برگزاری کارگاه آموزشی" راهکارهای توسعه سلامت غذایی"
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
کارگاه آموزشی" مشارکت راهکارهای توسعه سلامت غذایی" با حضور"مهین بوالحسنی" عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز، رییس هیات مدیره شبکه سازمان های مردم نهاد زیست محیطی، و جمعی از فعالان محیط زیست به میزبانی انجمن ارگانیک برگزار شد.
سیدمحمدمیرلوحی "رییس هیات مدیره انجمن ارگانیک استان البرز در این کارگاه آموزشی گفت: با توجه به خطرات مختلفی که سلامت مواد غذایی را تهدید می کند، باید تامین زنجیره مواد غذایی از مزرعه تا سفره تحت نظارت و کنترل مستمر قرار گیرد و ارگان های دخیل در امر سلامت مواد غذایی بخوبی نقش خود را ایفا کنند. وی اظهار کرد: نظارت بر مواد غذایی تولیدی در مزرعه می تواند نقش مهمی در ایمنی مواد غذایی نهایی و عرضه شده در سفره مردم به عهده داشته باشد، زیرا بسیاری از مخاطرات ایمنی از جمله آفت کش ها، هورمون ها، آنتی بیوتیک ها و دیگر آلاینده های مواد غذایی در صورت نظارت ناکافی در سطح مزرعه موجب خواهد شد نظارت و کنترل محصولات نهایی و سطح عرضه با مشکلات عدیده ای روبه رو شود. وی با اشاره شعار "ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره "بیان کرد: عرضه غذای سالم بر سفره نیازمند مشارکت همه نهادهای امر سلامت و ایمنی مواد غذایی است که باید با نظارت، کنترل وسیع و کامل از ابتدای تولید مواد غذایی زراعی، باغی و دامی در مزرعه تا مرحله فرآوری شده در کارخانجات مواد غذایی،حمل و نقل، انبار ،خرده فروشی ،مصرف و سطح عرضه انجام شود. میر لوحی ادامه داد: طی سالهای گذشته دولت با دادن یارانه مواد شیمیایی رقابت ناعادلانه ای بین روش های ارگانیک و شیمیایی ایجاد کرده و روش های ارگانیک به صورت ناشناخته باقی مانده است. وی خاطرنشان کرد: توسعه و کاربرد فرآورده های کنترل بیولوژیک،کاهش وابستگی کشور به سموم شیمیایی، بهترین روش برای تولید محصولات ارگانیک است. رییس هیات مدیره انجمن ارگانیک استان البرز همچنین از نقش رسانهها در فرهنگسازی استفاده از محصولات ارگانیک سخن به میان آورد و گفت: علاوه بر سازمان بازرسی و گواهی ارگانیک رسانهها نیز نقش تاثیرگذاری از انحرافات احتمالی و ادعا کذب افراد سودجو در فروش محصولات ارگانیک خواهند داشت. در این کارگاه آموزشی شرکت کنندگان روشهایی را برای تولید و مصرف محصولات ارگانیک مانند توسعه گردشگری در مزارع ارگانیک و خرید محصولات سالم از تولید کنندگان، در اختیار قرار دادن زمین های اجاره ای و یا مشارکتی برای تولید محصول و رژیم غذایی محلی(تامین مواد غذایی که از نظر مبدا تولید در شعاع صد مایلی قرار گیرد) پیشنهاد دادند.