دیابتیها مصرف چای قرمز را فراموش نکنند
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
معاون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف دم کرده جای ترش به طور معناداری نسبت به چای معمولی بر پرفشاری خون بیماران مبتلا به دیابت نوع دو موثر است.
دکتر محمد پناهی، گفت: چای ترش یا چای قرمز که به چای مکه نیز معروف است از گیاه رز چینی تهیه میشود که از گلبرگ و دانههای آن میتوان به عنوان نوشیدنی استفاده کرد. وی افزود: در عهد باستان از چای سرخ به عنوان شادابکننده و رفع کننده عوارض بیماریهای قلبی استفاده میکردند. پناهی خاطرنشان کرد: مصرف این محصول در بسیاری از فرهنگها مانند چین، مکزیک و حتی اروپا وجود دارد در سودان و مصر به عنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشنهای رسمی از آن استفاده میکنند. معاون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی البرز تصریح کرد: این چای یکی از نوشیدنیهای مناسب برای کسانی است که میخواهند جایگزین مناسبی برای چای پیدا کنند. وی گفت: در میان گیاهانی که نام چای را به خود گرفتهاند، چای قرمز یا چای ترش به علت رنگ، طعم و خاصیت ویژهای که دارد جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است. پناهی افزود: شما میتوانید آن را به صورت شربت با کمی عسل استفاده کنید و یا با آب سیب ترکیب کرده و خنک بنوشید.این مقام مسئول ادامه داد: این چای را میتوان به صورت سرد و گرم همراه مقداری قند یا نبات و حتی بدون آن به عنوان نوشیدنی رژیمی مصرف کرد. وی خاطرنشان کرد: دم کرده این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرامش بخش است و یکی از منابع غنی آهن به شمار میرود. پناهی تصریح کرد: افرادی که دارای قند، چربی و فشار خون بالا هستند میتوانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، پنج گرم از گلبرگهای چای قرمز را داخل یک فنجان ریخته و سپس آب جوش بر روی آن بریزید و سرپوشی گذاشته و صاف کرده و میل نمایید. معاون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی البرز در پایان گفت: مصرف دم کرده جای ترش به طور معنی داری نسبت به چای معمولی بر پرفشاری خون بیماران مبتلا به دیابت نوع دو موثر است.
منبع ایسنا