4 خرداد 1404
شماره خبر: 325110

بیماریهای منتقله از آب و غذا

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

بیماریهای منتقله از آب و غذا


بیماریهای منتقله از آب و غذا بیماریهایی هستند که از خوردن و آشامیدن غذا یا نوشیدنی آلوده ناشی می شوند. عوامل این آلودگی باکتریها ، توکسین ها ، ویروس ها و انگل ها هستند ، از جمله راه های انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا می توان به : دستهای آلوده ، آب و غذای آلوده ، میوه و سبزیجات آلوده و سایر علل اشاره کرد.
علائم و نشانه های بالینی در اغلب بیماریهای منتقله از غذا شامل تهوع ، استفراغ و درد///های شکمی و... است. این نشانه ها بطور متوسط در مدت 24 تا48 ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه می یابد.بیماریهای منتقله از غذا به راحتی قابل پیشگیری هستند و کلیه اقداماتی را شامل می شود که از مزرعه تا سفره در مسیر کاشت ، داشت و برداشت محصولات کشاورزی و دامی و مسیرهای فرآوری ، ذخیره ، حمل و نقل و توزیع موادغذایی وجود دارد. اصول کلی پیشگیری شامل رعایت : بهداشت شخصی ، افزایش و ارتقاء بهداشت محیط و نگهداری مواد غذایی در یخچال می باشد.
ده دستور طلایی سازمان جهانی بهداشت برای تهیه غذای سالم:
1. روش های فرآوری مناسب غذاها را برای سلامتی آن انتخاب کنید
2. غذا را بطور کامل بپزید
3. غذاهای پخته شده را در اسرع وقت مصرف کنید
4. غذاهای پخته شده را به دقت نگهداری کنید ( در درجه حرارت کمتر از 4 درجه)
5. غذاهای پخته شده را موقع مصرف بطور کامل مجددا گرم کنید
6. از تماس غذاهای پخته شده و مواد غذایی خام جلوگیری کنید.
7. در هنگام تهیه غذا دست ها را بطور مکرر بشویید.
8. تمام سطوح آشپزخانه را به دقت تمیز نگهدارید
9. غذاها را از دسترس حشرات ، جوندگان و سایر حیوانات حفظ کنید
10. برای تهیه غذا از آب سالم استفاده کنید.
در صورت بروز علائم مسمومیت غذایی شامل : تهوع ، استفراغ و دردهای شکمی و ....در دو نفر یا بیشتر ، با شماره تلفن واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها ( 34533100شبانه روزی) مرکز بهداشت غرب کرج تماس حاصل نمایید.
زهرا الفتی کارشناس بیماریهای منتقله از آب و غذای مرکز بهداشت غرب کرج

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود