Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > کاهش 110 هزار هکتاری مزارع ذرت کشور

کاهش 110 هزار هکتاری مزارع ذرت کشور


26 بهمن 1395. نويسنده: monshi
کاهش 110 هزار هکتاری مزارع ذرت کشور


رئیس بخش ذرت و گیاهان علوفه‌ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بیان اینکه دمای هوا در ایران تا سال 2080 بین 1.5 تا 4.5 درجه افزایش خواهد یافت گفت: این افزایش دما باعث کاهش 30 درصدی تولید محصولات کشاورزی در 30 تا 50 سال آینده خواهد شد.
وحید رهجو ، گفت: امروز اکثر مناطق جهان با تغییر اقلیم و بحران آب به عنوان مهمترین چالش‌های زیست محیطی قرن بیست و یکم مواجه هستند. رهجو به معضل گرمایش جهانی اشاره و عنوان کرد: کشور ما نیز تحت تاثیر این معضل قرار دارد به طوری که طبق بررسی‌های صورت گرفته تا سال 2080 دمای هوا در ایران بین 1.5 تا 4.5 درجه گرمتر خواهد شد. رئیس بخش ذرت و گیاهان علوفه‌ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر خاطرنشان کرد: این افزایش دما کاهش جدی نزولات جوی را به دنبال خواهد داشت. وی به تاثیرپذیری مستقیم کشاورزی از این مساله اشاره و اعلام کرد: در 30 تا 50 سال آینده کشور ما با کاهش 30 درصدی محصولات کشاورزی مواجه خواهد شد. رهجو در ادامه به کاهش 110 هزار هکتاری مزارع زیر کشت ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای اشاره کرد و گفت: در سال 93 سطح زیر کشت ذرت 440 هزار هکتار بود اما در سال 95 این میزان به 330 هزار هکتار کاهش یافته است. وی این کاهش را بحرانی مهم دانست و بیان کرد: حال سوال اینجاست که چگونه باید در مقابل چنین مساله‌ای واکنش نشان داد. رهجو در ادامه تمرکز بر افزایش بهره‌وری را راهکاری برای مقابله با این بحران عنوان کرد و افزود: هدفمند کردن تحقیقات با توجه به بحران آب، ایجاد محور مشترک در تحقیقات، استفاده از ارقام متوسط‌رس و زودرس، تنوع دادن به رقم‌ها، توجه بیشتر به تغذیه گیاه و سیستم آبیاری جهت افزایش تحمل گیاه به تنش‌ها از جمله راه‌های افزایش بهره‌وری است. وی توجه به گیاهان جایگزین را یکی دیگر از راهکارهای برون رفت از این معضل دانست و خاطرنشان کرد: ارزن و سورگوم به عنوان دو گیاه جایگزین در نظر گرفته شده که البته کارگروه تخصصی آن نیز تشکیل شده است. رئیس بخش ذرت و گیاهان علوفه‌ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بحث گیاهان جدید را نیز مطرح کرد و گفت: استفاده از گیاهان جدیدی همچون لوپن، تاج خروس، چغندر علوفه‌ای و خردل نیز می‌تواند موثر باشد.

بازگشت