود نداشته باشد با مشکل مواجه خواهیم شد، حتی برای خام فروشی هم نیازمند فناوری مناسب هستیم و این امر در تبدیل مواد از اهمیت بیشتر برخوردار خواهد شد. معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: باید جایگاه خودمان را در پروسه رقابتی امروز دنیا پیدا کنیم و بدانیم در کدام نقطه از این فرایند قرار داریم. احمدی در پایان ابراز امیدواری کرد در دهه پنجم آغاز به کار پژوهشگاه مواد و انرژی با همفکری، همگرایی و مشارکت نقش آفرینی های جدید و موثری در این مرکز رقم بخورد.
بازگشت