20 اردیبهشت 1404
شماره خبر: 324163

پسماند طلای کثیفی است که می‌تواند ۱۰ میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی داشته باشد

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



علیرضا عباسی در جلسه‌ی کارگروه مدیریت پسماند استان البرز، با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست و مدیریت پسماند، گفت: ما در جمهوری اسلامی ایران یکی از مترقی‌ترین قانون‌های اساسی دنیا را داریم که یک اصل از آن ناظر بر حفظ محیط زیست است. این مسئله باید به عنوان یک ارزش نهادینه شود و همه ما نسبت به آن احساس مسئولیت کنیم.
عباسی با اشاره به بحران پسماند در کشور افزود: در حالی که کشورهای دیگر از پسماند به عنوان طلای سیاه یا طلای کثیف یاد کرده و از آن درآمدزایی می‌کنند ما نیز امکان درآمدزایی ۱۰ میلیارد دلاری از این طلای کثیف را داریم اما با بی مسئولیتی ای حدف آن فقط سالانه حدود ۱۰۰ همت هزینه می‌کنیم بدون آنکه از این ظرفیت بهره‌برداری اقتصادی مناسب داشته باشیم. وی با تأکید بر لزوم کاهش تولید زباله از ابتدای فرایند تولید تا مصرف محصولات، تفکیک از مبدأ آن و فرهنگ‌سازی در این حوزه گفت: بیش از ۷۰ درصد زباله‌های تولیدی قابلیت استفاده مجدد و بازیافت دارند. باید آموزش و پرورش، صدا و سیما، نهادهای فرهنگی و خانواده‌ها برای کاهش تولید زباله و آموزش تفکیک از مبدأ وارد عمل شوند. عباسی همچنین به نقش شهرداری‌ها و سازمان محیط زیست و سایر دستگاه‌ها در مدیریت پسماند اشاره و خواستار نظارت مؤثرتر و اجرای قوانین مصوب شد.
لزوم سنددار شدن تالاب‌ها و تأمین حقابه محیط زیستی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت تالاب‌ها گفت: سازمان محیط زیست باید متولی رسمی تمامی تالاب‌ها باشد و سند آنها به نام این سازمان ثبت شود تا امکان حفاظت، مدیریت، پیگیری قانونی امور مربوطه و تخصیص حقابه و پاسخگویی نسبت به‌ آن فراهم شود. خوشبختانه تالاب صالحیه در استان البرز به نام محیط زیست سند خورده، اما نیاز است در سایر مناطق نیز این اقدام انجام شود. وی با اشاره به مصوبه برنامه هفتم توسعه مبنی بر اختصاص ۱۰.۷ میلیارد متر مکعب حقابه محیط زیستی، گفت: در رابطه با تالاب صالحیه از سهم تعیین‌شده برای تالاب ۱۰ درصد آن مربوط به استان البرز است که در استان البرز ۱۰ درصد تخصیص یافته، در حالی که ۹۰ درصد دیگر آن که مربوط به استان قزوین است اقدام مناسبی صورت نگرفته است. این ترک فعل ها و کوتاهی ها باید با دخالت و هماهنگی سازمان محیط زیست در سطح ملی اصلاح شود. نماینده مردم کرج همچنین به مشکلات محیط زیستی در شهرستان اشتهارد اشاره کرد و خواستار ورود مستقیم سازمان محیط زیست برای حل مشکلات محیط زیستی شهرک صنعتی اشتهارد و همچنین حل مشکلات و حل اختلافات بین‌ استانی خصوصا در حوزه مجموعه چرمسازی در استان قزوین شد.
محیط زیست حافظ پایداری طبیعت و در خدمت توسعه بین نسلی است، نه مانع آن
عباسی در پایان با بیان اینکه نباید در حوزه محیط زیست افراط یا تفریط شود، اظهار کرد: همان‌طور که توسعه صنعت، مسکن و سایر زیرساخت‌ها ضروری است، حفظ محیط زیست نیز وظیفه‌ای همگانی و بین‌نسلی است. سازمان محیط زیست باید ضمن همراهی با توسعه، در مواقع ضروری قاطعانه از طبیعت و منابع ملی دفاع کند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود