Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی البرز

سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی البرز


1 اسفند 1391. نويسنده: monshi
سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی البرز


سپیدارآنلاین: سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز به بررسی مشکلاتی که فعالان اقتصادی بخش خصوصی کشور با آنها مواجه هستند، نظیر مسایل بانکی و گمرکی با حضور مسئولان سازمان های مربوطه اختصاص یافت.
در این جلسه حسین طوسی دبیر و سخنگوی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز یادآور شد: براساس مصوبه دومین جلسه شورا مقرر شد سه کارگروه تولید، بازرگانی و خدمات تشکیل شوند که این کارگروه ها با همت روسای آنها، جلسات فشرده ای تشکیل دادند. طوسی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در سطح استان سه هزار واحد صنعتی و تولیدی وجود دارد که بیش از 95 درصد آنها دارای مشکلات هستند و باید در شورای گفتگو به صورت فرابنگاهی به مسایل رسیدگی شود. رئیس اتاق البرز با اشاره به تشکیل کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری، خواستار اعلام مشکلات حقوقی فعالان اقتصادی به این کمیته شد. دبیر شورای گفتگو تاکید کرد: هیچ کس در شرایط بحرانی نباید در حاشیه بنشیند و بار مشکلات و جنگ اقتصادی را به دیگران واگذار کند. طوسی همچنین تصریح کرد: بانک ها مدعی بازپرداخت تسهیلات ارزی به صورت ارز هستند، اما برای تولید کنندگان و فعالان اقتصادی بازپرداخت آن با توجه به ارز مبادله ای و نرخ آزاد ارز، نزدیک به 300 درصد افزایش یافته است که قادر به پرداخت آن نیستند.
سهم استان ها از اعتبارات صندوق ارزی محدودیت ندارد
امیر یزدی معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری البرز نیز با اشاره به برگزاری نشست کارگروه صادرات غیرنفتی در استانداری، از مصوبه تاسیس شرکت صادرات غیر نفتی خبرداد و گفت: بخش خصوصی باید این شرکت را تشکیل دهد، هیات موسس 50 نفره ای برای آن پیشنهاد و کمیته ای متشکل از نماینده اتاق ها، اداره کل کار و صنعت و معدن و جهاد کشاورزی برای آن در نظر گرفته شده است و تاسیس این شرکت کمک زیادی به تولید خواهد کرد. امیر یزدی مشخص شدن موردی مشکلات را باعث تسریع پیگیری و رسیدن به نتیجه ارزیابی کرد و خواهان دریافت پیشنهادها و راه حل های مشخص توسط کارگروه ها به شورا شد. وی همچنین بیان مصداقی و مشخص مسایل بانکی و انجام مکاتبات به استانداری را در رفع مشکلات موثر دانست و پیگیری مستقیم استانداری برای حل آنها را اعلام کرد. معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری البرز تصریح کرد: اختصاص 421 میلیارد تومان سرمایه در گردش به 144 واحد تولیدی تصویب شده و بانک ها رسما آمادگی خود را برای ارایه سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی، بدون سقف محدودیت با رعایت مصوبات بانکی اعلام کرده اند. وی خاطرنشان کرد: بانک ها آمادگی دارند با معرفی استانداری تا هر رقم که امکان پرداخت برای آنها وجود داشته باشد، تسهیلات ارایه کنند، به شرطی که آن فرد مانعی برای ضمانت و معوقه بانکی نداشته باشد. وی از اختصاص وام با سود کمتر توسط استانداری به واحدهای تولیدی برای حضانت از تولید خبر داد و آمادگی استانداری را برای پیگیری ارایه اعتبارات ارزی اعلام کرد و گفت: سهم استان ها از اعتبارات صندوق ارزی محدودیت ندارد و موارد دریافت کننده تسهیلات با اسناد و مدارک مربوط برای پیگیری به استانداری ارایه شوند. معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری البرز خواستار اطلاع رسانی از عدم حضور مسوولان دستگاه های اجرایی در جلسات مربوط به شورا، به اداره کل امور استانداری شد تا استانداری پیگیری جدی در این خصوص را انجام دهد. امیر یزدی برای دعوت بانک ها برای حضور در جلسات شورا از طریق استانداری اعلام آمادگی کرد تا در صورت عدم حضور آنها، هم از طریق شورا و هم از طریق استانداری این موضوع پیگیری شود.
بانک اطلاعاتی در حوزه های صنعت و تجارت ایجاد شود
غلامرضا بهبهانی رئیس کارگروه بازرگانی شورای گفتگو نیز با تفکیک برنامه های این کارگروه به سه حوزه گمرک، استاندارد و بانک و نشست های این کارگروه با مسئولان مربوطه، مسایلی نظیر اختصاص اعتبار کافی، لحاظ کردن فضای فیزیکی در محوطه محصور در منطقه ویژه، حضور نماینده سازمان های مرتبط در منطقه ویژه، راه اندازی باسکول در منطقه ویژه، هدایت اصناف و واحدهای تولیدی جهت بهره برداری از امکانات گمرک استان به منظور افزایش سهم ارزش افزوده در استان، تسریع در انجام توافقات انجام شده در منطقه ویژه وتامین امکانات رفاهی - بهداشتی برای شرکت های حمل و نقل در منطقه ویژه را از مهمترین مسایلی برشمرد که در رابطه با گمرک باید مورد بررسی قرار گیرد. بهبهانی با بیان این که در حال حاضر 5600 قلم کالا تقاضای استاندارد دارند، پیشنهاد کرد تا آزمایش های تخصصی برای افزایش سرعت عمل و تسریع امور گمرکی در منطقه ویژه اقتصادی پیام انجام شود. وی با اشاره به حضور نماینده بانک های صادرات و پارسیان در نشست این کارگروه، از قول مساعد آنها برای همکاری با فعالان اقتصادی بخش خصوصی خبر داد. وی با انتقاد از عدم توجه برخی بانک ها به بخشنامه های بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد: در تمام دنیا بانک ها تحت نظر بانک مرکزی فعالیت می کنند. رئیس کارگروه بازرگانی ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه های صنعت و تجارت را کمک کننده به حل مشکلات صنعتگران عنوان کرد و در ادامه خواستار افزایش همکاری سازمان های دولتی با انجمن های تخصصی همگن شد.
ضرورت تاسیس یک شرکت خدمات بازرگانی با محوریت صادرات غیرنفتی
همچنین محمدرضا مس فروش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و رئیس کارگروه تولید شورای گفتگو بر ضرورت تاسیس یک شرکت خدمات بازرگانی با محوریت صادرات غیرنفتی تاکید کرد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اعلام 61 مورد نیازمند پیگیری در کارگروه تولید و نیز جمع بندی 80 مورد در کارگروه تسهیل استانداری، تهیه مکاتبه موارد نیازمند پیگیری با هماهنگی دبیرخانه به مراجع ذیربط را به عنوان هدف کارگروه تولید عنوان کرد.
سهم شهرک های صنعتی از ارزش افزوده مشخص شود
"محمدباقر رضوی" عضو هیات رئیسه اتاق البرز نیز درباره طرح حمایت از تولید ابراز کرد: دو فوریت این طرح در صحن علنی مجلس تصویب شده و به جاست در سال
بازگشت