صفحه اصلي > اقتصادی > 80 میلیارد دلار ضایعات کشاورزی ایران در یک سال است
80 میلیارد دلار ضایعات کشاورزی ایران در یک سال است27 بهمن 1398. نويسنده: monshi |
مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ایران که در دنیا معادل ۸۰ میلیارد دلار است، تبدیل به ضایعات میشود. مسعود حیدریان، مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی در آئین رونمایی از نخستین نشان استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی البرز که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در البرز برگزار شد، گفت: مصرف کود کشور ایران کم است و در حال حاضر میانگین مصرف کود ایران از متوسط جهانی کمتر ارزیابی میشود.مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه متوسط جهانی بیان میکند در هر هکتار 110 کیلو کود مصرف میشود، اضافه کرد: این آمار در ایران 80 کیلوگرم است.حیدریان با اشاره به اینکه میانگین مصرف سموم در ایران به ازای هر یک نفر 400 گرم است، یادآور شد: این آمار از متوسط جهانی سبقت گرفته و بیشتر است.وی با اشاره به نتایج استانداردسازی محصولات کشاورزی توضیح داد: استانداردسازی محصولات راهی برای کاهش ضایعات کشاورزی است چون با این کار محصول باید وارد پروسه بستهبندی و برند خاص خود شوند.مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروزه تعداد زیادی از مردم جهان با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند، افزود: ۸۰ درصد گرسنگی جهان را باکشاورزی خرده پا میتوان از بین برد.این مسؤول با اشاره به وضعیت ضایعات محصولات کشاورزی در ایران اظهار کرد: سالانه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ایران که در دنیا معادل ۸۰ میلیارد دلار است، تبدیل به ضایعات میشود.مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران برای اینکه ایران بتواند سهم بیشتری در بازار مواد غذایی خاورمیانه داشته باشد، باید بحث برندسازی و بسته بندی محصولات کشاورزی را با جدیت بیشتری پیگیری کند.وی در ادامه طرح استانداردسازی محصولات کشاورزی را طرح مناسبی ارزیابی کرد و گفت: باید برای استاندارد سازی بیش از ۳۰۰ محصول کشاورزی تلاش کنیم در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم.حیدریان اضافه کرد: همه مراحل تولید محصول از مزرعه تا سفره در تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک قابل رصد هستند و مصرفکننده با آگاهی کامل و اطمینان از سالم بودن آن، فرآورده را مصرف میکند. بازگشت |