10 اردیبهشت 1396
شماره خبر: 177464

9.6 درصد تخم مرغ کشور در البرز تولید می شود

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

9.6 درصد تخم مرغ کشور در البرز تولید می شود


معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان البرز گفت که 9.6 درصد تخم مرغ کشور در این استان تولید می شود.
فرهاد مشیر غفاری، افزود: استان البرز با تولید بیش از 90 هزار تن تخم مرغ رتبه چهارم کشوری را به خود اختصاص داده است. وی اظهار داشت: در سطح استان 105 واحد مرغ تخم گذار با ظرفیت 7 میلیون و 668 هزار و 643 قطعه در سال مشغول فعالیت هستند. وی گفت: همچنین سالانه 20 هزار و 800 تن گوشت مرغ در این استان از طریق 202 واحد تولید کننده با ظرفیت سالانه 4 میلیون و 738 هزار و 725 قطعه تولید می شود. مشیرغفاری افزود: از دیگر فعالیت های بخش طیور در این استان تولید 2 میلیون قطعه پولت و 52 میلیون و 800 هزار قطعه تخم مرغ نطفه دار گوشتی و تخم گذار است. وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون و 400 هزار قطعه تخم مرغ مادر نطفه دار نیز در این استان تولید می شود، اضافه کرد: در سطح استان 35 واحد پرورش پولت با ظرفیت 2 میلیون و 834 هزار و 86 قطعه فعالیت می کنند. معاون بهبود تولیدات دامی استان البرز گفت: همچنین 10 واحد تولید مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 377 هزار و 950 قطعه، 3 واحد تولید مرغ مادر تخمگذار با ظرفیت 104 هزار قطعه و یک واحد تولید مرغ اجداد گوشتی با ظرفیت 38 هزار قطعه در البرز مشغول فعالیت هستند. وی اضافه کرد: همچنین 8 واحد کارخانه جوجه کشی با ظرفیت 16 میلیون و 900 هزار قطعه در این استان وجود دارند. مشیرغفاری به صادرات محصولات طیور از این استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته 5 هزار قطعه پولت تخمگذار به کشور ارمنستان، 1488 تن تخم مرغ خوراکی به کشورهای عراق و افغانستان و 89 هزار و 60 قطعه جوجه یک روزه به کشور ارمنستان در مجموعه به ارزش ریالی 56 میلیارد ریال صادر شده است. وی با اشاره به برنامه های حمایتی دولت از تولید طیور و تخم مرغ، افزود: کاهش سن کشتار و ارایه مرغ سایز، فعالیت واحدهای تخمگذار در مناطق آسیب پذیر (ماهدشت) و افزایش جوجه ریزی واحدهای تولیدی از جمله این برنامه ها است. این مسئول، عدم تامین سرمایه گذاری در قالب نقدینگی، عدم استفاده بهینه از ظرفیت های تولیدی و عوارض های دریافتی از واحدهای تولیدی را از مهمترین مشکلات در این بخش دانست. وی همچنین از جمله برنامه های دولت برای افزایش تولید و اشتغال در این بخش را استفاده از اقلام کمتر رایج در تغذیه طیور در جهت کاهش وابستگی و استفاده از منابع داخلی در نهاده ها همچون ترتیکاله، سورگوم، کنجاله و سویا دانست. مشیرغفاری اظهار داشت: از دیگر این برنامه ها بهبود راندمان شاخص های فنی و اقتصادی، توسعه مکانیزاسیون و نوسازی تجهیزات مرغداری ها و تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی است.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود